סלט חסה ועגבניות שרי: מתכון קליל ומרענן
תארו לכם רגע חם של קיץ, אתם מתיישבים ליד השולחן עם לוח מלא בצלחת צבעונית. הסלט הזה לא רק יבהיר אתכם, אלא גם ישדרג כל ארוחה בקלות. סלט חסה ועגבניות שרי הוא אחד המאכלים המדהימים שיש, פשוט ביותר להכנה, ודל פחמימות באופן טבעי! בכל ביס תרגישו את הטריות החזקה של הירקות, שילוב טעמים מושלם שיגרום לכם להרגיש שאכלתם את הדבר הכי טעים שיש. זהו סלט שמדרבן לאכול עוד ועוד, משגע בכל ביס ודורש מקום של כבוד בכל ארוחה.
זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קלה
מנות: עבור 4-6 אנשים
- זמן הכנה מהיר
- סלט בריא ומרענן
- קל מאוד להכנה
- מושלם לשבת קייצית או לארוחה משפחתית
הרכיבים הדרושים
כשתתחילו להכין את סלט החסה ועגבניות שרי, תראו כמה קל ומהיר זה להכין את הכל. כל כך הרבה טעמים ועושר טכני, עם מספר מרכיבים פשוטים!
- 2 כפות של שמן זית איכותי (כמובן, למה לא?)
- 1 כף של חומ vinegar בולגרי (ליצירת התפעמות על הלשון)
- 1/2 כפית דבש (בהכנה מקומית, זה משגע)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 ראש חסה-חמאה טרייה (גדולה ומרשימה)
- 400 גרם עגבניות שרי (הכי איכותיות שיש!)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק (אם אתם אוהבים את זה חריף)
אם יש לכם אורחים טבעונים, אתם יכולים להחליף את הדבש בסילאן, כך שהסלט יהיה טבעוני לחלוטין. ומה לגבי להוסיף אגוזים קלויים או פקאן קצוץ? זה ייתן לסלט עוד טוויסט מדהים!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים קדימה, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין את אחד הסלטים הכי טעמים שיש. היזהרו, כי הסלט הזה עשוי להיות ממכר עד שתרצו הכין אותו בכל יום!
- משרים את החסה במים קרים למשך 5 דקות בכדי לנקות ולפרות אותה.
- חותכים את החסה לרצועות דקות ומניחים בקערת סלט גדולה.
- שוטפים את העגבניות שרי, חותכים לחצאים ומוסיפים לקערה.
- קוצצים דק את הבצל הסגול ומוסיפים לסלט.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומזריקים אותה פנימה, כמו שזיקוקי דינור של צבע.
- בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב: מערבבים את שמן הזית, החומץ והדבש, מתבלים במלח ופלפל.
- שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
- מניחים לסלט להתעורר מהתבלינים ליד השולחן למשך כ-5 דקות.
אחרי שסיימנו להכין את הסלט, זה הזמן להוסיף לו כמה תוספות ואפשרויות שדרוג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הסלט הזה הוא בוחן מצוין עבור כל מיני תוספות. רוצים לאתגר את עצמכם? הוסיפו קוביות פטה מלוחה שיבלעו את כל הטעמים הרעננים ויהפכו את הסלט לנימוח. אתם יכולים גם להוסיף עלי נענע קצוצים שיתנו טוויסט מרענן.
אם אתם אוהבים טעמים מתוקים, נסו לזרוק פנימה קוביות של אבוקדו בשל, הוא לא רק ינעימי את השפתיים אלא גם יספק טיפונת שומן בריא. שדרגו בכך את הטעם והמרקם.
רוצים עוד בריאות? החליפו את שמן הזית בשמן אגוזים ולשדרג טעמים!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של הסלט הזה?
הסלט הזה הוא מקור מעולה לוויטמינים ומינרלים, החסה מלאה בחומרים מזינים כמו ויטמין K, ויטמין A וויטמיני B. העגבניות עשירות באניטיאוקסידנטים. בסך הכל, זה סלט בריא במיוחד לבריאותכם!
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
עדיף לא לשמור את הסלט יותר מכמה שעות במקרר. החסה עלולה להתרכך ולאבד מהטריות שלה. אם אתם רוצים, הכינו את הרוטב בנפרד והוסיפו אותו ממש לפני ההגשה.
האם זה יכול לשמש כתוספת לארוחה גדולה?
בהחלט! הסלט הזה הוא תוספת נהדרת לארוחות משפחתיות, מסיבות קיץ או כל אירוע. צבעיו המגוונים והטעמים המעורבים הופכים אותו למושלם. כל אחד יזמין עוד סלט!
האם אפשר להוסיף גבינות לסלט?
בהחלט, גבינת פטה או גבינת מוצרלה כדורית יכולות להוסיף עושר לדוכנאת הסלט. זה מאוד טעים ומעניין!
מה אעשה אם אין לי עגבניות שרי?
אם אין לכם עגבניות שרי, אתם יכולים להשתמש בעגבניות רגילות, רק חיתכו אותן לקוביות קטנות על מנת שהטעמים יתמזגו טוב יותר.
מה אם אני לא אוהב בצל סגול?
לא נורא! אתם יכולים פשוט להשמיט את הבצל או להחליף אותו בבצל ירוק קצוץ או אפילו בשום קצוץ.
מה עושים אם הסלט נותר לי? האם אפשר להקפיא אותו?
עדיף לא להקפיא את הסלט. עם הזמן, הירקות יאבדו מהטריות והמרקם שלהם לא יהיה זהה.
האם ניתן להוסיף קוטג'?
כן, זה בהחלט מוסיף טעם עדין לסלט! קוטג' ייכנס בחסות על התפעמות הנעימה.
איך אני יודע אם עגבניות השרי שלי טובות?
עגבניות שרי טובות צריכות להיות שמנמנות, צבעוניות ומעט מבריקות. אם הן קמחניות או רכות מאוד, עדיף לא לבחור בהן.
האם זה סלט שיכול להתאים לילדים?
כמובן! הילדים ייהנו מנתני המרקם והטעמים הנהדרים, ובכך שיבולו את שמן הזית והחומץ בצורה קלילה.
אז קדימה, למה אתם מחכים? שתפו את המתכון המדהים והמרענן הזה ברשתות החברתיות ודאגו שגם החברים שלכם ייהנו מהסלט המושלם הזה! יום של קיץ, סלט חסה ועגבניות שרי על השולחן, זה מה שחסר לכם!