מתכון ללחם ביתי ללא מיקסר – קל וטעים!

מתכון ללחם ביתי ללא מיקסר

אין כמו לחם טרי, חם ומעורר תיאבון שיצא מהתנור. הריח שלו שוטף את הבית, וכולם מתאספים סביב השולחן, מחכים לתכנים המופלאים שהכנתם. לחם ביתי באמת יכול לשדרג כל ארוחה, ואילו לחם ביתי שנעשה ללא מיקסר – זה העולם הבא של ההנאה הגסטרונומית. מדובר במרכזי קושי, המאפשר לכל אחד ואחת מכם ליהנות מתהליך הכנת הלחם, ולאאבד תבים של ריח ואהבה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמות המנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • זמן תסיסה: כ-90 דקות
  • זמן אפייה: כ-25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-10 פרוסות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך למתקפה הקולינרית המדהימה הזו. הנה רשימה מפורטת של מרכיבים שמחכים לכם במטבח:

  • 500 גרם קמח חיטה כהה או לבן
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 450 מ"ל מים חמימים
  • 1 כפות דונג, או דבש (לקבלת מתיקות כאילו יצאתם לסיור טעים)
  • שמן זית (לשימון התבנית)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מברכים על יצירתיות במטבח, אפשר לדבר על כמה וריאציות. עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הדונג בסירופ אגבה או סוכר חום. אנשים רגישים לגלוטן יכולים לנסות קמח ללא גלוטן ולבדוק את תוצאות המתכון. תהיו אתם! השארו מחוברים לתהליך וגלו את הניחוחות החדשים.

שלבי ההכנה

שתפו את התהליך, כל שלב הוא חוויה. אל תשכחו לטעום בין לבין ולהרגיש את השינוי. בואו נתחיל!

  1. נשפוך את הקמח לקערה גדולה.
  2. נוסיף את השמרים והמלח ונתערבב היטב.
  3. נפתח חלל במרכז הקמח ונשפוך את המים החמימים עם הדונג.
  4. נניח לקמח לשאוב את הנוזלים ונחל להתחיל לערבב עם ידיים, עד שהכל מתאגד.
  5. נמשיך ללוש את הבצק במשך 5-7 דקות עד שהוא יהיה חלק וגמיש.
  6. נשמן קערה עם שמן זית ונניח בתוכה את הבצק.
  7. נכסה עם מגבת ונניח לתסוס במקום חמים במשך כשעה.
  8. לאחר שהתפשט, נמצא את הבצק וניתן לו לאכול עוד 15 דקות.
  9. נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  10. נשמן תבנית עם שמן זית ונניח את הבצק בתוכה.
  11. נכניס לתנור לאפייה של כ-25 דקות, עד שהלחם יהיה זהוב ויבש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מעוניינים להקפיץ את הלחם שלכם לרמה אגדי, חשבו על הוספת תוספות טעימות. זרעי פשתן, שומשום או קצח יכולים להוסיף טעם ותכנים בריאותיים. בנוסף, אפשר לשלב עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין. על רצועות זיתים או גבינת פטה תיבול גם כן יוסיפו את המגע המושלם.

שאלות ותשובות

איזה קמח כדאי להשתמש?
ניתן להשתמש בקמח חיטה לבן או כהה, תלוי בטעם שלכם ובמה שאתם מעדיפים. קמח חיטה כהה יעניק ללחם טעמים עשירים יותר ובריאותיים.

האם אפשר לאפות בלחם בתנור טורבו?
כן! אם אתם משתמשים בתנור טורבו, כדאי להוריד את הטמפרטורה ב-20 מעלות צלזיוס כדי שהלחם לא יתייבש מדי.

אפשר לשמור לחם במקפיא?
בהחלט! לחם יתר שמגיע אליכם לפרוסות. עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקפיא. כך ניתן לשמור על הלחם לאורך זמן.

מה לעשות אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, זה יכול להיות בגלל שהמים לא היו חמימים מספיק או שהשמרים לא היו פעילים. תמיד ניתן להוסיף מעט מים חמימים ולהמשיך ללוש.

כמה זמן להפשיר לחם שהוקפא?
החצאים צריכים להפשיר במשך מספר שעות בטמפרטורת החדר. אפשר גם להניחם בתנור על טמפרטורה נמוכה במשך 10 דקות.

מה עושים אם אני מפחד לאפות לבד?
אל תדאגו! זהו מתכון פשוט מאוד, והכי טעים שיש. ברגע שנכנסים לתהליך ונותנים לדמיון להנחות, הכל הולך יותר קל.

האם צריך להתנסות עם שמרים טריים?
שמירה על שמרים יבשים היא אפשרות טובה. אם מתעקשים על טריים, יש למערבב אותם עם המים החמים לפני שמוסיפים לקמח.

איזה שיטות אפייה מומלצות?
אם ברצונכם לנסות שיטות אפייה שונות, תוכלו לאפות על אבן פיצה, או להוסיף מים חמים לתבנית נמוכה בתנור כדי לייצר אדים – מה שיוסיף רכות ונפח.

יכול להיות שנעשה יותר קמח?
כמובן, אפשר ליצור מנות שונות של לחם, בטווח זרמים ובצורות שונות. התנסו עם הכמויות שמתאימות לכם.

האם אפשר להוסיף תוספות?
בוודאי! אתם מוזמנים להוסיף תוספות כמו גבינות, זיתים, מיני עשבי תיבול או אפילו אגוזים.

אם המתכון הזה קורא לכם, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם. לחם ביתי הוא אוצר אמיתי, ותהליכי ההכנה נמצאים שם כמו ממכר ומעלף. אז יאללה, תתחילו לאפות את הלחם המושלם שלכם עוד היום!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *