מאכלים של מרוקאים שתצטרך לנסות היום

חוויות בצלחת: מתכון לארוחת חג מרוקאית מדהימה

דמיינו את החום של השמש המתקרבת, הטרפזים המתנופפים ברוח, והריחות הנפלאים של תבלינים מרוקאיים הצפים באוויר. זהו תבשיל שמלא באהבה, מסורות וריחות של הבית. אם אתם מחפשים את החוויה הקולינרית החדשה שלכם, הגעתם למקום הנכון. היום אנחנו נלמד כיצד להכין את התבשיל המרוקאי המסורתי שתמיד שמח לבקר את השולחן – טאג'ין עוף עם פרי הדר! מתכון זה הוא לא רק מפנק, אלא גם משגע ומצוין לחגיגות משפחתיות.

זמן ההכנה ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעה וחצי
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי שהמנה תהיה מושלמת, כדאי לבחור ברכיבים האיכותיים ביותר. לשמח את היקרים לכם עם מתכון זה ולגרום להם להרגיש כאילו הם באירוע חגיגי! אז מה אנחנו צריכים?

  • 1.5 ק"ג עוף (חתוך לשניים)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום – כתושות לחיים
  • 2 גזר – קלופים וחתוכים עיגולים
  • 3 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 לימונים – חצויים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס שקדים קלויים
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס שמן זית
  • קורט סוכר
  • עלי פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

אגב, אם יש לכם קו נטיות לבריאות, תוכלו להחליף את העוף בחתיכות טופו עבור גרסה טבעונית. כמו כן, אם אתם חפצים במתכון ללא גלוטן, פשוט דילגו על כל הכסף שנמצא באורז.

שלבי ההכנה

כדי להכין את המנה המדהימה הזו, כל מה שצריך זה קצת סבלנות ויכולת לבשל, והתוצאות יהיו מעלף. אז בואו נתחיל!

  1. בקטנה, נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצלים ונטגן עד שהבצל רך ושקוף.
  3. נוסיף את השום הכתוש ונערבב לדקה נוספת.
  4. נכנס את חתיכות העוף לסיר ונחמם כל צד עד שהוא משנה צבעו.
  5. נוסיף את הגזר ותפוחי האדמה, נוסיף את המים את התבלינים ואת הלימון, ונערבב הכל יחד.
  6. ננמיך את החום, נכסוך את הסיר, וניתן לתבשיל להתבשל למשך שעה וחצי על חום נמוך.
  7. במהלך הבישול, נוסיף את הצימוקים והשקדים.
  8. ליד הסוף, נוודא שהעוף מבושל היטב והירקות רכים.
  9. ניקח את הטאג'ין ונפזר מעל פטרוזיליה לקישוט.

העיקרון כאן הוא פשוט להכין וליהנות מהתהליך. ואל תשכחו ללקק את האצבעות, כשזה מגיע לריחות בשלב האחרון! איזו חוויה כבר אמרנו?

תוספות ושדרוגים

אם מגיע אליכם אורח נוסף או שאתם רוצים להפוך את הארוחה למיוחדת אף יותר, אתם בהחלט יכולים לשדרג את המתכון הזה. למשל, תוכלו להוסיף מעט חמוציות או פירות יבשים בסוף הבישול להוסיף עוד רב-dimensionality למנה. ככל שתשתמשו יותר באזובאן, התוצאה תהיה יותר 'מרוקאית', ואין דבר יותר משגע מכך!

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש לצד הטאג'ין?
אפשר להגיש אותו עם אורז, לחם פריזאי או אפילו סלט ירוק מרענן, כדי להוסיף חיות לארוחה.

האם ניתן להכין את המנה על הגריל?
בהחלט! אפשר להכין אותו על הגריל, ואז לעבוד עם קופסה עתיקה או מחבת ברזל, כך תקבלו ניחוח מעושן ואלטרנטיבה משגעת!

האם אפשר להשתמש בירקות אחרים?
בהחלט, תשקלו לשים קישואים, חצילים או אפילו פטריות.

איך אני יודע שהעוף מבושל?
העוף צריך להיות רך למגע ולא מתנגד לכם כשאתם מנסים לחתוך אותו.

מה התפקיד של הלימון במתכון?
המלח במתכון כואב, מעלה את הטעמים ונותן חומציות שהופכת את הטעם למעלף!

האם המתכון מתאים לילדים?
בוודאי! אם תסלקו את התבלינים החזקים, רוב הילדים יהנו מהטעמים הנימוחים והאחרים.

כמה זמן נשארת במקרר?
המנה יכולה להחזיק במקרר עד שלושה ימים, תלוי בשלום של אנטואן השף!

אפשר להכין גרסה צמחונית?
כמובן, עם טופו או חומוס זה יכול להיות כאן ובנוסף לשדרוג לרמות מרוקאיות מצוינות!

כיצד לשדרג אותו?
אפשר להוסיף קצת מיץ תפוזים סחוט או קצת אגוזים קלויים כדי להוסיף עוד טעמים מדהימים!

איפה אפשר לקנות את התבלינים המיוחדים?
חפשו שווקים עם תבלינים מרוקאיים או חנויות טבע שיכולות להכיל תבלינים אקזוטיים כאלה.

אם אתם מתכוננים לשתף את המתכון המדהים הזה, אל תהססו להעלות אותו לרשתות החברתיות ולספר לחברים! זו מתכון שהריחות שלו יעשו לכם טיול קסום אל לב המרוקו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *