חצ'פורי גרוזיני: המתכון המושלם שלא תרצו לפספס

חצ'פורי גרוזיני פשוט מעלף ומושלם

אילו רגשות עולים כשחושבים על חצ'פורי גרוזיני? החום, הריח המשגע, והמרקם האוורירי שמתמוסס בפה ברגע שאתה לוקח ביס. זהו טעם שלא ניתן לשכוח! החצ'פורי הוא מאפה גרוזיני שמצד אחד משתף מסורת עשירה וטעימה ומצד שני, הוא זה שיכול להפוך כל ארוחה לחוויה אגדי. יחד עם זאת, הוא מאוד פשוט להכנה וכולל רכיבים שכולם אוהבים. אז אם אתם מוכנים שלא ללקק את האצבעות ולטפוח על השולחן, זה הזמן להכין חצ'פורי טעים, מדהים ועם טוב טעם!

זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • זמן התפחה: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, חשוב להכיר את רכיבי הסוד שיגרמו לחצ'פורי להיות הכי טעים שיש. כל רכיב תורם מהחוזק והטעם שלו, וביחד הם יוצרים את היצירה המושלמת.

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת פטה (או גבינת מוצרלה ליצירה מרשימה)
  • 1 ביצה (למברשת)
  • 1 חלמון (למילוי)
  • לקישוט – פטרוזיליה קצוצה

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין ליצור חוויה גסטרונומית בריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה. כמו כן, ניתן לנצל גבינת תחליף ללא חלב אם אתם רגישים ללקטוז או מעדיפים גרסה טבעונית. החצ'פורי הזה אפשר להכנה גם ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח תפו”א. להזרים טעמים מעניינים אפשר להוסיף זעתר או כמון לבצק.

שלבי ההכנה

ובכן, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הפלא הזה! יש לכם את הציוד הנדרש? אז בואו נתחיל את המסע אל החצ'פורי המושלם:

  1. מתחילים בליצור את הקומפוזיציה שלנו: מעבירים את הקמח לקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר, השמרים והמלח.
  2. מדליקים את המים הפושרים ומעבירים אותם לקערה עם הקמח. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהופך לאלסטי וחלק.
  4. מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה ומניחים לתפוח במשך כשעתיים.
  5. לאחר שהתפיח, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  6. על משטח מקומח, פורסים כל כדור לכדי עיגול בעובי כ-1 ס"מ.
  7. מפזרים גבינה (פטה או מוצרלה) במרכז כל עיגול.
  8. מקפלים את הקצוות פנימה, וסוגרים את הגבינה בתוכה.
  9. יוצרים צורה של פיתה שטוחה עם שולי בצק עבים.
  10. מניחים את החצ'פורי על תבנית עם נייר אפייה ומברשים בביצה.
  11. מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות עד שהחצ'פורי זהוב ומגרה.
  12. ב-5 הדקות האחרונות של האפייה מוסיפים חלמון לבצק ומשתילים במרכזו. בואו דמיינו את הניגוד שבין החום של הבצק לרכות של החלמון!

שדרוגים אפשריים

יש אינסוף אפשרויות לשדרוג החצ'פורי שלכם. אפשר להזרים אותו עם טעמים נוספים כמו:

  • להוסיף זיתי קלמטה קצוצים לתוך דקות הבצק להוסיף טעם ים-תיכוני.
  • לזרוק לתוך הגבינה מעט פפריקה מעושנת כשאתם ממלאים את הבצק.
  • למלא את החצ'פורי בתוספות חדשות כמו פטריות, תרד וגבינות שונות.
  • להניח מעל אתמלפעים רוטב עגבניות ועשבים טריים עם רוטב טחינה.

שאלות ותשובות

איך לדעת שהחצ'פורי מוכן?
ברגע שהחצ'פורי נראה זהוב וקריספי מבחוץ ויש ריח חלומי במטבח, אתם יכולים להיות בטוחים שהוא מוכן!

אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בדיוק! ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר. רק חשוב לתת לו לחזור לטמפ' החדר לפני השימוש.

אפשר גם לשים בתוכו ירקות?
בהחלט! ירקות כמו פטריות מוקפצות, תרד, ואפילו גבינת קוטג' יכולים להוסיף טוויסט מיוחד.

האם זה מתכון קל?
למרות שיש כמה שלבים, עם סבלנות ודיוק אפשר להפוך את המתכון הזה לקלאסיק של הבית שממש כל אחד יכול להכין.

למה יש לשים חלמון במרכז?
זה פשוט מוסיף יופי ורכות למילוי, וכל ביס הוא פשוט נמס בפה!

האם חצ'פורי נשאר טרי למחרת?
כמובן! אפשר לאחסן אותו במיכל סגור במקרר. מספיק לחמם אותו 5 דקות בתנור.

מה עושים אם הבצק לא תופס?
אפשר לנסות להוסיף עוד מעט שמרים או להקפיד על טמפ' המים שהשתמשתם בהם. מים פושרים הם העדיפים!

מה הכוונה לכסות את הבצק בזמן התפיחה?
זה שומר על הבצק לח ולא נותן לו להתייבש.

מה עושים אם אין שמרים טריים?
החליפו את השמרים הטריים בשמרים יבשים. 9 גרם שמרים יבשים שווים ל-25 גרם שמרים טריים.

איזה גבינות אחרות אפשר לשים?
גבינת פריזאית, גבינת שזיפים או אפילו גבינת מסקרפונה יכולים להוסיף לא מעט טעמים שונים. תרגישו חופשי לשחק עם מה שיש בבית!

אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! אין דבר טוב יותר מאוכל טוב שמחבר אנשים, ואם החצ'פורי הזה התרומם על השולחן, אתם יכולים להיות בטוחים שהשולחן שלכם יהיה מלא אור ושמחה. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *