5 סודות להכנת לחם חלב יפני מושלם

לחם חלב יפני – עונג של טעמים!

אין דבר יותר מושלם מלחם חלב יפני שהופך כל ביס לחוויה מדהימה! לשבור את הקרום הפריך והזהוב, לגלות בתוכו את הרכות והאווריריות הבלתי נתפסות, פשוט מעלף! הסוד של לחם זה טמון בטכניקות ההכנה המיוחדות ובחומרים המצוינים שבו. לא תאמינו כמה קל להכין לחם כזה בבית, והכי חשוב – הוא ממכר! מוכנים לנצח את כל לחמי החלב שיצא לכם לטעום עד כה? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 2 שעות (כולל התפחה)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8-10 פרוסות

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון מנצח, גם כאן חשובים החומרים. אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הלחם המדהים הזה?

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 300 מ"ל חלב חם
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 60 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 30 מ"ל מים (למקרה שנצטרך)

רוצים לגוון? אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר או אפילו צימוקים. כל תוספת רק תוסיף עוד לשותה את טעמי הלחם!

שלבי ההכנה

נהדר, עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, נוכל להתחיל בתהליך הכנת לחם החלב היפני. תזכרו, תהליך זה יקח קצת סבלנות, אבל התוצאה שווה כל שנייה!

  1. נשפוך את החלב החם לקערה ונתרגל להמיס בתוכו את השמרים. ניתן לשמן את ידנו מעט כדי להקל על המוס.
  2. נוסיף את הסוכר ונערבב עד שהתמוסס לחלוטין.
  3. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח והמלח, Sorge את הקמח ששמתם בתור זמן השקיעה?
  4. נוסיף את הציפורים קמח לחלב ונתחיל ללוש בידיים או עם מכונה. נמשיך לגדל את הבצק עד שהוא מאוחד.
  5. נוסיף את החמאה והמעט מים במידת הצורך, ונמשיך ללוש עד שהבצק חלק וגמיש.
  6. נשאר ביד לדקות כדי לגדללה לחשמלה שהושכת בכєю.
  7. נעעטוף את הבצק במגבת ונשאיר אותו להתפחה במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  8. לאחר התפיחה, נרדוף את הבצק בעדינות על מנת לשחרר את האוויר.
  9. נחלק את הבצק ל-2 חלקים ונעצב כל אחד מהם לצורת כיכר עגלגלה.
  10. נניח את הכיכרות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ונשאיר להם להתפח שוב במשך 30 דקות.
  11. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  12. לפני האפייה, נמרח ביצה על פני הלחם להעניק לו צבע זהוב מרהיב.
  13. נאפה את הלחם במשך 30 דקות, או עד שהלחם זהוב ויכול להחזור והגיע לעד השעה ולא לצבע טפני של ילד שלכם.
  14. נוציא את הלחם מהתנור ונשאיר אותו להתקרר על רשת קירור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מעוניינים לשדרג את לחם החלב היפני שלכם, יש מגוון אפשרויות! למה לא לנסות להוסיף טעמים שונים במהלך ההכנה?

תוספת אגוזים: שימו אגוזי לוז קצוצים על פני הבצק לפני האפייה.

שדרוג שוקולד: הוסיפו קוביות שוקולד מריר כדי להקנות טעם עשיר.

עירית או תמציות: לנסות תמציות וניל או תפוזים יוסיפו נופך מרענן.

לא משנה באילו תוספות תבחרו, זה יגרום לכם ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

באיזה קמח כדאי להשתמש להכנת לחם חלב יפני?
הקמח המומלץ הוא קמח חיטה למוצרי מאפה, אך אפשר גם לשלב קמח לחם לקבלת טקסטורה קצת שונה.

מה עושה את הלחם כל כך רך?
הכנת הבצק וההתפחה המורכבת מבקשות אקולוגיות בשיטות היפניות שחשובות להשגת התוצאה.

מה ניתן להוסיף ללחם לצבע?
הוספת צבעים טבעיים כמו סלק תיתן ללחם גוון ורוד יפה.

כמה זמן אפשר לשמור את הלחם?
הלחם יכול להחזיק 2-3 ימים אם הוא נשמר במקום אוויר פנוי, או להכורס אליו.

איך אני מכין גרסה טבעונית ללחם?
להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בשמן זית, ואת הביצה במוס תפוחים.

האם אפשר להקפיא את הלחם?
בהחלט! ניתן להקפיא את הלחם לאחר ההכנה לשימוש מאוחר יותר.

מה העצה הכי טובה לקיצור זמן ההכנה?
אם תשתמשו בשמרים טריים, תהליך ההגעה יהיה מהיר יותר.

האם זה מתאים לתפריט ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח אחר ללא גלוטן, אך התוצאות יכולות להיות שונות.

כיצד לשפר את חיי המדף של הלחם?
אחסון הלחם בשקית אטומה יכול לשדרג את אורך חיי המדף שלו.

מה הסוד ללחם עם קרום פריך?
השאירו את הלחם בתנור לכמה דקות נוספות בסוף האפייה.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם ללחם חלב יפני, הכנתם גם משהו שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולספר להם על החוויות שלכם! שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *