סטייק דק דק איך להכין אותו בצורה מושלמת

מתכון לסטייק דק דק – טעמים משגעים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

אין כמו סטייק דק דק בגריל, שזולגות ממנו טיפות עסיסיות של טעם. המראה של הסטייק הזה על צלחת יגרום לכולכם לרוץ למנגל, והכליל הזה, המפיץ ניחוחות משגעים שעוטפים את הבית, יגרום לכולנו לרצות להכין אותו שוב ושוב. הכנת סטייק דק דק היא לא רק פעולה קולינרית, אלא גם חוויה רגשית – אתם תרגישו את החיבור בין המרכיבים והשלב האמנותי של הצלייה שתם על הגריל. נכון, זה לא סתם בשר, זה ממש אגדי!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

השילוב בין בשר איכותי לתיבול מתאים יכול להניב סטייק דק דק שלא תשכחו זמן רב. לפניכם מרכיבים שיבטיחו תוצאה מושלמת. המצרכים כאן מבוססים על מה שבדרך כלל נמצאים במטבח, אך אתם מוזמנים להוסיף את הטעמים האישיים שלכם.

  • 800 גרם של סטייק אנטריקוט דק דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כף רוזמרין קצוץ (או כמה ענפי רוזמרין שלמים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה (ללקשט בהגשה)

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם אורחים צמחוניים או טבעוניים, אפשר להכין גרסה דלת פחמימות עם חצילים על הגריל, תיבול של שום ורוזמרין. אם אתם מעדיפים משהו בשרי יותר, תוכלו להשתמש בתחליפים כמו חזה עוף דק או דגים (למשל, סלמון), ולהתאים את התיבול לפי הטעם האישי של כל אחד.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שההתרגשות במטבח בשיאה, אתם רק צריכים לפעול. ההכנה כאן ברורה ופשוטה. אל תדאגו אם זו הפעם הראשונה שלכם הפעלת ניהול פיצ'רים בגריל – התוצאה תהיה בלתי ניתנת לתיאור!

  1. נחמם את הגריל על חום גבוה.
  2. בזמן שהגריל מתחמם, נערבב את שמן הזית, שום, רוזמרין, מיץ לימון, מלח ופלפל בקערה.
  3. נמרח את התערובת על שני צידי הסטייק, נוודא שהטעמים נכנסים היטב לנתח הבשר.
  4. נניח את הסטייק על הגריל שהיה מוכן וחם.
  5. נצל נתחי בשר במשך 4-5 דקות מצד אחד, ואז הפוך את הסטייק לצדו השני.
  6. נשאיר לקצב 4-5 דקות נוספות לפי מידת העשייה הרצויה.
  7. נוציא את הסטייק מהגריל, נעטוף בנייר אלומיניום ונניח למשך 5 דקות.
  8. נפרוס את הסטייק לפרוסות דקות.
  9. מניחים את הפרוסות על צלחת הגשה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.
  10. מגישים ונהנים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להקפיץ את האוכל הזה לרמות חדשות לחלוטין, למה לא לשדרגו עם כמה תוספות מיוחדות? למשל, אפשר להוסיף סלט רענן של ירקות קיץ, כמו עגבניות צבעוניות ומלפפונים, שמוסיפים מרעננות למנה.

לעוד טוויסט, אפשר לנסות להגיש את הסטייק עם רוטב בת יין אדום מתובל עם חרדל. זה משדרג את המנה לגובה חדש.

רוצים לנעול את התוצאה במקסימום טעמים? תוכלו לשדרגו עם צלחת של חציל קלוי או פטריות מוקפצות לצד הבשר.

שאלות ותשובות

איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
עם קצת ניסיון, תדעו לקרוא את הסטייק. אם הוא רפוי, הוא עדיין גולש מדי. אם הוא מעט קשה, ייתכן שהוא קרוב להתבשל. השקול טמפ' פיזית אחרונה עם מדחום בשר.

מהי מידת העשייה שאני צריך לבחור?
העבודה היא סובייקטיבית. לחלק אוהבים עם אמצע מדרגי, אחרים מעדיפים עם עשייה מלאה. הכי חשוב לשאול את האורחים שלכם!

האם אפשר להכין את המתכון על מחבת?
בהחלט! מחבת בטפטון תעבוד מצוין. פשוט הברישו את השום והתיבול על הסטייק והקפיצו אותו במחבת פושר.

מה עושים אם הסטייק נחרך בחוץ ועדיין לא מוכן מבפנים?
נמלטים לסיים את הבישול גם אם יש צד די נחרך. הקטינו את הלהבה ועבדי את הבישול לאט ובפיקוח שיידע אתכם כשהוא מוכן.

מהם הטיפים לסטייק המושלם?
מניחים לבשר להתמרח מספיק זמן על הסלטונים. גם המתכון לצד כל הפלא יהיה חמים כדי שהטחינה תיכנס מהלך בצורה מספקת.

אפשר להשתמש בחוץ של בשר אחר?
כמובן! תוכלו לנסות נתחי צלעות, חזה עוף, דגי סלמון או פולי סויה. כל מנה תיצור שילוב הכי טעים שיש!

כמה זמן אפשר לשמור את הסטייק?
אתם יכולים לשמור אותו במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד חודש. אבל אם היה טעים כל כך, מדוע שלא לגמור את הכל?

האם השימוש בשום מוסיף טעם?
זה תלוי בהם. השום יוסיף ארבעה חלקי טעם במידה טובה, אך למי שלא אוהב את השום, אפשר להפסיק ולהשאירו מחוץ.

איך לעצב את הצלחת?
שחקו עם גובה הצלוחית והשכבה. הכניסו סלט בתבנית נמוכה, וצבו גביש פטרוזיליה על טובו של הסטייק.

האם יש מקום לשינוי במתכון?
שינויי תוספות תמיד יעזרו לשפוך טעמים חדשים במנה שלכם. אתם יכולים לבחור בתוספות שמעלים מקום ואופי לארוחה שלכם.

אם התאהבתם במתכון הזה כמו שאני התאהבתי, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! תנו להם לגלות את ההנאה שבסטייק דק דק, כי אני בטוח שהם יוכלו להרגיש איזה טעמים מדהימים מחכים להם. בואו ניקח את הבישול העתידי לעד, ומי יודע, אולי נדבר על זה ליד הגריל בסוף השבוע הקרוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *