פיתות מהירות במחבת ללא שמרים במתכון קל וטעים

פיתות מהירות במחבת ללא שמרים – מתכון אגדי!

יש משהו פשוט ומיוחד ביצירת פיתות מהירות במחבת, במיוחד כאשר אנחנו מדברים על מתכון שהולך להתממש מיד. דמיינו את הרגע בו אתם פותחים את מכסה הסיר, ומריחים את הריח המדהים שלהן מציף את המטבח. האורחים שלכם מתלהבים, ואתם מסבירים להם בהתרגשות שאפשר להכין אותן בקלות ובמהירות, בלי צורך בשמרים שדורשים זמן עלייה. מתכון זה הוא מושלם לארוחת ערב מהירה, פיקניק או אפילו סתם נישנוש עם טיבעיות. אז עם כל הכיף הזה והעונג שביצירת פיתות תוצרת בית, בואו נתחיל להכין את המנה העלופת הזו!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת קושי: קל. המנה מספיקה ל-4 אנשים.

  • משתמשים במרכיבים פשוטים שנמצאים אצל כולם בבית.
  • לא דורש זמן המתנה ממושך.
  • טעים, חם ונימוח.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיתות המדהימות והמאוד ממכרות הללו, נצטרך את הרכיבים הבאים, אשר כוללים מרכיבים בסיסיים שקל להשיג בכל מטבח:

  • 2 כוסות קמח לבן (אפשר לשלב חצי כוס קמח מלא כדי להוסיף ערך תזונתי).
  • 1 כוס מים פושרים.
  • 3-2 כפות שמן זית (לגרסה בריאה אפשר לשים פחות).
  • 1 כפית מלח.
  • 1 כפית סוכר (יעזור לפיתות להשחים).
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (יוסיף עלייה).
  • לגרסה טבעונית: השתמשו בחלב שקדים במקום מים וללא שמן).

שלבי ההכנה

הגיע הזמן לעבור לשלב המעשי! הנה כיצד להכין את הפיתות המעלפות הצעירות שלכם:

  1. בקערה גדולה, נשלב את הקמח, המלח והסוכר. נשפוך את אבקת הסודה לשתייה וערבב היטב.
  2. נוסיף את המים הפושרים בהדרגה. נערבב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
  3. נוסיף את שמן הזית ונעבוד את הבצק בצורה עדינה עד שהכל מתאחד לכדי מסה חלקה.
  4. נכסוף את הבצק בעזרת ידיים מקומחות, ולעטוף בניילון נצמד לשם מנוחה של כ-5 דקות.
  5. על משטח עבודה מקומח, נתפוס כדורים בגודל של כ-4 ס"מ ונתחיל לרדד כל כדור ל־2 ס"מ בעובי.
  6. מחממים מחבת לא משומנת על חום בינוני.
  7. כאשר המחבת חמה, נשים את הפיתה הרדודה ונאפה במשך 1-2 דקות. הפיתה תתחיל לתפוס צבע וזהו סימן בולט להיפוך.
  8. נפנה בזהירות את הפיתה לצד השני ונאפה לעוד כ-2 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
  9. נחזור על התהליך עם שאר הכדורים שלנו.
  10. להוסיף דקל של שמן זית לאחר תום האפייה, למינון טעמים.

אם אתם רוצים לשדרג את הפיתות עוד יותר, אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין לתערובת הבצק, או להשתמש בשמנים עם טעמים, כמו שמן כמון.

תוספות ושדרוגים

כעת אפשר להתחיל לחשוב על מה ניתן להוסיף או לשדרג למנה הזו. למעשה, נוסיף טעמים, צבעים ושמחה לפיתות שלנו:

  • גבינת פטה מפוררת מעל – תוספת מדהימה שתהפוך את הפיתות לטעימות בהרבה.
  • זיתים כבושים – כבישים מתוקות להוסיף שכבת טעם נוספת.
  • סלט ירקות טעים – צלחת מרעננת שתשתלב היטב עם הפיתות.
  • חומוס טחינה – על מנת ללקק את האצבעות.
  • רוטב תבלינים חריף – למי שאוהב את האתגר.

מכירים את הפתגם "קולינריה היא מרקע של חוויות"? אז זהו, יש המון אפשרויות! בכל פעם תמצאו דרך חדשה לשדרג ולהפתיע את האורחים שלכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפיתות מבלי לשים סוכר?
סוכר במקרה זה עוזר להשחים את הפיתות, אך אפשר להשאיר אותו החוצה אם רוצים.

מה לעשות אם הבצק יוצא דביק מידי?
בהחלט ניתן להוסיף קצת קמח נוסף תוך כדי עבודה עם הבצק לשם קבלת מרקם נכון.

האם ניתן להקפיא את הפיתות?
כמובן! אפשר להקפיא את הפיתות בתום האפייה, ואחר כך לחמם בהקפאה.

איך אפשר לדעת מתי הפיתות מוכנות?
ברגע שהן מקבלות צבע זהוב ומתחילות לתפוס גובה – זה הזמן להפוך אותן.

האם ניתן להכין פיתות עם קמח חצי מלא?
כן, שימוש בקמח חצי מלא נותן טעם עמוק יותר וגם יתרונות תזונתיים.

איך להגיש את הפיתות?
מומלץ עם מטבלים כמו חומוס או טחינה על מנת לשדרג את החוויה.

מה עם פיתות פריכות?
הורדת שמן ובישול חמאה במחבת נותן לכם פיתות טועמות יותר.

האם צריך להשתמש במחבת מיוחדת לפיתות?
לא, מחבת רגילה עובדים יפה.

איזה תבלינים אפשר להוסיף לבצק?
תבלינים כמו כמון, פפריקה או אורגנו יכולים להוסיף טעמים שונים.

כמה פיתות אפשר להכין במתכון הזה?
במתכון המצויין אתם תקבלו סביב 8-10 פיתות, תלוי בגודל.

אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים והרשתות החברתיות שלכם. פיתות כאלה, שלפי מהנסיון שלי הן פשוט ממכרות ולא יכולות לחכות! בעבודה הזאת אתם לא רק מכינים אלא גם יוצרים חוויות טובות וטעימות. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *