צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי מתכון לשדרוג כל מנה

צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי: מתכון סוחף ומענג

כשתקראו על צ'ימיצ'ורי, אתם תרגישו שהגעתם למסעדה הארגנטינאית הכי שווה בעיר. רוטב שהוכח כגיבור האמיתי של כל אסאדו, עם טעמים עזים שמביאים אתכם היישר לאיזו פינה חמה בדרום אמריקה. מדובר ברוטב מדהים, שמספק חוויה קולינרית שמשגעת את החיך ומתקבלת בברכה על כל צלחת בשר צלוי. אז קחו עשר דקות מהיום שלכם, אנחנו רואים אתכם מתכננים ערב בשרי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו הגיע הזמן לגייס את המרכיבים. בשביל רוטב צ'ימיצ'ורי מושלם, אתם זקוקים לאוסף משגע של תבלינים ורכיבים טריים. כל רכיב כאן הוא חלק מהותי לתוצאה הסופית הנהדרת.

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס חומץ יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה (אופציונלי, לקצת טוויסט)

אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון או להתאים אותו לצורכיכם האישיים, אפשר גם להשתמש בחומץ תפוחים אם אין לכם חומץ יין. לתוצאה טבעונית, פשוט ודאו שהשום טרי ואיכותי!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשכל החומרים מוכנים, בואו נצא לדרך! בעבודה מהירה ויעילה תוכלו להכין את הרוטב המושלם שאיש לא יוכל לעמוד בפניו.

  • שוטפים את הצמחי התיבול (פטרוזיליה וכוסברה) תחת מים קרים ומקוטעים.
  • קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה גס – לא צריך להפריז בחיתוך, גם אז הם יוסיפו טעם!
  • מניחים את הירקות המוקצצים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את השום הקצוץ.
  • מעבירים את החומץ ושמן הזית לקערה.
  • מתבלים במלח, פלפל ופפריקה אם בחרתם.
  • מערבבים הכל היטב עד שהמרכיבים מתמזגים.
  • נותנים לרוטב לנוח כ-10 דקות להיות חם והטעמים מתפתחים.

וכך נוצר רוטב שנמס על הבשר, נותן לו טעם אגדי שמוביל אותך למקומות אחרים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

לפני שאנחנו מסיימים, כמה רעיונות לשדרוגים. מי אמר שהעסק הזה חייב להיגמר פה? אם מתחשק לכם לגוון, אפשר להוסיף לתערובת גם פלפל חריף קצוץ לקבלת חריפות מדהימה, או אפילו לערבב פנימה קצת/מעט רסק עגבניות שייתן מעט טעם מתוק וטעים.

ואי, אנשים גם מוסיפים לפעמים טחינה או אפילו מעט פטריות קצוצות לתוספת טעם עשיר. תרגישו חופשיים להתנסות! כל שדרוג מביא את קסמו.

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש עם צ'ימיצ'ורי?
הצ'ימיצ'ורי מתפקד כאורח רותם לפלפל לאסאדו, אבל גם משמח את הבשרים האחרים, כמו עוף, דגים ואפילו ירקות קלויים.

האם אני יכול להכין אותו מראש?
בהחלט! למעשה, ככל שהרוטב מתחמם באזור המקרר, כך הוא נהיה יותר טעים ומושלם. ניתן לשמור אותו במקרר עד שבוע.

אילו סלטים אפשר להגיש עם צ'ימיצ'ורי?
חידוש עצום! תוסיפו אותו על סלט ירקות טרי עם מלפפון, עגבנייה ובצל קצוץ – השילוב אש!

למה להוסיף כוסברה?
הכוסברה מוסיפה טעם טרי כמעט מעלף שירים את כל העניין לרמה הבאה. יש שיגידו שלא מדובר בצ'ימיצ'ורי אמיתי בלי כוסברה!

האם אפשר להכין גרסה חריפה?
בוודאי! כדאי לשלב פלפל חריף קצוץ שייתן גירוי נהדר ותחושת חיות לתת ביס.

מהי הדרך הכי טובה לשמור עליו?
שמרו בקופסה אטומה במקרר כדי לשמור על הטעמים והטריות.

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! עם שמן זית, ירוקים ושום זה מתכון בריא ודל פחמימות, מה שאומר שאתם בדרך הנכונה.

למה לא להשתמש בשום קפוא?
מאוד פשוט, שום טרי מספק טעמים עשירים שלא מרגישים אי פעם עם שום קפוא. תנסו ותראו!

האם אני יכול לשנות את סוגי השמן?
חד משמעית, תרגישו חופשי להוסיף שמן צמחי אחר, אבל באחריותכם לקחת את הסיכון!

איך אוכל לשדרג את זה לסגנון מזרחי?
שדרגו את צ'ימיצ'ורי המושלם עם טעמים כמו טחינה או סומאק כדי לחוות והתרגשו בגרסה לא רגילה וכל כך טובה!

אתם לא רוצים להחמיץ את המתכון הזה, תשתפו אותו ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה, ותזמינו את כולם לטעום את המנה המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *