קרם חמאה לעיטוף שישדרג כל עוגה בקלות

קרם חמאה לעיטוף – מתכון מדהים ומושלם!

מי מאיתנו לא רוצה שהעוגות שלהן יהיו בגדר אגדי? אתם יודעים, כאלה שיכולות לגרום לכל אחד להזיל ריר ורצון ללקק את האצבעות ממש! הקלו על עצמכם והכינו את קרם החמאה לעיטוף המושלם. ממכר בכל מובן המילה – קל להכנה, טעים מעלף ומספיק עבור כולם. האם אתם מוכנים? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לתחילת ההכנה אנו נזדקק להרשימה הבאה. אל תדאגו, כל הדברים כאן הם דברים שכנראה יש לכם בבית, או שאפשר למצוא בקלות בסופר. וזה המקום הנכון לומר שהקרם הזה הוא הכי טעים שיש כשמרים אותו עם עוגת שוקולד או בעוגת וניל פשוטה. מרגע שהפכתם אותו לשילוב הנכון, אתם כבר שם.

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 500 גרם סוכר אב powder (למדתי שזה סודה של צלמים, אבל זה מוסיף למנה! لذلك שימו לב!)
  • 2 כפות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית – אל תתפשרו על זה!
  • קורט מלח – זה יתאזן את המתיקות ויעשה פלאות!

אה, ולחובבי טבעונות, אפשר לשדרג את המתכון לחמאה צמחית או להשתמש בכשיש לכם גם מרגרינה וגם חלב תחליפים!

שלבי ההכנה

עכשיו ניגש לשלב המעניין ביותר – ההכנה! מהנסיון שלי, הכנת הקרם הזה לא לוקחת הרבה זמן, ואפשר לשלב גם ילדים או בני משפחה שיצטרפו לתהליך ויהפכו את זה לחוויה כיפית.

  1. מניחים את החמאה הרכה בקערה גדולה ומקציפים היטב בעזרת מערבל חשמלי עד שהיא מתרככת.
  2. מוסיפים את סוכר האב ומקציפים שוב עד שהעיסה אחידה ונעשתה חלקה.
  3. הוסיפים את החלב, תמצית הווניל והמלח ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
  4. לטפוח קצת קצפת בעזרת קלפה – זה תמיד מוסיף למצב רוח! ואם אתם מרגישים שמישהו לידכם לא אוכל את מה שאתם מכינים, דאגו לו לכוס גדולה של איכשהו נשנושים קטנים.
  5. נשאר לנו הקטע המרגש ביותר – להקפיא את הקרם. אם יש לכם עוגה מוכנה, אתם יכולים לגמרי להתגנב למקרר עם הקופסה – היא תשתלב מבין היצירות.

אם תרצו לירות לשכבות שונות או להוסיף שכבת שוקולד, שוקולד צ׳יפס או אגוזים – זה הזמן!

שדרוגים ותוספות אפשריים

ברור שקרם הזה הוא ממש טיפשי להיכנס להכנת עוגות שלכם; אך אתם לא צריכים לעצור כאן. כמה רעיונות לשדרוגים:

  • הוספת קקאו – כך תקבלו קרם שוקולד משגע!
  • להשתמש בתמציות טעם נוספות כמו ערמונים או קוקוס!
  • מוסיפים שיערות קוקוס או אגוזים קצוצים לגימור מדהים.
  • שימוש בשוקולד מריר חם – ופשוט לשפוך אותו מעל העוגה!

יש לכם שידרוגים נוספים? אני אשמח לשמוע את הרעיונות שלכם – שלכם הוא מושלם או שאתם חובבים כאמור?

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי חלב?
אפשר להשתמש במים או בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה. זה יכול להפתיע אתכם לטובה!

אפשר להכין את הקרם בלי סוכר?
בהחלט. יש אפשרות להשתמש בסוכר קוקוס או בסוכר ללא קלוריה, אבל הוא עלול לשנות את המרקם.

איך אני יודע שהקרם מוכן?
הקרם צריך להיות חלק, במרקם אוורירי ומעט נמרח – ואם הצלחתם ללקק את האצבעות לאחר הכנה, הגעתם בהחלט הכל נכון!

כמה זמן הקרם מחזיק במקרר?
באופן כללי, ניתן לשמור את הקרם במקרר עד שבוע. הכניסו אותו בכלי אטום וזה באמת לא משהו שיישאר עד סוף השבוע!

האם אני יכול להקפיא את הקרם?
כן, אפשר להקפיא את הקרם. כשהוא קפוא, שמרו על הטעם והמרקם הנכון ע"י הפשירה המושלמת.

האם יש וריאציה טבעונית לקרם הזה?
בהחלט! השתמשו בחמאה צמחית וחלב תחליפי, התוצאה המתקבלת לגמרי מדהימה!

איך אני יודע לבחור חמאה רכה?
חמאה רכה היא חמאה שהשארתם מחוץ למקרר ברגע המיועד או במים חמים לאורך חצי שעה. לא שימו חום ישיר, זה יכול להפסיד את השמנים הנפלאים שלה!

מה עושים אם הקרם יוצא נוזלי מדי?
אפשר להוסיף עוד סוכר או להניח לו לעמוד מספר דקות כדי להתייצב.

האם אני יכול להשתמש במיקסר ידני במקום במיקסר חשמלי?
בוודאי, זה ידרוש יותר זמן, אבל זה בהחלט אפשרי. סבלנות היא המפתח.

איך אני מנתח את הקמצוץ מלח? האם זה באמת הכרחי?
כן, הוא מבליט את המתיקות של הסוכר! לכן הוא בהחלט מומלץ.

אם אתם מתלהבים מהמתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות! ספרו לחברים שלכם על הקרם הכי טעים שיש, וכולנו יחד נשלח את המתכון הלאה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *