חטיף שומשום מתכון שלא תוכל להתנגד לו

"`html

חטיף שומשום – המתכון המושלם לחוויית טעם אגדי

אם יש דבר שיכול להעצים את כל הרגעים המהנים שלנו, הרי שזהו חטיף שומשום! הדחף שלכם לטעום משהו מתוק, מלוח וממכר יגע בכם בדיוק ברגע שתפגשו את החטיף המיוחד הזה. ברגע שתטעמו ממנו, תגלו את הטעם המהמם שיגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב. חטיף שומשום לא רק טעים, אלא גם מאוד פשוט להכנה, והוא יתאים לכל שעות היום – כארוחת ביניים או כסוכרייה לאחר ארוחה. בקיצור, מדובר במשהו משגע, שלא תרצו להפסיד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמה של קושי: קל
  • מספיק ל: 20 חטיפים

הרכיבים הדרושים

להכנה של חטיף שומשום מדהים, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות שומשום קלוי
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע)

שומשום ידוע כבר שנים רבות כמרכיב המלא במינרלים ובויטמינים, ומומלץ מאוד לשלב אותו בתפריט היומי שלנו. למעשה, מדובר ברכיב בריאותי במיוחד שמתקשר לכל כך הרבה תרבויות ואוכלוסיות, ועדיין לא עבר בשום מקום טיול שאין לו חבילה של שומשום!

שלבי ההכנה

כעת, לאחר שהתארגנו לנו כל המרכיבים, אנחנו מוכנים להמשיך להליך ההכנה. פשוט, ככה:

  1. מניחים את השומשום הקלוי בקערה גדולה.
  2. בסיר קטן, מכניסים את הסוכר, המים, הדבש, המלח והקינמון.
  3. מחממים את הסיר על חום בינוני ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. ברגע שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  5. מסננים את התערובת לתוך קערת השומשום ומערבבים טוב עד שהשומשום מצופה היטב.
  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
  7. ממתינים כ-15 דקות עד שהתערובת מתקררת ומתקשה.
  8. חתכו לריבועים או למלבנים לפי הטעם האישי.

אם אתם מעוניינים להפוך את המתכון הזה לטבעוני, אפשר להחליף את הדבש עם סירופ מייפל או אגבה – גם טעים וגם עם קונספט שמתאים יותר לאורח חיים טבעוני. אין סיבה לא להניח בחטיף שלכם את מה שבא לכם ואת מה שאתם אוהבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לכם רעיונות לחיזוק הטעם? ישנן המון אפשרויות לשדרוג חטיף השומשום כדי שהוא יהיה הכי טעים שיש:

  • תוספת של אגוזים קצוצים, כמו פקאנים או קשיו, יכולה להוסיף קראנץ' משגע!
  • אפשר לשים רבע כוס פירות ייבושים כגון משמשים או תמרים.
  • ומדוע לא להוסיף טיפת וניל לתערובת? זה מעלף, לא כך?
  • שוקולד מריר מומס כחלק מהציפוי יכול להפוך את העונג לעונג חדש!

כמובן, לא לשכוח את הקינמון! זו תוספת קטנה שיכולה לייצר רגעים גדולים!

שאלות ותשובות

מה כדאי לעשות אם התערובת מתייבשת מהר מדי? שימו לב שהתערובת לא מתייבשת בזמן שאתם עובדים. אפשר להחזיר אותה על הלהבה הקטנה כדי להתחמם שוב מעט.

האם ניתן לשמור על החטיפים? בהחלט. ברגע שהחטיפים מתקררים, מומלץ לשמור אותם במיכל אטום במשך שבוע, ואתם עלולים ללקק את האצבעות מכל קטע שתבחרו לאכול!

כמה חטיפים ניתן להכין מהכמות הזו? כל המתכון הזה יפיק כ-20 חטיפים, אבל אם אתם רוצים להכפיל את הכמות, זה פשוט לגמרי!

האם זה מתאים לילדים? כל כך! אפשר להכין חטיפים יחד עם הילדים – מעניין, מהנה ובריא!

כיצד ניתן להפוך את המתכון ללא גלוטן? המתכון הזה הוא בעצם טבעי ללא גלוטן, כך שאין צורך בשום שינוי! פשוט תיהנו!

האם יש דרך לוודא שהשומשום לא נשרף? הקפידו על חום בינוני ושימו לב למראה שלו. הוא צריך להיות קלה שזוף ומפיץ ריח נעים – אם זה קורה, סימן שזה מוכן!

מה אפשר לעשות עם שאריות שומשום? שאריות שומשום מצויינות לשילוב בסלטים, ללימצ'ילה או קישוטים לקינוחים!

האם אפשר לשמור במקפיא? אפשר ולא רק לשמור, אלא נהדר להקפיא ולהשתמש בו אחר כך!

מה ההשפעה של קינמון במתכון הזה? קינמון מוסיף טעם חם ומיוחד, פשוט טעם משגע שיכול לחמם את הלב!

האם אפשר להכין את המתכון עם סוכר חום? בהחלט! זה נותן טעם קולי מאוד ובאותה מידה נשאר נעים למראה.

על מנת שלא תשמרו את המתכון הזה רק לעצמכם, נשמח אם תשימו לב לשתף אותו עם חברים, משפחה ורשתות חברתיות. אחרי הכל, חטיף שומשום מדהים הוא שרוצים להכיר לכולם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *