בצק ללא שמרים – המתכון המהיר שישנה את חייך!

בצק ללא שמרים: המתכון המושלם שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים

האם אי פעם מצאתם את עצמכם רוצים לאפות משהו מתוק, אבל השמרים נראו כמו מפלצת מהסרטים שגורמת לכם להימנע מלהכין כל דבר? או שאולי חיפשתם להכין פיצה, אבל השמרים בכלל לא היו במקרר? אל דאגה! יש לי פתרון משגע עבורכם. זהו מתכון לבצק ללא שמרים, שהוא כוכב אמיתי בכל מטבח, ומתאים ליותר מ-מנת אחת, אלא למגוון רחב של מאכלים! עם הבצק הזה תוכלו להכין פיצות, פאי, או אפילו עוגיות מדהימות. אין ספק שעם הבצק הזה תזכו למחמאות, ויהיה לכם משגע להכין אותו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפייה: 20-25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: מספיק ל-4 פיצות קטנות

הרכיבים הדרושים

אז מה דרוש לנו כדי ליצור את הבצק הזה? הכנו עבורכם רשימה עם המוצרים המדויקים שיהפכו אתכם לאודים או שרפים במטבח. הנה הרשימה:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 1 קופסה (כ-250 מ"ל) מים קרים
  • 3 כפות שמן זית איכותי או שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה

כמובן שאם אתם מעדיפים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את השמן בזית בשמן קוקוס, כך שהבצק ישמור על טעם נהדר ובריא!

שלבי ההכנה

ברשותכם, בואו נצלול ישר לתוך התהליך! באמצעות צעדים פשוטים, נגרום לבצק הזה להיות גבוה, נימוח ועם קרם כמו פיצות מחוץ לאיטליה.

  1. מערבבים בקערה את הקמח, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
  2. יוצרים גומה באמצע בלב הקמח ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה.
  3. עוברים לערבב בעזרת כף או ידיים, עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
  4. מעבירים לשולחן ע工作 ומשלבים את כל התערובת לכדי כדור בצק אחיד.
  5. לשים את הבצק לפחות 3-5 דקות, עד שהוא רך ונעים למגע.
  6. מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן, מכסים בניילון נצמד, ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.
  7. לאחר מכן, מכסים את גבי השולחן בקמח ומחלקים את הבצק ל-4 כדורים.
  8. מרדדים כל כדור לצורת פיצה דקה עד לגובה הרצוי.
  9. מנהלים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, והופכים את הבצק במריחה עם רוטב הפיצה, גבינות, ירקות או כל תוספת שתרצו.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משגע והגבינה נמסה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כעת, כשיש לכם בגורל הבצק המושלם, השאלה היא מה אפשר להוסיף לו?

  • ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת לקבלת טעם אגדי.
  • ירקות קלויים כמו קישואים, חצילים וזיתים יוסיפו מרעננות מתפרצת.
  • לא לשכוח תבלינים כמו בזיליקום, אורגנו או שום כדי להקפיץ את הטעמים!
  • אם אתם מעדיפים מתוק, נמרח רוטב שוקולד או קקאו על הבצק לפני האפייה!
  • תוספת אגוזים או שוקולד צ׳יפס יכולה להפוך את הבצק לרך ומיוחד אפילו יותר!

שאלות ותשובות

מה היתרון של בצק ללא שמרים על פני בצק שמרים?
קלות ההכנה. הבצק הזה לא דורש התפחה ממושכת והוא מתקבל במהירות, כך שניתן לאכול פיצה תוך דקות.

האם אפשר להקפיא את הבצק?
בהחלט! אם הכנתם כמות גדולה, פשוט עטפו היטב בניילון נצמד והכניסו למקפיא. הבצק יכול להחזיק שבועות!

כמה זמן הבצק שומר על טריותו?
בצק זה שומר בצורתו למשך 2-3 ימים במקרר אם נארז כראוי.

האם הבצק מתאים לפירות יבשים?
כן, זה יכול להיות מעניין! הכינו פאי בעזרת הפירות האהובים עליכם ויהיה לכם באק לא קונבנציונאלי!

אילו עוגיות ניתן להכין מבצק זה?
מתכון מדהים לעוגיות עם שוקולד צ׳יפס, ואפילו עוגיות חמאת בוטנים!

האם הבצק יכול להיות לא דל פחמימות?
כמובן! ישנם קמחי תחליף כמו קמח שקדים שיכולים לעבוד פה.

כמה זמן לוקח להכין את הבצק?
בין 10 ל-15 דקות הכנה, ועקב האפייה עליכם להיות מוכנים בסביבות ה-30 דקות.

האם אפשר לערבב את הבצק במעבד מזון?
כן! זה יזרז את התהליך. רק הקפידו על ערבוב קצר כדי לא לפגוע במרקם.

מהם השימושים הנוספים לבצק הזה?
בצק זה יכול לשמש לא רק לפיצות, אלא גם לפוקצ׳ות, פאי פרי, או אפילו בצק עוגיות!

מתי הכי מומלץ לאכול את הבצק?
רגע זה המיוחד שבו אתם מסיימים להכין אותו ויושבים לאכול יחד עם הקרובים, זה האידיאלי!

לסיום, אם גם אתם התאהבתם במתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם לדעת על הבצק המושלם הזה, ושתפו את האהבה למאפים משגעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *