איך להכין מתכון דג טונה טעים בקלות

דג טונה בסטייל: מתכון מופלא שיעשה לכם את היום

הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו מתלבטים מה להכין לארוחה הבאה שלנו, מחפשים משהו שיבדל אותנו, משהו שכשהאורחים טועמים אותו הם יגידו "וואו, זה מדהים!". היום נשתף אתכם במתכון לדג טונה, שהוא לא סתם דג אלא משהו אגדי ומעלף שבטוח יכבוש את ליבכם. מתכון זה לא רק טעים, אלא גם בריא ומספק חוויית טעמים שלא תשכחו. אז הכינו את עצמכם, כי אנחנו הולכים ליצור משהו משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הדג הטונה המדהים הזה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אבל איכותיים. המזון שאנחנו מכניסים לגוף שלנו הוא מהותי, ולכן חשוב לבחור בסוגים האיכותיים ביותר.

  • 800 גרם דג טונה טרי (חשוב לבחור דג איכותי!)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • סלט עלים טרי להגיש בצד (או תוספת של ירקות בעונה)

שלבי ההכנה

הנה איך אנחנו נעשה את זה: תעקבו אחרי השלבים ותמצאו את עצמכם מאוהבים בטעם.

  1. חתכים את הדג לחתיכות ברוחב של 2 ס"מ – אל תדאגו, זה קל!
  2. בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, מיץ הלימון, השום והג'ינג'ר.
  3. מוסיפים את חתיכות הדג לקערה, ומסמיכים היטב את כל המרכיבים.
  4. משרים את הדג במר marinade למשך 15 דקות – זו השעה לעשות שיחות טלפון לחברים.
  5. מחממים מחבת טפלון על חום גבוה – זה מה שיעניק לדג את הקרמול המושלם.
  6. מניחים את חתיכות הדג במחבת, מבשלים כ-2-3 דקות מכל צד – אתם תחושו את הניחוח יוצא מהמכסה!
  7. מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם בזמן הבישול.
  8. מגישים עם סלט עלים רענן בצד – אוי, זה פשוט מושלם!

טיפים ורעיונות לשדרוג המתכון

מאוד ממליץ לחשוב על שדרוגי טעמים. אם אתם חובבי חריף, למה לא להוסיף קצת צ'ילי קצוץ? ואם אתם אוהבים דברים מתוקים, ניתן להוסיף לחמוצים סויה לתערובת. לא לשכוח שאפשר גם לשדרג את הסלסה – תוספת של אבוקדו יכולה לייצר איזון טעים בין הטעמים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בדג טונה קפוא במקום טונה טרייה?

כן, אפשר להשתמש בדג טונה קפוא. רק חשוב להפשיר אותו היטב לפני השימוש ולהסיר את הנוזלים. הטריות בהחלט מביאה בו טעמים מדהימים!

מתי הזמן הכי טוב להכין את המנה הזו?

המנה הזו מושלמת לארוחת ערב חגיגית, אבל גם ביום שגרתי זה יכול להיות טעים. היא מעולה גם לאירוח ובילוי עם חברים.

האם יש לגוון את התבלינים במתכון?

בהחלט! אפשר לנסות לתבל עם כמה תבלינים שאתם אוהבים, כמו כוסברה או בזיליקום. כל תיבול נוסף מוסיף רבדים חדשים לטעמים!

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות הדג?

מומלץ לאחסן את שאריות הדג במיכל סגור במקרר. ניתן לשמור אותן במשך יומיים, אבל כדאי לאכול אותן בהקדם האפשרי כדי לשמור על הטעם והמרקם.

האם אפשר להכין את המתכון הזה בצורה טבעונית?

כמובן! תוכלו לשדרג את המתכון עם תחליפים כמו טופו או מקבילים מהצומח שמזכירים בדגם שלהם דג. זה בהחלט מבצע טעמים מרשימים.

איזה סלט מומלץ להגיש עם הדג טונה?

סלט ירוק טרי, עם עגבניות שרי, מלפפונים וזיתים, יכול להוות תוספת מושלמת! ניתן גם להוסיף אגוזים קלויים להענקת טאץ' קראנצ'י נוסף.

האם יש לגוון את השמן במתכון?

בהחלט! ניתן להשתמש בשמן קוקוס או אפילו בשמן סומסום, להשגת טעמים שונים ונפלאים!

מה קורה אם אני לא אוהב שום?

אם השום לא מתחבר לכם, אתם יכולים פשוט להשאיר אותו מחוץ למתכון. טעמים אחרים עדיין יישארו מדהימים!

האם אני יכול להשתמש בתנור במקום במחבת?

כן! אפשר לאפות את הדג בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 10-15 דקות ב-180 מעלות. זה נותן לדג טעמים ממכרים!

איזה יין מתאים לשתות עם המנה הזו?

יין לבן יבש, כמו סוביניון בלאן, יכול להוות תוספת נהדרת למנה זו.

אני מקווה שתיהנו מהמתכון הזה ושתשתפו אותו עם חברים! חייכם יפארו בטעמים מרהיבים ומפנקים. תהנו ואל תשכחו להגיש גם עם חיוך!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *