המתכון המענג למרק אורז לבן שלא תרצו לפספס

מרק אורז לבן – אהבה בכף מרק

כשהחורף מועך על הדלת, והעננים האפורים מתחילים להסתדר בשורות מנצחות, אין דבר כמו קיבל של מרק חם וטעים שירכך את הלב ויחמם את הנשמה. מרק אורז לבן הוא לא סתם מנה – הוא זיכרון מהבית, טעמים שמזכירים סבתות ואמא, ובקיצור – מדובר במנת נחמה ממכרת. אפילו המחשבה על כף מרק חמה שמתמזגת עם אורז רך ומושלם גורמת לי לחייך. אז קדימה, קחו עט ונייר, מתחילים את המסע בזמן – להכיר את המתכון האגדי הזה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להגיש את המנה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

נעבור על המרכיבים שיביאו לנו את המרק המדהים הזה, כולכם מוכנים? אז ככה:

  • 1 כוס אורז לבן (פריזאי או בסמטי, כל סוג שמתחשק לכם)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 ליטר מים או ציר ים (בחרו לפי מה שיש לכם בבית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

כמובן שניתן גם להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת השום בתבלינים שונים, או אפילו להוסיף קוביות טופו למנה. מי אמר שצריך רוסי לשמור על הבריאות?

שלבי ההכנה

ולפני שמתחילים, חשוב לזכור שארוחה טובה מתחילה בשלב התכנון. עכשיו, מתחילים לבשל!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית.
  2. מניחים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיתרכך ויתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את הגזר הקצוץ והשום ומבשלים עוד 3-4 דקות.
  4. שמים את האורז בסיר ומערבבים הכל יחד, מביחים טעמים במשך כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את המים או הציר לתוך הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מתבלים במלח ופלפל, מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות.
  7. לסיום, מסננים את הנוזלים, אם יש יותר מדי – מחשבים לפי טעמכם האישי.
  8. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

כשהמרק מתבשל, נרגיש איך הניחוחות מתחילים לחדור לכל פינה בבית. כל ביס הוא כמו חיבוק חם בימים קרים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

עכשיו, כשהמרק מוכן, למה לא לשדרגו עוד יותר? הנה כמה רעיונות שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות:

  • יש המוסיפים לתבשיל קוביות קישואים או פטריות כדי להוסיף עוד טעמים ולשדרגו.
  • אפשר לשים גם מעט קימל או כמון כדי להעניק לו ניחוח מזרחי מקסים.
  • עבור עידון נוסף, כדאי לשקול להגיש את המרק עם שיש (שום, יוגורט ועשבי תיבול קצוצים).
  • אפשר גם להוסיף קוביות עוף מבושל כדי להפוך את המנה למושלמת ואוורירית.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש באורז מלא במקום אורז לבן?
בהחלט! אורז מלא ייתן למרק טעם יותר מזין ובריא, אך יש להאריך את זמן הבישול בכ-10-15 דקות.

כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר?
המרק נשאר טרי במקרר עד 3 ימים. אם תרצו, ניתן גם להקפיא את המרק כך שהוא יישמר לאורך זמן יותר.

אפשר לשדרגו לכדי מרק גבינות?
בוודאי! פשוט להוסיף גבינת פרמזן או גבינת פטה לגרסה האגדית הזו במהלך הבישול, ומקבלים טעמים משגעים.

מה עושים אם אין לי ציר? זה קריטי?
לא קריטי בכלל! מים הם מצוינים גם כן, המנה תצא מעולה.

איך אפשר לדעת מתי האורז מוכן?
יש לבדוק את הטעם – האורז אמור להיות רך אך לא מפורר. אם רוצים, אפשר להוסיף מים במידת הצורך.

האם אפשר להכין את המרק בסיר לחץ?
בוודאי! ההכנה בסיר לחץ חוסכת הרבה זמן, אך יש לשים לב לא לשים יותר מדי מים.

אני לא אוהב גזר. מה אני יכול להוסיף במקומו?
אפשר לשים פטריות, עלה סלק או קישואים. כל ירק שמתחשק לכם.

כמה קלוריות יש במרק הזה?
למנת מרק כזו יש בסביבות 150 קלוריות, בהתאם לתוספות שתעשו.

האם זה טוב לילדים?
חד משמעית כן! מרק אורז לבן הוא קל לעיכול וטעים, מושלם עבור כל המשפחה.

מה קורה אם אני שוכח את השום?
אזי המרק יתפתח לכיוונים אחרים – יכול להיות שזה יהיה מרק אורז מסקרן, אולי קצת פחות טעים, אך בהחלט אפשרי.

אז אם גם אתם מתכוונים לנסות את המתכון המדהים הזה, שתפו אותו ברשתות החברתיות, או קחו את הזמן שלכם ותתפנקו במנה שמחממת את הלב! מי יודע, אולי תעשו את זה למנה קבועה בבית? ללקק אצבעות הוא חובה! בואו נבשל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *