שפיץ צ'אך על האש – מתכון מנצח לשבת!

שפיץ צ'אך על האש – תבשיל מושלם לארוחה עם חברים

זה הזמן לגום מהיפהפה הזה – שפיץ צ'אך על האש! המנה הזו לא רק שהיא מגניבה, אלא היא גם מתאימה לכל אירוע – החל מבילוי עם חברים בסוף שבוע, ועד לארוחות משפחתיות. השפיץ הזה נמצא בשולחן האוכל כמו שדודו השף המוכר שלנו נמצא בטלוויזיה, תמיד מושך תשומת לב, גורם לחיוכים ולברכות "ממש טעים!" מכולם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

על המנה הזו אין מה לדבר – היא מדהימה, גוברת על כל הציפיות ועושה שמח בלב. מאכל זה מתבסס על בשר איכותי, תיבול נועז, ותהליך בישול על האש, שמקנה לו את הטעמים המשוגעים והמרנינים. מוכנים לפתוח את המגרות ולחפש את כל האביזרים? אז לשם כך, כאן מגיע החלק החשוב – המרכיבים!

הרכיבים הדרושים

  • 700 גרם בשר שפיץ (נצפה, שומן נימוח ובשר רך) חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום, כתושים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 פיתות עסיסיות להגשה

אם במקרה רוצים גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הבשר בחתיכות טופו מתובלות באותו תיבול, ולקבל מנה לא פחות ממדהימה. בנוסף, אפשר לשדרג את המנה עם ירקות קלויים על האש, כמו קישואים, חצילים ופלפלים – המושלם, לא?

שלבי ההכנה

  1. מניחים את קוביות הבשר בקערה רחבה.
  2. מוסיפים את כל התבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל, שום ומיץ הלימון.
  3. שופכים את שמן הזית לתוך הקערה ומערבבים היטב עד שהבשר מצופה בתיבול מכל הצדדים.
  4. מניחים את הקערה במקרר למשך 30 דקות להשריה (זה הזמן שיהיה לכם לסדר את הארוחה בשולחן).
  5. חממים גריל או מנגל לחום גבוה. אם נכנסתם לתמונה עם הגריל הביתית, אל תשכחו לשמן אותו לפני הכנת הבשר.
  6. בוחרים מבין כל קוביות הבשר ושמים על הגריל למשך כ-10 דקות – אם רוצים קרנבל אמיתי, הפכו את הבשר כל כמה דקות.
  7. לאחר שהבשר התבשל והשחים היטב, מניחים אותו בצד למספר דקות כדי שהנוזלים יתפזרו ויתאחדו.
  8. מניחים את הבשר המוכן בתבנית ומוסיפים כוסברה ופטרוזיליה קצוצה לכל פינה.
  9. מגישים עם פיתות חמות וצדדים כמו חומוס, טחינה או סלט ירקות רענן.

עכשיו, אם אתם רוצים לקחת את המנה לשלב הבא, תדעו שיש לא מעט שדרוגים שיכולים להוסיף הרבה ערך למנה. ניתן להוסיף טחינה מלמעלה, או להוסיף בצל קלוי, לחם טחינה עם חומוס, או להוסיף ירקות קלויים, כמו קישואים, חצילים ופלפלים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

נדמה כי כל מנה בנושא הזה, כשאפשר להוסיף מגוון רחב של תוספות, הופכת למוקד עניין. אפשר לשדרג בקלות עם גרגירי רימונים, צנובר קלוי, או אפילו פרוסות דקיקות של בצל סגול. תמיד ניתן להוסיף עגבניות צלויות, שאני שומע את הטעמים שלהם מצטברים מראש.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהבשר על האש מוכן?
הבשר צריך להיות רך וחתוך בקלות. תסתמכו על מראהו – הוא אמור להיות חום עם קצוות שחומים ואפויים.

מה לעשות אם אני לא אוהב את הבשר הזה?
לא נורא, ישנם המון בשרים אחרים שאפשר להשתמש בהם, כמו סטייקים, פרגיות או אפילו דגים.

האם ניתן להכין את המנה בתנור?
בהחלט! תבשלו את הבשר בחום גבוה בתנור, והוא יצא שומני וטעים כמו בגריל.

מהם צדדים מומלצים בהגשה?
סלט ירקות מרענן, חומוס ביתי, או אפילו פיתות עם ציפוי טחינה.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
אפשר בהחלט! כל מה שצריך זה לחמם את הבשר שוב לפני ההגשה.

איך נגיד למי שיש עקרון תזונתי מבעוד מועד?
באופן כללי, אפשר להציע להם מנת טופו כמחליף בקיץ, היא תספק את אותו הגריל המדהים עם טעמים קסומים.

מה עליי לעשות אם הבשר מתייבש?
שימו לב שתהיה לכם שמן זית מוכן להכנת דיפ סופש של שמן זית לשמור על הלחות.

האם אפשר להכין את השפיץ צ'אך על האש גם על מחבת?
בהחלט! מחבת עם שולי שומן עמוקים תעשה פלאים.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסון שאריות?
אפשר לשים את השאריות בקופסאות ולמקרר.

האם יש השפעה לטיב הבשר על התוצאה הסופית?
נכון מאוד! בשר איכותי עושה את ההבדל הגדול, אז אל תתפשרו על זה.

תודה שהייתם איתנו במדריך הקולינרי המיוחד הזה. אני מקווה שהמנה הזו תלהיב אתכם כמו שהיא ממשיכה להלהיב אותי. אם אהבתם, תשתפו עם חברים ותזמינו אותם לערב בשרים יחד. שתפו לכם ומזל טוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *