טופו מוקפץ עם פטריות לא תאמינו כמה פשוט להכין!

טופו מוקפץ עם פטריות: מנה מושלמת שתשגע אתכם

ישנם מנות שהן לא רק אוכל, אלא חוויה. ברגע הראשון שתרגישו ברוטב המיוחד על השפה, תבינו שאתם בשיאו של רגע קסום. טופו מוקפץ עם פטריות הוא כזה. זהו מתכון שיגרום לכם לעטוף את עצמכם בשמיכה, לא משנה אם זה באמצע החורף או הקיץ. כי אי אפשר להתעלם מההרגשה המדהימה הזו של להכין אוכל טרי ומגוון שממלא את הבית בניחוחות משגעים. אם אתם מתעניינים באוכל בריא וכן רוצים לפנק את עצמכם באלמנטים נימוחים, זה הזמן לצלול לתוך המתכון המעלף הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו ניראה איזה אורח מעניין נכנס למנה המושלמת שלנו. החומרים שלנו יספקו שילוב אגדי של טעמים ובריאות, וכל מה שצריך הוא להצטייד בבסיס טוב ולהשתעשע עם הטעמים.

  • 400 גרם טופו סויה, מעוך וחתוך לקוביות קטנות
  • 300 גרם פטריות שיטאקי (או פטריות פורצ'יני) פרוסות דק
  • 1 בצל גדול, חתוך לצורות אקראיות
  • 3 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 כוס ברוקולי (אם אתם אוהבים לכם את הברוקולי במשכית, תוסיפו אותו לחרוך)
  • 2 כפות סויה או רוטב סויה נתרן נמוך (טעים גם עם נמוך נתרן)
  • 2 כפות שמן סויה או שמן קוקוס
  • 1 כף סוכר חום (כדי לעדן את החריפות)
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר (לא חובה, אבל זה משתלם)
  • 1 כפית שומשום קלוי לקישוט
  • אינדיאן פי 1 או כמון – תוספת חביבה עלי, ממליץ לנסות)

עכשיו, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המתכון, תפס מחליף על הטופו עם טופו סויה או טופו לא סויה, או אפילו חלב קוקוס למי שרוצה גישה ייחודית!

שלבי ההכנה

כדי שהמנה הזו לא תהיה מתבלים, אתם צריכים לעקוב אחרי הצעדים הבאים. רוצים טופו מדהים? הנה הדרך!

  1. לחמם מחבת על חום גבוה ולהוסיף את השמן.
  2. להוסיף את קוביות הטופו ולבשל עד שהן מתקרמות ויזהבו (בערך 5 דקות).
  3. לחמם בינתיים שמן בקומקום אחר ולהוסיף את הבצל ואחריו את השום והג’ינג’ר.
  4. לאחר שהבצל שקוף, להוסיף את הפטריות ולבשל עד שהן מתחילות להפריש נוזלים.
  5. להוסיף את הברוקולי ולבשל עוד כ-2 דקות עד ריכוך קל.
  6. להחזיר את הטופו למחבת, להוסיף את הרוטב תוסיף את הסוכר והקימל ולהקפיץ יחד.
  7. לבשל עוד 2 דקות, עסו את השומשום והגישו חם.

זהו, עכשיו הגעתם לשיא המטבח הסיני בבית שלכם! כל שעליכם לעשות הוא לחכות שהמנה תאפה בדיוק כמו שצריך.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כאן תוכלו להעיז ולהוסיף טעמים שמתאימים לטבחים מביניכם. בקשו לפנק את עצמכם במעט צ’ילי מתוק או אפילו בכוסברה קצוצה. כדאי גם לשלב פרוסות אבוקדו לא לפספס!

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הטופו מספיק פריך?
פשוט חפשו לחות. כשאתם מוסיפים טופו למחבת לחם, הוא צריך להפריש נוזלים, ואחרי כמה דקות אתם תוכלו לראות שהוא מגניב על הדפנות.

אילו פטריות אפשר לשים במתכון?
הנה המבחר: פטריות פורצ’יני, פטריות שמפניון, פטריות שיטאקי. כל אחד יכול בחירות שונות.

האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
בהחלט! צריך לדלל את הרוטב סויה עם רוטב סויה ללא גלוטן.

מה ניתן להוסיף למנה כדי שיהיה יותר חם?
תוספת של רוטב צ’ילי או כמה פרוסות חריף, אם אתם קנאים למעט חום.

כמה זמן אפשר לשמור את שאריות המנה?
כך, משום שהמנה בריאה מאוד, מדובר בשאריות חכמות. אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים.

אם אין פריזר, איך ניתן לשמור טופו?
בהגדרה שלו הוא יכול להחזיק מעמד במקרר כמה ימים, אבל מומלץ בעדיפות לא לפספס את זמן השימוש.

אפשר להחליף את הטופו בבשר?
למה לא? אתם יכולים להשתמש בעוף או בשר עגל, וגם לשמור על הזמן הקצוב של טופו.

האם יש רוטב אחר שאני יכול לשים?
כמובן! רוטב בקר או שוקי.. מתכון מיוחד אישי לסומים!

מה אפשר להגיש בצד?
מומלץ עם אורז צהוב או אורז בסמטי, סלט ירקות קליל וצבעוני או לחם פריזאי עם שום ומעט שמן זית.

איך אני יכול לשדרג את המנה?
למה לא? הוסיפו אגוזים קלויים או קצפת מושלמת מוייטמינים למנה שלכם! 

אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא! אנא, שתפו את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם הם יטעמו את המנה המעלפת הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *