ציפס בנינגה – המתכון שכולם מדברים עליו!

"`html

המתכון המדהים לציפס בנינגה

בואו נדבר על ציפס בנינגה – מנה שמשלבת בין המקום הכי טעים שיש לבין הטאץ' המיוחד שמביאה איתה הקולינריה האסיאתית! הציפס הזה לא שגרתי בכלל, והוא טומן בחובו טעמים שמשגעים את החיך שלכם בכל ביס. תיארו לכם את המן, האגדי הזה: קלוי וקריספי מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, כזה שכשאתם לועסים אותו, אתם פשוט רוצים ללקק את האצבעות! אז אם אתם אנשים שאוהבים לנסות דברים חדשים במטבח, אנחנו כאן כדי ללמד אתכם את המתכון המושלם שיגרום לכם להתמכר.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | למספר מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספק כ-4 עד 6 מנות

המרכיבים הדרושים

כאשר מכינים ציפס בנינגה, חשוב לבחור רכיבים איכותיים, שיביאו את הטעמים האותנטיים שלהם לידי ביטוי. אז לפני שנתחיל, הנה המרכיבים שתצטרכו.

  • 3-4 קישואים באורך בינוני (או בטטות שיכולות להיות גרסה נהדרת)
  • 2 ביצים (אפשר גם להשתמש בביצה צמחונית)
  • 200 גרם קמח תפו”א (אפשרי גם גרסה ללא גלוטן)
  • 50 גרם קמח חומוס (לגרסה טעימה יותר)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון (שזו עוד דרך לשדרג את הטעם)
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • שמן לטיגון, עדיף שמן קוקוס או שמן זית
  • סוכר חום (לברק נוסף)
  • רוטב סויה (להגשה, יכול להפוך את המנה למושלמת)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מתמקדים באורח חיים בריא, אפשר להכין גרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בקישואים או בצלחנים. כמו כן, לטבעונים יש אפשרות להשתמש בביצים מירקות כמו טופו או בננה מבושלת. גם טחינה מסייעת להביא עומק נוסף לטעמים! אחת האפשרויות שהפתיעו אותי אישית הייתה להוסיף מעט ג'ינג'ר מגורר לתוך בלילת הציפס – תופתעו כמה זה מדהים.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים והגרסאות, הבה נתחיל להכנת הקסם.

  1. מקלפים את הקישואים (או את הבטטות) וחותכים אותם פרוסות דקיקות.
  2. שמים את הפרוסות במים עם מלח כרבע שעה וסוחטים אותן היטב לאחר מכן.
  3. מניחים בקערה את הביצים ומקציפים עד שהן מתחילות לגרות את האוויר.
  4. שמים את הקמח תפו"ג, קמח חומוס, כמון, פפריקה ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף, מכניסים פרוסות קישוא לתוך הבלילה כך שיתכסו בשכבת הבצק.
  6. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית.
  7. מטגנים את פרוסות הקישוא מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב וקריספי (כ-3-4 דקות בכל צד).
  8. מעבירים את הציפס המוכן לנייר סופג להוצאת עודפי השמן.
  9. מוסיפים מעט סוכר חום מעל כדי לקבל גימור מלטף.
  10. מגישים עם רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק בצד – והנה, המנה המושלמת מוכנה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הציפס הזה לשלב הבא, שדרוגים יכולים להתחיל בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה או סילנטרו קצוץ. לפעמים אנשים מכניסים פנימה גם קצת גבינת פרמזן, כדי להוסיף טעם מעניין נוסף. לחובבי החנק, הייתי ממליץ לנסות להניח מעל את הציפס חצי חבילה של גבינת פטה מגוררת. ולא רק זה, אפשר גם להוסיף פלפל חריף מעושן לתיבול כדי לתת ניצוץ שיגרום לכולם לדבר על הצלחת שלכם, היישר מהמנה המושלמת הזו!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בתנור ולא לטגן?
כן, בהחלט! אם אתם מעדיפים טיגון בריא יותר, ניתן לצלות את הציפס בתנור על גבי תבנית עם רפידות סיליקון שחוסות בשמן זית.

האם אפשר להכין את הציפס הזה גם עם ירקות אחרים?
באופן חד משמעי! קישואים, בטטות, חצילים ואפילו גזר – כל אחד מהם יכול להוות סט קלאסי!

כמה זמן אפשר לשמור את הציפס במקרר?
אם נשארו לכם מנת ציפס, אתם יכולים לשמור אותם במקרר בצנצנת סגורה, ועדיף לא ביותר מ-2-3 ימים לפני שתחליטו לחמם מחדש או לשדרג!

האם אפשר לשדרג את הציפס הזה לרמות שונות של חריפות?
בהחלט! הוספנו לכם תיבול ייחודי של סלט פיקנטי עם פפריקה חריפה או טחינה חריפה. זה יביא את הטעמים שלכם לידי ביטוי בצורה מדהימה!

האם ניתן להכין את המנה בצורת סלט?
בהחלט! אם אתם רוצים להכין סלט, הוסיפו עגבניות, מלפפונים, בצל, עלי חסה חדשניים ורוטב לימון מתובל.

אילו רטבים מומלצים לסלט?
נמליץ בחום על טחינה, רוטב צ'ילי מתוק או רוטב סויה – יהיו לכם מנות אגדה!

האם ניתן לאכול את הציפס עם תוספות אחרות?
בהחלט! תוספות כמו ציזק (יוגורט תיבול) יכולים להוסיף למנה נינוחה וטעימה במיוחד.

מה העדפתכם? טיגון או צלייה?
זה באמת תלוי במי שתשאלו, אך אני ממליץ לנסות גם וגם – כל פעם כשאתם רוצים להפתיע את עצמכם.

מה הסוד להצלחה של הבצק לציפס?
הסוד טמון בחום הנכון של השמן, הכנת בצק מענג ושימוש בפרוסות דקות דקיקות – זה המפתחות שיביאו לכם את הטעמים העילאיים!

האם אני יכול להכין כמות כפולה?
למה לא? פשוט הקפידו לחמם את השמן בצורה מסודרת בין כל טיגון לכל מנת בעבור תוצאה מדהימה!

אז יאללה, יש לכם למי לשלוח את המתכון הזה? אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה, ולספר לחברים מה זה ציפס בנינגה וכמה זה מושלם. תנו להם גם לטעום את הקסם הזה, וזה לא סתם – זה אגדי!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *