באן עם אסאדו: המתכון שישנה לכם את כללי המשחק

סנדוויץ' באן עם אסאדו: מנה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד!

דמיינו את זה: יום קיץ חם, אתם יושבים בגינה, ושם, על המנגל, נצלים נתחי אסאדו במרינדה מושלמת. הריח המדהים מתפשט בכל חלל, ואפילו השכנים שלכם מתחילים להסתכל עליכם בכנאה. עכשיו תוסיפו לזה לחם באן רך, מלא בברווז השף שלכם, שום, צ'ילי, וירקות צבעוניים. אתם זקוקים ליותר מזה? זה בדיוק מה שמחכה לכם במתכון הבא שלנו, שמשדרג את האסאדו שאתם מכירים למדרגה חדשה לחלוטין! לא מדובר בעוד סנדוויץ', אלא בחוויה קולינרית של ממש – סנדוויץ' באן עם אסאדו. על תדלגו על השורות הבאות; המתכון שלנו מתהדר בקסם, טעמים שיתפזרו בפה ותחושת סיפוק מטורפת!

זמן הכנת המתכון: 120 דקות. רמת קושי: בינונית. מנות: 4-6 אנשים.

  • הכנה: 30 דקות
  • בישול: 90 דקות
  • התפחה: 30 דקות

הרכיבים הדרושים

וכעת, כשאתם כבר מלאים בתשוקה לאכול את הסנדוויץ' המושלם הזה, נתחיל לדובב את המרכיבים שיכנעו אתכם להיכנס למטבח. המילים "ממכר", "משגע" ו"אגדי" לא מספיקות לתאר את המנה הזו, אבל נתחיל.

  • 500 גרם בשר אסאדו עם שומן (נח צורך, שומן זה מה שעושה את זה)
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפיות דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 420 גרם קמח חיטה
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 מיליליטר מים פושרים
  • 2 כפות שמן צמחי (או חמניות, תלוי במה שיש לכם בבית)
  • לירקות: ועכשיו לחלק המרגש, רשות להפעיל את היצירתיות! חתיכות גזר, מלפפון, קולורבי או פרחי ברוקולי, כל מה שיש לכם בבית יכול לעשות את העבודה. למה לא מזלף רוטב צ'ילי מתוק כדי להוסיף קיק?

מרכיבים חלופיים

רוצים גרסה יותר משודרגת? אפשר להשתמש בבשר עגל או עוף טחון אם אתם אוהבים קצת לשנות! לפליאס (Vegans) אפשר לעשות עיבוד דמוי-בשר עם תחליפי קטניות כמו עדשים שחורות או פטריות שמפיניון!

שלבי ההכנה

וכעת, כשהכל מוכן, הגיע הזמן להיכנס לשלב ההכנה. שימו לב, כל שלב הוא דק ולא מתפתל – כי אנחנו רוצים שהמנה תהיה פשוט מושלמת.

  1. סוחטים את הלימון (או מסננים) לתוך קערה ומערבבים עם הסויה, דבש, שום, ג'ינג'ר וכמון.
  2. משרים את מנת הבשר במרינדה שהכנו למשך חצי שעה.
  3. בזמן שהבשר מתמזג, מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר ומעט מלח.
  4. מוסיפים מים פושרים לאט לאט ולשים עד שהבצק מתגבש.
  5. שמים את הבצק בקופסה מכוסה במשך חצי שעה עד שמפסל אותו.
  6. מחממים מחבת או גריל על חום גבוה ומצלים את הבשר במשך 5-7 דקות מכל צד עד שהבשר התבשל היטב.
  7. לאחר שהבשר מוכן, מסננים אותו מהמרינדה וחותכים לרצועות דקיקות.
  8. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים בתבנית מנגלה עם שמן.
  9. מרדדים כל כדור למיני לחמניה ורדים ננעצים עם מזלג.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהלחמניות רכות וזהובות.
  11. אחרי שהלחמניות התקררו, מורחים עליהם את הבשר המפנק, מוסיפים ירקות ואפשר גם רוטב אם רוצים.
  12. ועכשיו, מחכים שמישהו יבוא ויגיד אוי זה מדהים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ככל שמדובר במתכון, הצדדים משחקים תפקיד מכריע! הוסיפו סלט קיסר מרענן, או טחינה רעננה למשקה מרענן. רגע, תפסו גם את החרדל או את רוטב האריסה החביב עליכם. חשבתם על תפוחי אדמה מתובלים או מרק עדשים? כאן החופש שלכם לשחק עם היהירות הקולינרית שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הבשר בסויה?
בהחלט! תחליף עם נתחי סויה לסיון הפופולארית שיכולה להפתיע את האורחים שלכם!

כמה זמן אפשר לשמור את הבשר המוכן במקרר?
אם מדובר ביום או יומיים, זה בסדר גמור, כמו שנאמר – אם אתם לא מצליחים לסיים את הבשר במהרה, עדיף להקפיא אותו!

האם המנה הזאת מתאימה לילדים?
בהחלט! ככל שאתם מלווים את המנה עם ירקות צבעוניים ורוטב קסם, הילדים שלכם יאוהבו את זה.

האם כדאי להוסיף גבינה למנה?
אם אתם מחפשים טעמים נוספים, תוספת של גבינת פטה או מוצרלה תעשה את העבודה.

איפה ניתן לקנות מרכיבים איכותיים לאסאדו?
חנויות המעדניות המקומיות או שווקי האיכרים לרוב מספקים מוצרים טריים ואיכותיים.

האם ניתן לאכול את המנה ללא הלחמניית?
בדיוק! היא טובה גם כארוחה עצמאית על צלחת עם סלט.

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם?
מומלץ, רק אל תשכחו לעטוף אותו היטב כדי שלא יתייבש.

כיצד מוחקים את שאריות השום אחרי הבישול?
פשוט, תהיו יצירתיים ותשתמשו בכלי עץ עם מסננים או מסנני סלט.

מה הוא הרוטב המומלץ?
רוטב סויה עם טיפה של צ'ילי יהפוך כל מנה לחגיגה!

האם ניתן לתבל את הבשר יותר מדי?
כמובן, אם זה לא חריף וזה לא כואב, אז אתם בדרך הנכונה אל מנת האסאדו המושלמת!

לסיכום, אם אתם מתכוונים להרגיש את טעמי החו"ל והבישול בבית, זה המקום הנכון. אל תפספסו להזמין חברים, ותשתפו את המתכון הזה על דפי הפייסבוק והאינסטגרם שלכם. הכינו והחישו לי שתגידו אוי זה באמת מושלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *