אורז במיקרו מתכון שישנה את כל מה שחשבתם

"`html

אורז במיקרו – מתכון מהיר, טעים ומדהים!

זה קורה לכולנו, לפעמים אנחנו רוצים אורז, אבל הזמן מצטמצם. מתכון זה יאפשר לנו להכין אורז במיקרו במהירות ובקלות, וכל זאת מבלי להתפשר על הטעמים. מדובר במתכון שמסדר את העניינים בצורה פשוטה, כך שתוכלו ליהנות מאורז רך ונימוח, אידיאלי עבור כל ארוחה, גם כשיש לחץ בזמן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אוקי, בואו ניכנס לעניין. להכנת האורז במיקרו אתם תצטרכו כמה רכיבים בסיסיים:

  • 2 כוסות אורז סוג יסמין או אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח (אופציונלי)
  • 1 כף שמן זית או חמאה (לא חובה)

אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים, ניתן להוסיף תיבול נוסף כמו כף כוסברה קצוצה או תיבול של פרגיים. רוצים לגרסה טבעונית? פשוט דלגו על חמאה ושימו קצת יותר שמן זית!

שלבי ההכנה

כדי להגיע לאורז המושלם שכולנו מחכים לו, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים:

  1. שוטפים את האורז תחת מים קרים עד שהמים יוצאים צלולים, כדי להוציא את העמילן ולמנוע טקסטורה דביקה.
  2. מניחים את האורז במספר חומרים מתאימים למיקרוגל – קערה מתאימה או סיר שיכול להכנס למיקרו.
  3. מוסיפים את המים, מלח ושמן זית. אם בחרתם להוסיף תיבול, עכשיו זה הזמן!
  4. מכסים את הקערה או הסיר בניילון נצמד או מכסה מתאים.
  5. מכניסים למיקרוגל על תפוקת 800 וואט למשך 10 דקות. שימו לב – אם אתם במיקרוגל חזק יותר, ניתן להפחית את הזמן!
  6. לאחר 10 דקות, יוצרים חור קטן בכיסוי ומחזירים למיקרו לעוד 5 דקות, כדי להבטיח שהאורז מתבשל היטב.
  7. לקראת הסוף, הוציאו את האורז בזהירות, תנו לו לנוח 5 דקות, ואז ערבבו בעזרת מזלג.

אפשרויות שדרוג

מהרגע שהכנתם את האורז, אפשר להתחיל לחשוב על אפשרויות שדרוג. מהנסיון שלי, הוספת ירקות קפואים בשלב הבישול היא מצוינת. יש המערבבים עגבניות קצוצות, תפוחי אדמה מבושלים או אפילו חזה עוף קצוץ דק, אם תרצו לגוון עוד יותר.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש באורז מלא?

בהחלט! אורז מלא דורש זמן בישול מעט יותר ארוך, אז קחו זאת בחשבון.

האם זה בריא?

אורז הוא מקור פחמימות בסיסי. כדי להפוך את המנה ליותר בריאה, ניתן להשתמש באורז עטוף בסיבים תזונתיים או להוסיף קוביות ירקות.

איך אני יודע שהאורז מוכן?

אם האורז רך והמים היספיקו להיספג, סימן שהוא מוכן. הוציאו אותו עם מזלג וראו אם הוא לא דביק.

האם אפשר לשמור אורז במקרר?

כן, ניתן לשמור את האורז במקרר על מנת להשתמש בו למחרת. אל תשכחו לכסות אותו היטב.

כמה זמן נשמר אורז במקרר?

באופן כללי, אורז מבושל נשמר כשלושה עד חמישה ימים במפגש עם אדים.

האם אני יכול להכין את האורז בכלי אסטטי?

בוודאי! מהניסיון שלי במטבח, עיצוב יפה מוסיף המון! השתמשו בכלים שקופים זאת כדי לראות את המנה הפנימית.

כיצד מתמודדים עם אורז דביק?

אם האורז קרוב להיות דביק, הדבר נעשה כשלא שוטפים אותו מספיק. בבקשה, תשתדלו לשטוף אותו לפני הבישול.

האם אני חייב להשתמש במלח בשלב הבישול?

לא, זה לא חובה. המלח מגביר את הטעמים, אבל לא כולם אוהבים את הטעם המוגבר.

האם אפשר להוסיף תיבול אחר?

בהחלט! יש יותר מ-20 תיבולים שתוכלו להוסיף. נסו כמון, פפריקה או אפילו קימל!

למה צריך להניח לאורז לנוח לאחר הבישול?

הנחת האורז נותנת לו את ההזדמנות להיפתח, בסופו של דבר, הוא יהפוך לאורז אוורירי ונעים יותר במרקם.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, ותפיצו את הבשורה על האורז המדהים הזה בכל רשתות החברתיות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *