גלה כמה קלוריות יש לאפה שווארמה מעוררת תיאבון

"`html

קלוריות לאפה שווארמה: הפינוקים המדהימים של המטבח המזרח-תיכוני

אנחנו רוצים לדבר על אחד מהמאכלים הכי מדהימים שיש – לאפה שווארמה! כאשר קטר אנרגיה פוגש טעם משגע, אי אפשר לעמוד בפניו. הטעמים, הריחות והמרקם יוצרים חוויה שמעלפת את החושים ועושה חשק להמשיך ולבקש עוד. אז אם אי פעם תיארתם מה זה להיות נשכב על המיטה תוך כדי שאתם לוגמים מסלט עם כמה נתחי שווארמה, תדעו שזה לא רק מהחושים – זה חוויה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

רמת קושי: קל

מתכון זה מספיק ל- 4 מנות

  • הכנה: 20 דקות
  • בישול: 10 דקות

לאפה שווארמה היא מנה אהובה במדינת ישראל ובעיקר בקרב צמחוניים מצפון ועד דרום. אתם יודעים את זה, אנחנו יודעים את זה, והעולם יודע את זה! מדובר במנה שיש בה כל כך הרבה גמישות – אפשר להשתמש בשקדים קצוצים ופטריות, לשדרג את הטעמים, להוסיף רטבים, ולשדרג את החוויה עם סלטים מרעננים. עכשיו, אתם מעוניינים לדעת מה כלול בכל הטוב הזה?

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם נתחי שווארמה (עוף/בקר/טופו)
  • 3 פיתות/לאפות (נשמע טעים, נכון?)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול של שווארמה (בהכנה ביתית או קנויה)
  • טחינה/יוגורט עם טעמים כמטבלי טחינה
  • ירקות קצוצים (חסה, עגבנייה, חמוצים, תפו”א)

אולי תוהים למה דווקא נתחי שווארמה? מדובר בנתח שאותו טובלים בשמן חם למשך זמן, והוא נהיה רך וניפלא. לא משנה אם בחרתם בשיטה המסורתית או בגרסה הבריאה, כל כוס טחינה על זה – זה פשוט מושלם! אם אתם מעוניינים לשדרג את המנה, אתם יכולים לבחור בגרסה טבעונית עם טופו או שווארמה סויה, שהם גם לא פחות טעימים. המפתח הוא להשתמש בתיבול הנכון.

שלבי ההכנה

  1. חממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מוסיפים את נתחי השווארמה ומטגנים עד שהן משחימים מכל הצדדים.
  3. מצרפים את הבצל הקצוץ ומערבבים.
  4. מתבלים במלח, פלפל ובתיבול שווארמה להעצמת הטעמים.
  5. מבשלים כ-10 דקות נוספות תוך ערבוב, עד שהשווארמה מוכנה.
  6. בינתיים, מחממים את לאפות ודואגים שיהיו רכות ונעימות.
  7. מניחים את השווארמה המוכנה על לאפה חמה.
  8. מוסיפים את הירקות הקצוצים והטחינה/יוגורט מעל.
  9. מגלגלים את לאפה היטב וחותכים לחצי.
  10. מגישים עם מטבלים נוספים לצלחת לצידה. ללקק את האצבעות!

כמובן שעם כל המתכון המשוגע הזה, תמיד יש אופציות לשדרוגים. אתם יכולים להוסיף שמן זית עם שום, רוטב חריף למי שאוהב חריף, או אפילו פסטו – והחיים ייראו פשוט אגדי! ובנוסף, ניתן להשתמש בכל ירק שיעלה על דעתכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמיטב המסורת, שצריך להיות בטעמים! כדי לשדרג את המנה, אתם יכולים לנסות את התוספות הבאות:

  • תפו”א מטוגן לקוביות קטנות
  • חומוס מוסטר מהטבע, או חומוס קונבנציונלי לקישוט- להזנה ובריאות
  • עלי רדיפ או נענע לקישוט ורעננות
  • אספרגוס קלוי – יוסיף טקסטורה

כל אחת מההצעות הללו תתן למנה את האווירה המושלמת ותעשיר את הטעמים בצורה שדמיינתם רק באגדות. ובואו נודה באמת, מה אפשר יותר טוב? אני פשוט חושב על זה עכשיו!

שאלות ותשובות

מה הם הערכים התזונתיים של לאפה שווארמה לבין ביסלי רגיל?
לאפה שווארמה בדרך כלל מכילה יותר חלבון וויטמינים בגלל הנתחים המהודקים של הבשר והירקות, ובחלקה יש פחות קלוריות מאשר חטיף ביסלי.

האם ניתן לגרום לזה להיות בריא יותר?
בוודאי! אתם יכולים לבחור בנתח עוף במקום בקר, להשתמש בלאפות מלאות או לדלג על הסווארמה ולעשות עם ירקות מבושלים.

איך להגיש את השווארמה בצורה מרשימה?
אתם יכולים להניח על צלחת יפה, לקשט עם ירקות טריים ואפילו לשים סלט קטן בצד. הוספת כמה רוטבים בחינם תעשה את הרושם המושלם.

האם אני יכול להכין את השווארמה מראש?
כן! אפשר להכין את השווארמה מראש ולהקפיא אותה. ברגע שתרצו, פשוט חממים שוב במיקרוגל או במחבת.

מה אפשר לשים על הצלחת לצד השווארמה?
סלט ירקות מרענן, חומוס טרי וטפנד זיתים – פשוט אגדי!

כיצד לדעת שהיא מוכנה?
לאחר שמסיימים את הבישול, היא אמורה להיות רכה ועסיסית, עם צבע חום וניחוח ריחני.

מה אפשר לשים במקום לאפה?
תוכלו להשתמש בפיתה, טורטיה או אפילו עלי כרוב.

האם השווארמה משמינה?
כמו כל מאכל, תלוי בכמות ובאופן ההכנה. אם תבחרו לשים הרבה תוספות זה עלול לאזן בעייתיות קלוריות.

איזה רוטב הכי מתאים?
רוטב טחינה הוא הבחירה המושלמת – הוא משדרג את המנה ומהווה חוויה טעם נימוח!
איך אפשר לשמר את השווארמה במשך זמן?
שימו במיכל אטום במקרר. היא תישמר עד 3 ימים.

עכשיו מתחיל העונג. אם אתם מרגישים רעבים, כנראה שזמן להתחיל בבישול! אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים, בואו נגרום לכולם לנסות את מה שיצרנו כאן היום! תיהנו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *