מתכון דוסה קל וטעים שכולם יתאהבו בו!

דוסה – מתכון שמשגע את החיך

כל פעם שאני טועם דוסה, אני מתמלא בהרגשה נפלאה. הדבר המדהים הזה, דקיק כמו פנקייק, מריח טוב כל כך, שלאחר ביס ראשון אני מרגיש באורח פלא שאני במקום הכי טעים שיש. אז מה זה בעצם דוסה? מדובר בפנקייק הודי, שמתקבל מקמח אורז וחומוס (או דאל), ועליו ניתן לשים שלל תוספות – כל אדם יכול לקחת את המתכון ולעצב אותו לפי טעמו האישי. אם תכננתם לערוך מסיבה או סתם לפנק את עצמכם במנה מושלמת, אתם נמצאים במקום הנכון. המתכון הזה הוא פשוט אגדי, ממכר, ומשגע. בואו נ dive in!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן המתנה: 8 שעות (לשריית הקמח)
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

העונג המושלם בדוסה מתחיל עם העונש האהוב על כולם – המרכיבים. הנה מה שתצטרכו כדי ליצור את הפנקייקים האוויריים, הנימוחים האלה:

  • 1 כוס קמח אורז (אפשר להשתמש בקמח אורז מלא לקבלת גרסה בריאה)
  • ½ כוס דאל (חומוס או כל קטניה אחרת)
  • 1.5 כוסות מים (או יותר לפי הצורך)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון (לא חובה אך מוסיף טעם מעלף)
  • שמן צמחי לטיגון
  • תוספות לפי בחירה: בצל קצוץ, תרד, תיבול לפי הטעם

המרכיבים יכולים להשתנות לפי העדפה או מגבלות תזונתיות. אפשר להכין את הדוסה בגרסה טבעונית בקלות, ע"י השמטת הביצים (לא מופיעות במתכון הזה!) והשתמשו בקמח דאל או טופו כאופציה חלופית.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לשלב הכי טעים – מה לעשות כדי שתעשו את המשגע הזה?

  1. שמים את קמח האורז והדאל בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים ומערבבים עד שהתערובת חלקה ונוזלית.
  3. מוסיפים מלח וכמון ומערבבים שוב.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-8 שעות או למשך הלילה.
  5. לאחר החיבור הקסום, מחממים מחבת גדולה על חום בינוני עם מעט שמן צמחי.
  6. אחרי שהמחבת חמה, מוזגים ½ כוס מהתערובת לכוון האמצע ושולחים את המכחול לעבודה – פורסים אותה לצורת עיגול דק מאוד.
  7. טיגנים עד שהדוסה מקבלת צבע זהוב-חום יפה ואז הופכים בעדינות.
  8. טיגנים דקה נוספת בצד השני ומעבירים לצלחת.
  9. חוזרים על התהליך עם יתר התערובת.

אם בא לכם להתנסות במגוון טעמים, תוספות צבעוניות כמו בצל קצוץ, תרד ואפילו גבינת פטה יוסיפו טוויסט מעניין לדוסות שלכם. כל ביס יהיה נימוח, שופע בטעמים עזים, ולכוון שכל החברים יתחילו לבקש ממכם להכין את זה שוב ושוב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בואו נדבר על הנוסחה שיכולה להפוך את דוסה לאגדי ובלתי נשכח. אתם מוזמנים להוסיף:

  • סלט ירקות צבעוני בצד – מנת מרענן שתשבור את הטעם ותאזן את הארוחה.
  • רוטב תמרינדי או צ'אטני קוקוס שמעיף את החיך למקומות חדשים.
  • עוף או טופו צלוי על מנת להוסיף עוד שכבת טעמים.
  • ספייסים כמו כורכום או חריף עבור מי שאוהב את הכוח.

תשקלו גם להגביר את הספייסיות של הדוסה עצמה, טעימות עם תיבל מחמם או אפילו עינויים עם משהו קארי מסורתי.

שאלות ותשובות

מהו תהליך השרייה והאם זה באמת חשוב?

כן! תהליך השרייה של קמח האורז והדאל משפר את העיכול ומסייע בנעימות של הדוסה. תיווכחו לדעת שלאחר השריה התערובת תהיה קלה יותר להפרד בעת היישום במחבת.

האם אפשר להכין דוסה משאריות?

כמובן! אם אתם מכינים בשר, ירקות או גבינות שראו ימים טובים יותר, הוסיפו אותם לעיסה ותהנו מדוסה בלי בזבוז.

אילו דגנים אחרים אפשר להשתמש כדי להכין דוסה?

מומלץ לנסות קמח דוחן, חומוס, ואפילו קמח תפו”א. כל אחד מהם ייתן לדוסה צבע וטעם חדשים.

האם הדוסה נשמר בעמידה?

עדיף לא לאחסן דוסה, אבל אם נשארו לכם כמה, ניתן לשמור במקרר לעד 2 ימים. טפחו במיקרוגל לפני ההגשה.

גם אני יכול להכין דוסה חריפה?

בוודאי! כל מה שצריך זה להוסיף מעט חריף לתערובת או לערבב את החומרים האהובים עליכם. דוסה חריפה תגרום לשפתיים לבעבע!

כמה זמן לוקח להכין דוסה?

מן הראוי להחכים: זמן ההכנה כ-20 דקות, אך אל תשכחו שיהיה עליכם להשרות את התערובת 8 שעות, אז חשבו מראש!

האם אפשר להכין דוסה ללא גלוטן?

הדוסה כבר בעצם טבעונית וללא גלוטן מתוך הבחירות שלכם בחומרים. כל החומרים ניטרליים וכבר מותאמים אישית.

מה אם אני רוצה שהדוסה לא תהיה כה נימוחה?

אם אתם אוהבים דוסה צפופה יותר, פשוט הוסיפו עוד קמח כדי להקנות טעם עז יותר.

האם אפשר לטגן דוסה על צלחת?

על אף שזה אינו נעים, אפשר לנסות לעשות זאת. הפוקניקו על טמפרטורה גבוה מדי והמשיכו לשמור אבל חייבים לדעת שזה יכול לקחת יותר זמן!

האם דוסת טעימה תשתנה?

כמובן, זה תלוי בטעמים שלכם! אנא תנו לדמיון שלכם חופש ותהנו ממתכונים משלכם רק על סמך טעמים שנפלאים בעיניכם.

תחושת השובע שמגיעה עם דוסה מדהימה היא בלתי נשכחת. תפארו את עצמכם ותראו איך כל החברים מסביב יכולים ללקק אצבעותיהם.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים, שכנים וכל מי שאוהב אוכל טעים! מהניסיון שלי, אין דבר יותר משגע מזה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *