סלט ביצים ללא מיונז – מתכון אגדי!
האם אי פעם תהיתם באיזו קלות אפשר להכין סלט ביצים כל כך טעים ומרענן, בלי הבלגן של המיונז? תארו לעצמכם בצקיצה של ביצים רכות, מלווה בתיבול מדהים, שבתוך דקות ספורות יש לכם סלט שיביא את כל האורחים שלכם למצב של "איך לא חשבנו על זה קודם?". יש משהו משגע במעבר מרוטב סמיך וקלוריות למשהו קל ובריא, אך עם הרבה טעם! בסלט הזה יש את כל המרכיבים כדי שהוא יהיה מושלם!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המהמם הזה, נזדקק למספר רכיבים פשוטים אך איכותיים, שיהפכו את המנה למעלפת. כדאי להרגיש את הטעמים ולשלב אותם בצורה מושלמת.
- 6 ביצים קשה (כמובן שאתם יכולים להתנסות עם יותר)
- 1/2 כוס גבינת פטה (או גבינת עיזים לטעימה יותר)
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- אופציה: 1/4 כפית חרדל דיזונגר לחריפות נוספת
לאלה מכם ששואלים את עצמם: "איך אני עושה את זה אם אני צמחוני? או אולי טבעוני?" אל דאגה! בזמן ההכנה תוכלו לשדרג את המתכון הזה על ידי החלפת הביצים בחלבון צמחי איכותי או בטופו. גם הגבינה ניתן להחליף בגבינת סויה. מגוון אפשרויות בריאותיות!
שלבי ההכנה
כפי שציינתי, ההכנה מאוד פשוטה. אתם לא תאמינו איך תוך דקות תצליחו להרים סלט ממכר! תראו איך הכנת הסלט מתבצעת בפשטות:
- מבשלים את הביצים בסיר עם מים רותחים במשך 10-12 דקות, עד שהן מתבשלות היטב.
- מסננים את הביצים ומשאירים אותן להתקרר בעדינות.
- כשהביצים התקררו, מקלפים את הקליפה ומניחים בסיר גדול.
- בוחשים את הביצים בעזרת מזלג עד שהן מתפוררות.
- מוסיפים את גבינת הפטה הקצוצה ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, ומוסיפים את השמן זית ומיץ הלימון.
- מתבלים במלח, פלפל וחרדל, ומערבבים שוב עד שהתבלינים מתאחדים.
- הסלט מוכן! מגישים עם לחם טרי או על מצע של ירקות טריים.
במידה ואתם אוהבים את המנה עם טוויסט נוסף, למה לא לנסות להוסיף עוד תיבול כמו כמון או פפריקה מתוקה? זה בהחלט יכלל את הנגיעה האישית שלכם לסלט.
שדרוגים ותוספות אפשריות
המאכל הזה די מוגבל רק לדמיון שלכם! הנה מספר רעיונות שיכולים לקחת את הסלט הזה למקום אחר לגמרי:
- ניתן להוסיף חציל קלוי קצוץ למגע מעושן.
- מעבר לגבינת פטה, תוכלו לנסות גבינת מוצרלה או קוטג' – כל אחת תוסיף משהו חדש!
- רוצים חריפות? הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ.
- אם זה קיץ, למה לא להוסיף עגבניות שרי קצוצות לחידוד הטעמים.
- לשדרוג בריאותי, הוסיפו גרעיני חמניות קלויים או אגוזי לוז קצוצים.
אז אחרי שראיתם איך הכל מתבצע והכנתם את הסלט המיוחד, עכשיו הגיע זמן השאלות! לא כל יום מכינים סלט עם כל כך הרבה תשובות מעולות לשאלות שיכולות לעלות.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הסלט לשימוש מאוחר יותר?
אם נשאר לכם סלט, פשוט שימו אותו בקופסה סגורה במקרר. כך הוא יכול להחזיק כמה ימים, אך הוא הכי טעים אם נאכל באותו היום.
האם אפשר להכין סלט ביצים מוקדם יותר ולשמור אותו?
בהחלט! אפשר להכין אותו יום מראש. רק קחו בחשבון שהתיבול של הירקות יוכל להחליף טעמים, אז יש לקחת זאת בחשבון.
האם ניתן להחליף את הבצל הירוק?
כמובן! אפשר להשתמש בכמה קיסמים של עירית או אפילו בשום קצוץ אם אתם אוהבים טעמים חזקים יותר.
מה ניתן להוסיף במקום גבינת פטה?
אם אתם לא אוהבים גבינת פטה, אפשר לשים גבינת מוצרלה רכה או גבינת קוטג'. אבל גבינת פטה נותנת טעם ייחודי שעושה את ההבדל.
האם יש אפשרות להכין סלט ביצים טעים לטבעונים?
בהחלט! פשוט השתמשו בטופו מוצק במקום ביצים. תוכלו לייצר טקסטורה דומה עם כמה תבלנים טובים!
מה המנה המושלמת לצאת עם סלט ביצים?
לחם קלוי עם כמה ירקות טריים, או אפילו פיתה חמה, זה תוספת מדהימה שתשלים את המנה.
האם אפשר להשתמש בביצים שלמות במקום ביצים קשות?
לא! עצם השימוש בביצים קשות מעניק לסלט את הטקסטורה והעושר שהוא מכיל.
האם אפשר להוסיף לזה סלרי?
בטח! סלרי קצוץ ייתן טוויסט פריך לסלט.
איך יודעים אם הביצים שהשתמשנו בהן טובות?
כאשר אתם מבשלים את הביצים, יש להן ריח עז – זה סימן לא טוב. הופכים את הביצה ומסובבים – אם הן צפות חייבים לזרוק.
מהו הסוד לשמירה על סלט ביצים טרי במשך זמן?
שמרו אותו בקופסה סגורה במקרר. כך הוא יישאר טרי ואיכותי במשך כמה ימים.
כשאתם מכינים סלט אגדי כזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! כולנו צריכים לחוות את הסלט המהמם הזה! אז הלכו על זה, הכינו והעשירו את חייכם בטעמים! בשלום!