מגישה קציצות כרישה ותפוחי אדמה שלא תרצו לפספס

"`html

קציצות כרישה ותפוחי אדמה

אם אתם מחפשים מנה שהיא גם טעימה להפליא וגם קלה להכנה, הגעתם לסיפור הנכון. קציצות כרישה ותפוחי אדמה הן מתכון מדהים, ממכר ומעלף שיגרום לכם ולכל המשפחה ללקק את האצבעות. מדובר במנה שמשלבת בין הטעמים העדינים של הכרישה לבין הטקסטורה הנימוחה של תפוחי האדמה, ביס שיביא אתכם לשיאים חדשים של הנאה קולינרית!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות הללו, נזדקק למגוון מרכיבים פשוטים, שיאירו את המנות שלנו בלי יותר מידי מאמצים. להלן הרשימה לארוחה שיש בבית אצל כל אחד מאיתנו – של סבתא או של אמא!

  • 3-4 כרישות בינוניות, קצוצות דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס גבינת פטה (או גבינת מוצרלה – לזמן טוב יותר ללא לקטוז)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שום כתוש (1-2 שיניים לפי ההעדפה)
  • שמן זית לטיגון

אפשרויות נוספות כוללות תוספת של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או קצח, שיעניקו לקציצות טעמים משגעים ומרעננים. כמובן, גם טחינה או יוגורט בצד יכולות להוסיף למנה, כך שאם אתם רוצים טוויסט, אל תהססו לנסות!

שלבי ההכנה

הכנה של קציצות כרישה ותפוחי אדמה היא תהליך קצר ופשוט, שממלא את הבית בניחוח כזה שהשכנים בוודאי יתחילו להציץ דרך החלון.

  1. משרים את הכרישות בקצת מים כדי להקל על ניקיונן.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים, מסננים היטב ומועכים לקציצה.
  3. חממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הכרישות עד שהן רכות ולטעמכם.
  4. בקערה גדולה, מערבבים את תפוחי האדמה הכתושים, הכרישות המטוגנות, ביצה, גבינת פטה, קמח, שום, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת נעשית אחידה.
  5. מניחים את התערובת במקרר למשך כ-15 דקות להתייצבות.
  6. כשהתערובת מוכנה, יוצרים קציצות בגודל בינוני על ידי שימוש בידיים רטובות.
  7. מחממים שמן זית במחבת שטוחה ומטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן זהובות ומושלמות.
  8. מניחים את הקציצות המושלמות על מגבת נייר כדי לספוג שמן מיותר.

לאחר שכל הקציצות מוכנות, זה הזמן להגיש אותן חמות עם רוטב טחינה או סלט מרענן בצד, אם תרצו. המנה הזאת פשוט משגעת, וההפתעה היא שהכרישה שכולם שוכחים ממנה כשמדברים על ירקות, כאן היא מקבלת מקום של כבוד!

שדרוגים ותוספות

תמיד יש מקום לשדרג! אם תרצו לנסות טעמים חדשים, אולי תוספת של תבלינים כמו כמון, כוסברה או פפריקה יכולה להוסיף נפח ועניין. בנוסף, ניתן לשלב בתוך הקציצות גבינת פריזאי או גבינת גבינה צהובה קצוצה.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור את הקציצות לאחר ההכנה?
נשים את הקציצות במקפיא בשקיות ניילון אטומות. כך תוכלו לשמור אותן כשהן מוכנות ולאכול תוך כדי חימום במיקרוגל או בתנור.

האם אפשר להכין קציצות נוספות עם המרכיבים האלה?
בהחלט! אפשר לשלב ירקות נוספים כמו גזר או קישוא לתערובת, מה שיכול להוסיף שדרוג טעים ובריא.

מה לעשות אם התערובת יוצאת נוזלית?
אם התערובת נוזלית מדי, פשוט הוסיפו עוד קמח בהדרגה עד שהמסה מתקשה.

האם אפשר להכין את הקציצות בטכניקת אפיה?
כן, בהחלט! אפשר לאפות את הקציצות בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך כ-20 דקות.

למה הכרישה כל כך חשובה בעבודה שלי במטבח?
כרישה היא ירק בריא ומלא בנוגדי חמצון. בנוסף, יש לה טעמים עדינים שמוסיפים המון למנות שונות.

מה יכול להחליף את הגבינה במתכון?
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להשתמש בגבינות שונות כמו גבינת פרמזן, או אפילו לשלב גבינות טבעוניות.

האם יש המלצות להגיש את הקציצות?
מומלץ להגיש את הקציצות עם סלט ירוק מרענן או רוטב קרמי כמו רוטב טחינה.

האם יש אפשרויות לגרסה טבעונית של המתכון?
כמובן! פשוט ניתן להחליף את הביצה בממרח קישואים או בבננה מתוקה ולהשתמש בקמח כמו קמח תפו”א.

מה אפשר לשים בצד?
צדדים כמו פירות טריים או ירקות חתוכים עם דיפ יכולים להיות השילוב המושלם עם הקציצות.

כמה זמן הקציצות נשארות טריות?
אם שומרים במקרר, הקציצות יכולות להחזיק בין 3-5 ימים. במקפיא, הן יכולות להחזיק על פני חודשיים.

אז בשנתיים האחרות, תייצרו לכם רגעים של אושר עם קציצות כרישה ותפוחי אדמה מדהימות ואגדי. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, זה נתון ששווה לחלוק!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *