הפירה אפונה המושלם שכולם מדברים עליו!

פירה אפונה – המנה הקלילה והמרעננת שתכבוש את ליבכם!

עכשיו תקשיבו, מי לא אוהב פירה? ובכן, פעם חשבתם על להכין פירה מכלה, אפונה? אם לא, הכינו את עצמכם! הפירה המדהים הזה הוא לא רק בריא, אלא הוא גם טעים לאורך כל השנה. יש לו צבע ירוק משגע, שמתמזג בכל טעם אפשרי, מה שהופך אותו למושלם לכל טבלה. זה כמו לחבק את הירק החביב עליכם עם כפפת הקסם של הטעמים. הרשות נתונה ליצירתיות שלכם. האם אתם מוכנים להתחיל בהרפתקה הקולינרית הזו? תאמינו לי, זה לא סתם מתכון, זה מתכון אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המנה מספיקה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהתכנסנו יחד כאן, מדובר ברכיבים שיכולים להיות מיידיים ובסיסיים, אבל אני מבטיח לכם שמדובר בקסמים צעירים. בכל כך מעט מהם אפשר ליצור מנה כזו מדהימה!

  • 400 גרם אפונה קפואה (או אפונה טריה)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוונים
  • 3 כפות חמאה (או שמן זית לגרסה טבעונית)
  • 1/2 כוס חלב (או חלב צמחי)
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1/4 כוס פקאנים קצוצים (אופציונלי)
  • עלי נענע קצוצים (לקישוט ואומרים שהם משגעים)

רכיבים חלופיים? אתם יכולים לשדרג את המתכון עם גבינת פרמזן ואפילו גזר מבושל שיעניק למנה צבע מדהים וטעם מושלם!

שלבי ההכנה

וכהכנה כל כך פשוטה ומזמינה! עוד לא ראיתם תהליך הכנה כה מהיר.

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים על חום בינוני עד רך (כ-15 דקות).
  2. וכשיש לכם זמן, מוסיפים את האפונה לסיר ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. מסננים היטב את האפונה ותפוחי האדמה ומעבירים לקערה גדולה.
  4. מוסיפים חמאה וחלב ומעבדים עם מזלג או עם מכונת פירה, עד שהתערובת אוורירית ונימוחה.
  5. מעונת את הפירה במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. מניחים לפירה להתקרר מעט ולאחר מכן מפזרים מעל פקאנים קצוצים ועלי נענע.

אם החמאה קצת פחות מתאימה לכם, אי לכך ניתן לשים שמן זית או חלב צמחי, במיוחד אם אתם מחפשים גרסה טבעונית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

שדרוגים הם רעיון מצוין! אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגורדת לפירה ומהר מאוד הוא יהפוך לקלאסיקה גם בסעודות החג. שדרגו עם תוספות כמו דגם גבינת פטה או פריזאי, ואם אתם אוהבים חריף, אולי מעט פפריקה מתוקה או חריפה? אם אתם רוצים ממש לפנק, נסו להוסיף טפרי או ביצים קשות מרוסקות.

ובראש ובראשונה, אתם חייבים להתנסות במנה יחד עם לחם טרי להנאה מלאה של כל החושים!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי אפונה קפואה?
אם אין לכם אפונה קפואה, אפשר להשתמש באפונה טרייה או בכל ירק ירוק אחר כמו ברוקולי או תרד שישדרגו את הפירה!

האם אפשר להכין את המתכון עם חלב סויה?
בהחלט! חלב סויה מצוין כאן והוא משדרג את הכל עם תוספת בריאות!

למה מוסיפים חמאה?
חמאה היא זו שמוסיפה לפירה את אותו טוויסט של הטעם העשיר והמענג. אבל אם אתם טבעונים, אל דאגה! שמן זית יעשה גם עבודה מושלמת.

כמה זמן ניתן לשמור את הפירה במקרר?
אתם יכולים לשמור את הפירה במקרר עד 3 ימים. פשוט כיסוי אותו בקופסה אטומה.

אפשר להקפיא את הפירה?
כמובן! שדרגו את חיי המדף שלו על ידי הקפאתו. הוא יחזיק מעמד שם לפחות חודש!

מה אם אני רוצה למצוא גרסה דלת פחמימות?
אפשר להחליף את תפוחי האדמה באפיקs (כמו תפו”א שמיוצרים מאצות) ולחתוך כמות הפחמימות שמצריכים אתכם!

האם אפשר להכין פירה אפונה במיקרוגל?
בהחלט! שמים את כל המרכיבים בקערה מתאימה ומתחילים לחמם במיקרוגל על חום בינוני עד שמתרכך.

איך ניתן להוסיף קצת צבע לפירה?
רק להוסיף בגזר. חותכים אותו לקוביות ומבשלים יחד עם תפוחי האדמה והאפונה. הפירה ייראה מדהים ואגדי!

איך אני מגיש את המנה?
אני ממליץ להניח את הפירה על צלחת שטוחה, לפזר עליו פקאנים קצוצים או עלים טריים. זה ייתן לו מראה מפואר!

מה ניתן להוסיף לצד הפירה?
פירה אפונה טעים והכי טעים שיש עם בשר צלוי, עוף בגריל, ואתם יכולים למצוא יחד גם סלט ירוק רענן שיתמזג בתפריט.

זכור, המנה הזו היא משגעת! באמת, כדאי לשתף אותה ברשתות החברתיות שלכם. החברים שלכם בהחלט לא ירצו להחמיץ את הטעם המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *