כיצד להכין כרוב כבוש רומני כמו במסעדות

"`html

כרוב כבוש רומני כמו במסעדות

לאחרונה, בזמן שוטטות בין זיכרונות ילדות ואוכל ביתי, החלה השתוקקות לכרוב כבוש. זה לא סתם כרוב, אלא הכרוב הכבוש הרומני הממש מדהים הזה, שמביא את הטעמים האותנטיים של מסעדות רומניות. עם הפריכות המושלמת, התיבול המדויק והטעמים שמהם אפשר להרכיב סלטים, תוספות או פשוט לאכול אותו לצד כל מנה. משגע! אז כדי לא להאריך במילים, בואו נצלול למתכון המיוחד הזה, שמלא בזיכרונות ושיחות על שולחן האוכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התססה: 1-2 שבועות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: כ- 10 מנות

לאחר שציינו את פרטי המתכון, חשוב להבין שהכרוב הכבוש הוא לא רק מנה, אלא כלי מהמם לרענון החיך ולהחיות כל ארוחה. חוץ מזה, תהליך ההכנה הוא להיט בפני עצמו – זה די פשוט, אבל התוצאות מדהימות!

הרכיבים הדרושים

  • 1 קסע כרוב בינוני (כ- 1.5 ק"ג)
  • 100 גרם מלח ים גס
  • 1 ליטר מים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1-2 כפות גרגרי כוסברה
  • 2 כפות סוכר (אופציונלי)

כמובן, כרוב כבוש יכול להיות גמיש! אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול נוספים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, ואם מישהו מעדיף תיבול יותר מרענן, גם כוסברה קצוצה תשתלב מצוין. אפשר אפילו לשדרגו עם פלפלים חריפים כדי להקפיץ את התיבול!

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נצלול את שלבי ההכנה המושלמים של המתכון:

  1. מניחים את הכרוב על משטח שטוח וחותכים אותו לפי חצי או רבע, בהתאם לגודלו, כדי שיהיה קל לטפל.
  2. ממלאים סיר במים ומחממים על הכיריים עד שיתחמו.
  3. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים עד שהמלח מתמוסס.
  4. ברגע שהמים חמים, מכבים את הלהבה ומניחים את המים להתקרר מעט.
  5. מניחים את חתיכות הכרוב בתוך צנצנות זכוכית סטריליות או תוך מיכל גדול.
  6. מוסיפים את העלי דפנה, גרגרי הכוסברה ואת המים המומסים (המים צריכים לכסות את הכרוב לגמרי).
  7. מכסים את הצנצנות ומניחים במקום קריר ופחות מואר (בעיקר אם מדובר בעונת הקיץ).
  8. ממתינים לפחות שבועיים, וכל יום סובבו את הצנצנת כדי שהטעמים יתערבבו.
  9. לאחר התססה, תוכלו להתחיל לטעום! להתרגש! ללקק את האצבעות!

לאחר הכנת הכרוב והמרכיבים, הוא בהחלט יהיה מזנון נייד של צבעים וטעמים. טעים אגב, הוא לא נשאר זמן רב על השולחן. לאחר שהתסיס מתפתח, הטעמים מתאגדים והשילוב המושלם יוצא בביס אחד!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה לממש מדהימה, אתם יכולים להוסיף לה כמה תוספות. למשל, מעט חזרת כדי להקפיץ את החך עוד יותר. גם סלפיני שכוס ברווז פנינה למעט ממש מספרים מספיקים לשדרג את הטעמים. תוספות כמו חזה עוף בגריל או דגים צלויים ייקחו את המנה לשלב הבא. ואם אתם חובבי גבינות, גבינת פטה חמצמצה תוסיף טוויסט משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בכרוב שונה מלבן? בהחלט! כרוב סגול או אפילו כרוב מנצ'יני יכולים להתאים לדומה. כל אחד מהסוגים ייתן טעמים שונים.

כמה זמן הכרוב מחזיק אחרי התססה? ברוב המקרים, הכרוב הכבוש מחזיק חודשים רבים במקרר, אם שומרים אותו בצנצנת סגורה. אל דאגה, זה לא יפגע בבריאות!

מה אפשר להגיש עם הכרוב הכבוש? הוא ילווה נפלא עם מבחר בשרים, דגים, ואף כשיש על שולחן האורחים המון סלטים -Simply the best!

האם זה בריא? כן! הכרוב הכבוש עשיר בויטמינים, פרוביוטיקה, ומשפר את מערכת העיכול.

האם ניתן להכין מתכון טבעוני? כן! המתכון הזה הוא כבר ברובו טבעוני, פשוט יש לשים לב לא להשתמש באף תוספת של דגים או מוצרי מזון מן החי.

האם אני יכול לשים יותר מלח? כדאי להיזהר מכמויות עודפות של מלח, על מנת לא לפגוע בטעם. ההמלצה – לעקוב אחרי המתכון.

איך יודעת אם הכרוב מוכן? הזמן אוהב אותך כאן! אחרי שבועיים תבחינו בשינוי צבע וריח. הטעם משתנה בטח גם, ואז הכל באווריריות.

האם אפשר להצניע את הכרוב הכבוש עם דברים נוספים? בהחלט! המזל שלכם הוא מהדברים שאפשר להשאיר ייחודיים לו וגם לשדרג בהתאם לטעמים שאתם אוהבים במיוחד!

מה לעשות אם הכרוב יוצא חמוץ מדי? אפשר תמיד להוסיף סוכר כדי לאזן במעט את החמיצות. הכל שטוף וטעים!

למה ממליצים על כרוב כבוש רומני? צריך להבין שהאוכל בסיסי, פשוט ונקי! התיבול הוא גם חלק מהמסורת שלנו.

אם הגעתם עד לכאן, אתם ממש על סף ההצלחה! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם המשפחה והחברים. הרכיבים פשוטים, הטעמים אגדי! תהיו מוכנים להיות הכוכבים של הארוחות השנתיות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *