מלפוף דרוזי מתכון שלא תוכל לפספס!

מלפוף דרוזי – הטעמים של דורות!

אין על אוכל ביתי, במיוחד כזה עם מסורת. המלפוף הדרוזי הוא לא סתם מנה – הוא שילוב של טעמים עשירים, ניחוחות משגעים ורגעים קסומים מהמטבח של סבתא. תארו לכם את המפגש עם משפחה סביב שולחן ערוך בלבן, עטוף טעמים ומרקמים, כאשר המלפוף מככב במרכז. חושבים שאפשר להתנגד למנה מדהימה כזו? אנחנו מתכוונים להראות לכם איך להכין את המלפוף הדרוזי המושלם, שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סה"כ זמן: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מתאים ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לתוצאה המושלמת, אנחנו זקוקים למבחר רכיבים נארזים בטכניקות מסורתיות ומלאות אהבה. הבחירה שלנו תהיה על מה שהכי טעים שיש. אז קחו דף ועט, רישמו את הרשימה הזו, ונתחיל:

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בתחליף צמחי לטבעונים)
  • 2 כוסות אורז שטוף
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס עלי מלפפון מיובשים (תמצאו בשוק המזרחי)
  • 1 כוס נענע קצוצה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות כמון
  • 2 כפות paprikoa (סה"כ תבלינים כבדים!)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לרוטב: 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כוס מים

מרכיבים חלופיים

אוהבים גבינות? אתם יכולים להוסיף גבינת פטה קצוצה למלית. יש לכם קהל טבעוני בבית? פשוט השתמשו בעשבי תיבול נוספים ובתפוחי אדמה מבושלים כדי להבטיח את האגדי בכל Bite.

שלבי ההכנה

הצעד הראשון הוא תמיד הכי חשוב! כאן אנחנו נכנסים לעולם הקסום של הבישול:

  1. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל מתרכך ונשאר שקוף.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומגרים אותו בעזרת מזלג עד שהוא לא ורוד.
  3. ברגע שהבשר התבשל, מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה, הנענע, הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  4. מבשלים במשך 5-7 דקות עד שהאורז סופג את כל הטעמים המדהימים.
  5. משרים את עלי המלפפון במים חמים במשך 10 דקות.
  6. לוקחים שף צעיר ומתחילים למלא כל עלה במלית שהכנו ומקפלים אותו למלבן יפה.
  7. מסדרים את המלפופים בסיר. שימו לב שהם לא מקופלים כדי שלא יפתחו בזמן הבישול.
  8. שמים את הרוטב מעל המלפופים ומוסיפים מים עד שיכסה כמעט את הכל.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך שעה, עד שהמלפופים רכים והטעמים עוטפים את כל הסיר.
  10. לאכול עם כף או מזלג, כך או אחרת, זה יהיה נכון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה המושלמת הזו, חשבו על תוספות שונות כמו רוטב מסמי׳, טחינה, או אפילו סלט ירקות מרענן בצד. העלי אוכלים יחד עם קוסמס המסלה המושלם בצלחת, והכי קטע, המלפופים נהדרים גם ביום שאחרי כמאכל קר!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום בשר טחון?
במקום בשר טחון ניתן להשתמש בחלבון צמחי כמו טופו או סייטן. אלו בהחלט יוסיפו טעמים מעניינים!

האם ניתן להכין את המלפוף לפניכן?
בוודאי! מרגע שלב ההכנה אפשר לשמור את המלפופים במקפיא. תמיד כיף להיות מוכנים מראש!

כמה קלוריות יש במלפוף?
זה תלוי בכמויות ובמרכיבים, אבל בדרך כלל מדובר במנה יחסית קלילה!

איך אפשר לשמור את המלפופים לאחר הבישול?
המלפופים הכי טעים להחזיק במקרר עד שלושה ימים, בכלי סגור.

האם חייבים להשתמש ברוטב עגבניות?
לא בהכרח! אפשר לשלב רטבים שונים כמו טחינה או רוטב יוגורט. כדאי לנסות!

איך אני יודע שהמלפופים מוכנים?
המלפופים מוכנים כאשר אורז רך וכל המאגרים מתאחדים יחד.

מה לקנות אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית?
חפשו תחליפים צמחיים לאורז או טופו, נענע ומגוון תבלינים!

האם המלפוף אפשר למקפיא?
הנה זמן נהדר, המלפופים מצוינים במקפיא! כדאי להקפיא לפני הבישול.

איך אני מכין רוטב מורכב יותר?
להשביח, הוסיפו צ 'ילי, כמון ופירות יבשים לרוטב לפני שאתם מוזגים אותו מעל המלפופים!

פריסות סלט לתמונות – האם זה עושה את זה יותר גרוע?
לא, להפך! סלט מרענן ליד יהפוך כל ארוחה למושלמת ויזואלית וטעימה.

עשיתם לי חשק, הלא כן? אז קדימה, תכנסו למטבח, תכינו את המלפוף הדרוזי הזה ותשתפו עם המשפחה, החברים וכל העולם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *