מנת בשר שריר מספר 8 – יצירת אומנות קולינרית
מאתם מתעוררים בבוקר עם רצון עז לאכול לפני הכל משהו טעים, משגע, אגדי? בשר השריר מספר 8, או בשמותיו האחרים "בשר נתח סינטה" או "בשר רוסטביף", הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מדובר בנתח בשר אשר כשהוא מתבשל עם אהבה, הוא יכול להפוך לארוחה ממכרת שבאמת תגרום לכל שף בבית לרצות לחזור ולהכין אותו שוב ושוב. פתאום, מתישהו במהלך הבישול, אתם מתחילים להרגיש את הניחוח המדהים שמתפשט במטבח – כמו קסם שהופך את הבית לארמון של טעמים. אז קדימה, אתם מוזמנים לצלול אל מתכון מושלם לבשר שריר מספר 8!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמובן כמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 2.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
ללא ספק, בשר השריר מספר 8 הוא נתח בשר עבות, יש בו מהאיכותיות שתתקשו למצוא באף מקום אחר. כל נתח מצוין מצריך את המרכיבים הנכונים כדי לשדרגו וליצור טעמים בלתי נשכחים. הנה מה שאתם צריכים:
- 1 ק"ג בשר שריר מספר 8, חתוך לנתחים בגובה 5 ס"מ
- 2 כפות שמן זית איכותי
- בצל קצוץ דק
- 2 עלי דפנה
- 3 שיני שום, קצוצים
- 2 כוסות מרק בקר
- 1 כוס יין אדום, כמובן מהסוג שאחר כך תשתו עם הארוחה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- תבלינים: פפריקה, כמון או תבלין ברביקיו לענייינים סופר מדהימים – לפי מה שיש לכם בבית
- 1 כוס גזר חתוך
- 1 כוס תפו”א חתוך
- 1 כוס סלרי קצוץ
מעבר לשמירה על טעמים ועל איכות המצרכים, חשוב לדעת כאנשים שמבשלים לא פעם ולא פעמיים, שניתן לשדרג את המתכון עם תוספות שונות כמו פטריות, זיתים או אפילו חצילים, לכל אלה יש את הקסם שלהם ואין גבול לדמיון שלכם.
שלבי ההכנה
מתכון זה לא רק פשוט, אלא גם מלא בכל טוב, והשלבים כאן יביאו אתכם למנה שהרבה זמן לא אכלתם. אז בואו נתחיל, כי אתם לא רוצים לפספס את כל הטעמים המעלפים!
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מניחים את נתחי הבשר פנימה ומניחים להם להשחים מכל הצדדים.
- מתבלים במלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי הטעם.
- יוצקים את היין האדום ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים את מרק הבקר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את עלי הדפנה, הגזר, תפו”א והסלרי.
- מכסים עם מכסה ומבשלים על חום נמוך במשך 2-2.5 שעות.
- אתם יכולים לבדוק את הבשר אם הוא רך, זה השלב לדעת אם הוא מוכן.
- לפני ההגשה, ממליצים לטעום ולהתאים תיבול אם יש צורך.
- מגישים עם ירקות בחזרה על הצלחת – האמת, הכל נלכד בתוכו!
שימו לב שהנתחים יכולים להיות רכים ונימוחים כמו שמיכה ביום חורפי. זה לא מתכון שמסיים מהר – בהחלט שווה להשקיע את הזמן ולראות איך קצת אהבה ושיטה יכולים להפוך את הבשר למשגה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגי המנה הזו הם אין סוף! תוכלו להוסיף כוס שעועית ירוקה ובכך להוסיף לארוחה גם צבע וגם בריאות. אפשר גם להגיש לצד אורז בסמטי או פירה רך ואוורירי, שיספגו את כל הטעמים שהבשר שחרר. לאלה שזקוקים ליותר ירוק, סלט קיסר מרענן יכול להיות התוספת המושלמת לרגעים של טעמים מרהיבים. אם אתם מחפשים טוויסט, הוספת מספר זיתים שחורים בפבילון הסוף תיתן פיצוץ של טעמים בכל נגיסה.
שאלות ותשובות
אילו סוגי בשר אפשר להשתמש במתכון הזה?
אפשר להשתמש בבשר סינטה, עסיסי וטעים לא פחות. כדאי לכוון לבשרים עם רמות שומן גבוהות לכדי שיצאו נימוכים.
כיצד אני יודע מתי הבשר מוכן?
הבשר מוכן כאשר הוא רך ומתרכך, ניתן לנסות לחתוך אותו בעזרת מזלג – אם הוא נפרד בקלות, הוא מוכן!
האם אפשר להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! ניתן לבשל את הבשר יום לפני, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה. הטעמים בהחלט יתעמקו.
האם אפשר להחליף את היין האדום במשהו אחר?
בהחלט. אפשר להשתמש במיץ רימונים או בתמיסת חומץ בלסמי לקבלת טעמים חדשים ומרעננים.
אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף?
אקדים ואומר, מה שיש לכם במקרר הוא הכי טוב! כדאי לנסות עם קישואים, פטריות או אפילו בטטה. כל ירק מוסיף טעם
כיצד אני יכול לדעת אם הבשר השתחרר מהרוטב?
אם הבשר צף בחופשיות ברוטב, אתם בדרך הנכונה!
מה עם שאריות? מה כדאי לעשות איתן?
לא להשליך! תמיד אפשר להכין מהם כריך עסיסי או לשים בפסטה רוטב לילה במחבת – גם נפלא!
האם ישנן מגבלות תזונתיות שאני צריך לבדוק?
אם שלכם מיוחדים לצרכים תזונתיים, תוודאו לבדוק את רכיבי הבשר והמרכיבים הנלווים, כך שגם לא תגיעו למצב של באסה.
מהם המומלצים עבור בישולים ממולאים נוספים?
מחמאה מלוחה כמו קמח תפו”א תהיה באמת גם רעיון אוורירי וטעים!
איך משדרגים את המנה הראשונה להליכה?
זה הולך נהדר כמנה עיקרית עם חברת בירה רותחת ולב ולהגיד לסועד שלכם
אין ספק שמדובר במתכון מדהים שיפיל אתכם מהרגליים. זה הזמן לחלוק את המתכון עם החברים! תזכרו, אוכל הוא לא רק מקור לקיום – הוא גם כלי לאחדות ושיתוף של טעמים.
בואו לשתף!
אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות. ככל שיותר אנשים יזכו למקור הידע הזה, ככה יותר אנשים ייהנו ממטעמי הברזל! נראה אתכם במנות הטובות הבאות, בישול מהנה!