עוגת שיש מקמח תפוחי אדמה שתגרום לכם להתמכר

"`html

עוגת שיש מקמח תפוחי אדמה – טעם של אגדה!

מנה מתוקה, שהמחשבה עליה מעוררת זכרונות ישנים ומרגשים! עוגת שיש מקמח תפוחי אדמה היא הביצוע המושלם בין מאפה קל להכנה לבין טעמים של בית שהיו חקוקים בלבבותינו מאז היינו ילדים. כל ביס ממנה יגרום לכם להזכר בזמנים טובים, בריחות של סבתא במטבח ובערב משפחתי חמים. בואו נצא יחד למסע לפיתוח המתכון המדהים הזה, שמתעלה על כל שאר העוגות, ויגרום לכל אחד מכם ללקק את האצבעות בסיום.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפיה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, כשאנו סקרנים ובעלי רצון עז, בואו נראה אילו רכיבים מדהימים נצטרך למתכון:

  • 250 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 200 גרם סוכר (אפשר להחליף בסוכר קוקוס לגירסה בריאה יותר)
  • 4 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל שמן (שמן קוקוס יכול להוות תחליף נהדר)
  • מאפרה וניל
  • מיכל קטן של שמנת מתוקה (350 מ"ל) או יוגורט טבעי
  • 35 גרם קקאו איכותי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • קליפת לימון מגוררת
  • בשביל עונג נוסף, ניתן להוסיף שוקולד מריר קצוץ

שלבי ההכנה

מוכנים? להלן השלבים הפשוטים להכנת עוגת השיש שתעלוף את החברים שלכם:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. טורפים קפלים ביצים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוסה.
  3. מוסיפים את השמן והשמנת (או יוגורט) וטורפיםם היטב.
  4. נוסיף את קמח תפוחי האדמה, הסודה והשמרים ונערבב בעדינות.
  5. חלק את התערובת לשתיים, ובחלק השני מוסיפים את הקקאו והקליפת לימון.
  6. משמנים תבנית באורך 25 ס"מ ומניחים מעט מהתערובת הלבנה בתוכה.
  7. בהמשך, שמים מעל ממנה מהתערובת השחורה, ומערבבים בעזרת כף ליצירת תבנית שיש.
  8. מניחים נא ציפוי של שוקולד מריר קצוץ מעל, למי שאוהב, ואופים במשך 45 דקות.
  9. כשמוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לפני שמחלקים לקוביות.
  10. בתיאבון! אל תשכחו ללקק את האצבעות.

גרסאות חלופיות

עוגת השיש הזו מציעה גמישות רבה. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הביצים ב-1/4 כוס של מחית פרי או שקדים טחונים. אם אתם רגישים לגלוטן – קמח תפוחי אדמה הוא פתרון מדהים לכך. תוכלו לנקד גם תוספות כמו אגוזים קצוצים או קוקוס טחון, שיעניקו לעוגה טוויסט מרגש.

נגיעות שדרוג

לאוהבי השוקולד, אנו ממליצים לשדרג את העוגה עם שכבת שוקולד ציפוי – ממיסים שוקולד מריר עם שמן קוקוס וממיסים עד שהשוקולד נמס. נשפוך בעדינות על העוגה הקפואה. למי שאוהב מתיקות נוספת, פזרו סוכר דמררה על פני העוגה לפני הגשה.

שאלות ותשובות

איך שומרים על העוגה לטווח ארוך?
אחרי שהכנתם את העוגה המהממת הזו, אפשר לאחסן אותה במיכל סגור בטמפרטורת החדר. אם אתם אוהבים את זה יותר קריר, אתם יכולים גם לשים במקרר.

האם אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה?
בהחלט! תבנית עגולה ממלאת יפה גם כן. רק צריך לשים לב שיהיה שוויון באחסון התערובות כדי לקבל את האפקט של השיש.

כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה יכולה להחזיק עד שבוע, אם לא תזללו אותה קודם.

מה קורה אם שכחתי להוסיף סודה לשתייה?
העוגה צפויה להיות פחות אווררית, אבל זה עדיין יקרה. בכל מקרה, טעים!

האם אפשר להמיר את הקקאו בשוקולד מריר?
כן, בהחלט! ניתן להמיס שוקולד מריר ולהוסיף לתערובת השחורה.

האם ניתן להוסיף תמצית אלכוהול לעוגה?
כן! רבע כוס רום או ליקר תהפוך את העוגה למושלמת לאירועים מיוחדים.

ומה אם אני לא אוהב קקאו?
אין בעיה! חתיכות פירות מיובשות כמו צימוקים או משמשים יכולות להוות תחליף טעים.

האם צריך לשים דגש על כל שלב?
כל שלב חשוב! כל פרט קטן יכול לשדרג את החוויה הסופית.

למה קמח תפוחי אדמה?
הקמח הזה מוסיף עסיסיות ומרקם אחר לעוגה. זו ההבחנה בין עוגה טובה לעוגה מדהימה!

האם יש טיפים לעבודה עם קמח תפוחי אדמה?
בעיקרון, תמיד לערבב בעדינות! קמח תפוחי אדמה רגיש. ותמיד לשקול את הכמויות בצורה מדויקת.

עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את עוגת השיש המדהימה הזו, נשמח שתשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, תשתפו חברים ותמשיכו לחשוב על מתכונים קסומים נוספים. מי יודע, אולי אתם תכינו את העוגה הבאה שסבתא שלכם תזכר בפליאה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *