פוטית שוקולד מענגת
תארו לעצמכם, אתם נכנסים למטבח, והאוירה רוויה בניחוחות של שוקולד מתימרת, עם מארזים של מתיקות, לבבות מתמוססים והמחשבה על פוטית שוקולד מדהימה ששולחת את הפה להשתוללות של טעמים. כן, אנחנו מדברים על הכנת פוטית שוקולד שמטריפה את הדעת והופכת כל רגע פשוט לחגיגה קולינרית. המונח "פוטית" מעורר זיכרונות נעימים מהילדות, ההוקרה לאמהות ולסבתות שלמדו אותנו את סודות המתיקות. אז למה לא להביא את הטעמים הללו לחיים עם מתכון אגדי שאנחנו הולכים לחלוק אתכם?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר המנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 יחידות
הרכיבים הדרושים
כעת, נתחיל ברכיבים שיעניקו לפוטית שלנו את הטעם המושלם:
- 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר חום כהה
- 3 ביצים גדולות
- 70 גרם קמח לבן (אפשר סה"כ 100 גרם עם קמח כוסמין או קמח תפו”ח)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אך מוסיף טעם ממכר)
- 2 כפות קקאו איכותי
- אבקת סוכר לקישוט
- שוקולד מריר קצוץ לקישוט (אם רוצים לרגש את האורחים!)
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו מוכנים להתחיל בהכנה מדהימה:
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- נמסים את השוקולד והחמאה יחד בקערה גדולה. ניתן לעשות זאת במיקרו או על בן מארי. מהנסיון שלי – שיטה זו שומרת על מרקם מושלם.
- מוסיפים את הסוכר לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב עד שהטעמים מתמזגים.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים את התערובת עד שהיא חלקה.
- מניחים את הקמח, המלח, הקינמון והקקאו ומערבבים עם מרית – גם אם אתם דורשים מתכון מסורתי, זה עובר ישירות למצב של פוטית משגעת.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 20 דקות. התוצאה כשתפפילו את הכוסות עם הזרזים תתפשט, ואז תציץ אל התוצאה!
- ממתינים 10 דקות, ואז מפנים את הפוטית אל צלחת השולחן.
- מפזרים פודרה סוכר ושוקולד קצוץ על גבי הפוטית כאילו מדובר בתוספת מאוחדת. היא באמת מדהימה!
מרכיבים חלופיים
עבור מאכלים טבעוניים, ניתן להמיר את הביצים ברסק תפוחים או באבקת קנולה, והשוקולד המריר יכול להיות נטול חלב. פשוט מקבלים פוטית מושלמת ובריאה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ניתן להוסיף לפוטית פירות יער או אגוזים קצוצים בתוך התערובת. רוצים לרגש את החולים על הפרלינים? חצי פרלין או שוקולד רך שבור מעל הפוטית, כבר עשו לכם את העבודה. אפשר גם להגיש עם כדור גלידה לצד הפוטית – מדובר בשידוך שמקפיץ את החוויה לשיאים חדשים ומעלפים. אה, וגם שמן קוקוס – זה מוסיף אווירה של בוקר קיץ.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הפוטית במקרר?
כן, אפשר לשמור בפוטית במקרר עד חמישה ימים. לפני ההגשה, מחממים אותה מעט על מנת להחזיר לה את האווריריות.
מה עושים אם אין לי שוקולד מריר?
אפשר להשתמש בשוקולד חלב, אם מעדיפים טעם מתוק יותר.
אפשר להכין פוטית ללא קמח?
כן, אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים. זה יוסיף טעם אגדי!
האם הפוטית מתאימה לתוכניות דיאטה?
זה לא מתכון בריא, אבל בהנאה מתונה, היא יכולה להשתלב בחיים הבריאים שלכם.
כמה זמן ניתן להקפיא את הפוטית?
ניתן להקפיא עד חודש, תמיד כדאי לעטוף היטב עם ניילון נצמד או בקופסה אטומה.
האם ניתן להכין את הפוטית צמחונית?
בהחלט! פשוט השתמשו בביצים בעבודת המופת שלכם.
האם ניתן להמיר את הקקאו בשוקולד חריף?
ודאי! זה ייתן פוטית עם טוויסט משוגע ואגדי!
מה כדאי להגיש לצד הפוטית?
כדורי גלידה עם טעם קקאו או רוטב שוקולד! המראה יגרום לאורחים שלכם להתמוטט מרוב אושר.
אילו משקאות מתאימים לפוטית?
תה שחור חזק או קפה בהיר – משלימים את השוקולד ומביאות להרגשה הכי טעימה שיש!
מה אם הפוטית לא מתנפחת?
אם השוקולד נפגם או שהתערובת לא הוקצפה נכון, יתכן שפשוט הפעלתם לה בתנור יותר מדי. אנחנו נלמד בפעם הבאה להגיש סבלנות!
לאחר שיצרתם את הפוטית המושלמת והכי טעימה שיש, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה החוצה לרשתות החברתיות ואפילו לשלוח לחברים! כי אם יש משהו שמספר על ההתמכרות לגבר שמבשל לאישה, זה פוטית כזו! שיהיה בתיאבון!