פלאפל לבנוני מתכון מושלם שכל אחד יכול להכין

פלאפל לבנוני – מתכון מדהים וביתי

יש משהו באמת אגדי בפלאפל. כל Bite ממנו יש בו מתיקות, טעמים עשירים ושפע של סיפורים שקשורים אליו. אבל פלאפל לבנוני? כאן מדובר בבחירה עם כמה שכלולים ותוספות שהופכים את המנה הזו למעלפת. מתכון זה מחזיר אותנו לשורשים, הן בטעמים והן ב nostalgia של מסעדות רחוב בלבנון המוקפות ריחות תבלינים וקריספיות. כאשר אנו מכינים פלאפל לבנוני, אנו מזמינים לתוך המטבח שלנו את כל המסורת וההיסטוריה שלו.

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

אם אתם חושבים על להכין פלאפל לבנוני, תעצרו לרגע ותחשבו על המעמד. מדובר באוכל של חיבור. פלאפל הוא לא סתם מנה; הוא מכניס אותנו לדיאלוג עם תרבות שעומדת מאחוריו, עם שורשיו בתרבות המזרח התיכון.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין פלאפל לבנוני מושלם, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך משגעים. הנה הרשימה:

  • 250 גרם חומוס יבש (לילה שלם במים)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חרדל טחון
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • שמן לטיגון (לרוב שמן חמניות)

כמובן, יש גם גרסאות אפשריות. אפשר לשדרג את הפלאפל על ידי הוספת תבלינים שונים או ירקות נוספים, כמו גזר או קישוא קצוץ. קיימת גם אפשרות להכין גרסה טבעונית לחלוטין על ידי החלפת הסודה לשתייה בביצה, אם אתם מעדיפים. העניין הוא, ככל שנשקול למה אנחנו מכניסים למתכון, כך ניצור פלאפל יותר טעים!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל להכין את הפלאפל בעזרת השלבים הפשוטים והברורים הבאים:

  1. משרים את החומוס במים למשך לילה שלם.
  2. מסננים את החומוס ומעבירים אותו למעבד מזון.
  3. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, תבלינים ושום והופכים לתערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הסודה לשתייה.
  5. מעצבים קציצות פלאפל קטנות בעזרת הידיים.
  6. מחממים שמן בסיר עמוק, ומטגנים את הקציצות עד שהן זהובות וקריספיות.
  7. מפזרים מעל במעט מלח ומגישים חם עם טחינה, חצילים או סלט מג'דרה.

ככל שתקפידו על ההנחיות, תקבלו תוצאה נימוחה מבפנים עם קליפה קריספית ומעלפת מבחוץ.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם דיברנו על פלאפל לבנוני, אל תשכחו להתייחס לתוספות! אפשר להוסיף בגט חם עם חומוס, טחינה וירקות כמובן. אם ממש רוצים להתפנק, שימו גם חריף או חמוצים בצד. זה אגדי!

אפשר גם להכין סלט רענן של ירקות כמו שקדים, פטרוזיליה ולימון שיחמיאו לפלאפל ויתנו לו את הכבוד שמגיע לו. ואם כבר פנינו לפלאפל, איך אפשר להשאיר את הסחוג בחוץ? זה פשוט חובה.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על טריות הפלאפל אחרי הכנתם?
כדי לשמור על טריותם, הכניסו את הפלאפל לצלחת עם נייר סופג לאחר הטיגון. כך הם לא יספגו יותר מדי שומן וישמרו על קוריספיותם.

לאיזה זמן ניתן להקפיא פלאפל?
אפשר להקפיא פלאפל אחרי ההכנה. הם יישמרו במקפיא כ-3 חודשים, אך מומלץ להקפיאם לפני הטיגון.

האם אפשר להכין פלאפל בגרסה ללא גלוטן?
כן! פשוט יש להימנע משימוש בקמח ובצקים שכוללים גלוטן. תשתמשו במרכיבים שמבוססים על תפו”א או קמח תפו”א.

למה השיטה האידיאלית לטיגון פלאפל?
המומלץ הוא טיגון עמוק. זה מבטיח לכל פלאפל צבע רך וקריספי במהלך הטיגון באופן אחיד.

אילו תבלינים נוספים ניתן להוסיף לתערובת?
תבלינים כמו פפריקה, כורכום ואף ר tomi, יכולים להעשיר את הטעמים ולתת לפלאפל צבע מדהים.

מה אפשר להגיש בצד עם הפלאפל?
מומלץ להגיש טחינה, סלט ירקות, סחוג, חמאם מנג'דלה ועוד. כל אחד מהם מוסיף עודlayers של טעם.

האם יש גבול בגובה הקציצות שאני עושה?
נכון. קציצות גבוהות עלולות להתמוטט בטיגון. כדאי לשמור על גובה נמוך יחסית ל-2 סמ'.

האם ניתן להכין פלאפל בתנור?
בהחלט. פזרו את קציצות הפלאפל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, רססו מעט שמן ואפו בחום גבוה עד שהן מצרימות.

איך ניתן לשדרג את הטעמים של הפלאפל?
הוסיפו לשום ממולא, טחינה ירוקה, מלח לימון, או תבליני ים. כל אלו יוסיפו לריחות.

מה עושים אם התערובת יוצאת רכה מדי?
אם הקציצות ברוטות, אפשר להוסיף מעט קמח עד שהן מתייצבות היטב.

לאחר כל אלו, תאמינו לי, פלאפל לבנוני הוא מתכון ששווה לשתף ברשתות החברתיות. תגרמו לחברים ולמשפחה לרצות להכין שגם הם מתכון כזה לעצמם. בפעם הבאה שתכינו, תשתפו אותנו בתמונות ותספרו על הטעמים המדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *