תבשיל עוף בסיר בישול איטי שהופך כל ארוחה לחגיגה

תבשיל עוף בסיר בישול איטי

נראה כי כל חלק במשפחה אוהב ריחות וטעמים ממלאים את הבית, ובראשם העונג של תבשיל עוף אצלי בבית. אני פותחת את הדלת למטבח, והם מיד מתמקדים מהצלילים והניחוחות שעולים מהסיר. תבשיל עוף בסיר בישול איטי הוא מתכון שמשגע את כולם! מנה זו לא רק מדהימה אלא גם כל כך פשוטה ומלכותית, כמו מהסרטים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 6-8 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

אם אתם מחפשים מנה שמשלבת בין נוחות לבישול וההכנה שלה מתמזגת עם חיי היום-יום, הגעתם למקום הנכון. תבשיל העוף הזה נהיה אגדי כאשר הוא מתבשל לאט בסיר של הבישול האיטי, שכולם יודעים שכאשר הוא בשיאו, התוצאות לא רק טובות, הן מושלמות!

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המעדן הזה, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג עוף חתוך (חזה או ירך)
  • 2 ראשי בצל קצוצים
  • 3 שיניים של שום קצוצות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 2 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם
  • תיבול לפי הטעם: אורגנו, תימין או קימל

כמובן שאפשר להחליף רכיבים מתי שמתחשק לכם. לדוגמה, אתם יכולים להחליף את העוף טופו אם תרצו גרסה טבעונית. כל אחד יכול לשדרג את המתכון הזה ולהפוך אותו מיוחד ממש עבורו.

שלבי ההכנה

שלב ראשון: הכנת המרכיבים

בשלב הזה נחתוך את כל הירקות ונטפל בעוף כמו שצריך. הכל צריך להיות במספרים מדויקים.

  1. כשהכול מוכן, נתחיל קודם בבישול הבצל והשום בשמן זית על חום בינוני עד שהם רכים ונעימים.
  2. נוסיף את העוף ונבשל אותו עד שהוא מקבל צבע זהוב מכל הצדדים.
  3. נכניס את הגזר ותפו”א לקדירה, נוסיף את העגבניות המרוסקות והמים. נמתין לכמה דקות עד שהחומרים מתערבבים.
  4. נוסיף את התיבול: מלח, פלפל, סוכר ונבחר גם בין התבלים שרצינו להוסיף.
  5. נמות את הסיר על בישול נמוך, כ-6-8 שעות. ככל שיבשלים יותר זמן, כך התוצאה תהיה יותר משגעת.

שלב שני: טפולים אחרונים

לאחר הבישול, חשוב לספק לתבשיל שלנו זמן להתקרר ולאזן את כל הטעמים. כדי לא להיות בבית בריחות של איטיות, כדאי להכין טריגונים עם שלבים מהירות או לאלתר לחם פריזאי.

שדרוגים ותוספות אפשריות

יש הרבה דברים שניתן להוסיף למתכון הזה כדי לעשיר את הטעמים ולהפוך אותו למעלף במיוחד:

  • אפשר להוסיף פטריות קצוצות לתבשיל.
  • נשמר טוב קרם קוקוס כדי להפוך את הרוטב ליותר סמיך ומענג.
  • למי שאוהב חריף, מהי טיפת צ'ילי או פלפל חריף אם אתם רוצים את זה בצורה לוהטת.
  • אם אתם חובבי תוספות, מותר לשים קינואה או אורז בצד. זה ביס מושלם!

לאחר שהמנה שלכם מוכנה, הניחו לה להתקרר מעט, והוציאו אותה לשולחן. תזכרו לשים רוטב ושילובים מתוחכמים שלא יזיקו לאף אחד.

שאלות ותשובות

מה המנה המלכותית הזו מתאימה?

המנה מתאימה לכל ארוחה, בעיקר לארוחות משפחתיות, חגיגות ואירועים מיוחדים.

אפשר להכין את זה מראש?

כן, המנה הזו יכולה להתבשל כמה ימים מראש ולשמור במקרר, היא מתעצמת על ידי העובדה שהיא מתבשלת מבעוד מועד.

מה עושים אם אין סיר בישול איטי?

ניתן לבשל את התבשיל בסיר רגיל על חום נמוך או בתנור. רק חשוב ליידע את עצמכם להשגיח על זה.

אפשר להכין גרסה טבעונית?

בהחלט! ניתן להחליף את העוף בטופו או בשר סויה, ולעשות מהלכים דומים עם כל התהליך.

אפשר להקפיא את המנה?

בהחלט. התבשיל הזה בדרך כלל יוצא נהדר מקפוא, ותשמרו אותו כאילו היה טעים בימים בהם לא מתחשק לכם לבשל.

מה אפשר לשתות עם התבשיל?

אין כמו כוס יין אדום לחבר את כל הטעמים. או במקרה של ההעדפה שלכם, אפשר גם לשתות מים מוגזים.

אפשר לשים פירות בתבשיל?

כן! ניתן להוסיף דלעת או חצילים שהם טעים ואחלה של תוספות.

מה לשים בצד?

אורז, קוסקוס או סלט ירקות מרענן יכולים להיות תוספות מדהימות שהשתלמו איתה.

למה זה כל כך טעים?

הטעמים מתערבבים ונפגשים במהלך הבישול האיטי, שמם הסוד להצלחה! הם מדברים אחד עם השני בהנאה.

במה זה שונה מתבשיל רגיל של עוף?

הבישול האיטי נותן לתבשיל להביא את הטעמים האמיתיים שלו ולפתח אותו, ולאפשר לכל מרכיב לתת את מלוא טעמו. ובכן, עם כל התמונות מדובר במשהו מושלם!

מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! אנחנו בטוחים שהאחרים יהנו מזה כמו שאתם נהנתם. בישול מהנה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *