כך תכינו מתכון לחריימה מושט כמו מקצוענים

מתכון לחריימה מושט

רגע, חכו שנייה, לפני שאתם ממשיכים, אם אתם חושבים שאתם יודעים מה זה חריימה, תחשבו שוב! מדובר במנה ישראלית מסורתית, עשירה, פיקנטית ומדהימה שאתם לא יכולים להחמיץ. אנחנו לא מדברים על מתכון סתם, אלא על החריימה של סבתא, שעובר מדור לדור, אותנטי ונושם היסטוריה. עם רוטב עגבניות אדמוני ושפע של תבלינים, כל ביס מאלף את החיך והופך את כל ארוחה לחוויה משגעת. ואם זה לא מספיק, החריימה הזו היא גם יחסית קלה להכנה, מתכון בריא – דל פחמימות, ותסלחו לי, כל כך ממכר! אז, כל מה שאתם צריכים זה רק כמה מרכיבים, רצון לאכול טוב וכמובן לקשקש קצת במטבח.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סופר קל, זה מה שאפשר להגיד על המתכון הזה! אז קחו אוויר, ותהיו מוכנים לרשימה:

  • 2 דגים ממש מאוד, כמו מושט (חלקים, ללא עור)
  • 500 ג' רוטב עגבניות (או 500 ג' עגבניות מרוסקות, בשלו דחוס)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיניים שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר (למי שמעדיף)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף כוסברה קצוצה (כמובן, אם אתם אוהבים)

עכשיו, אם אתם רוצים לגרסה טבעונית של חריימה, תוכלו להחליף את הדגים בבלילת טופו או קוביות חציל, שיתנו עוד גוון טעים ולמרקם דמוי דג.

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נעבור להכנה. זה קטע קליל שיגרום לכם להרגיש שף מקצועי:

  1. מניחים סיר גדול על חום בינוני ומוסיפים את שמן הזית.
  2. כשהשמן מתחמם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, עד שהשום מתחיל לפלוט ריח נעים.
  4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים היטב.
  5. מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה וחריפה, ומוסיפים מלח ופלפל.
  6. מוסיפים את המים ומערבבים, ואז מביאים לרתיחה.
  7. לאחר שהרוטב רתח, מניחים את הדגים בתבנית ומבשלים במשך 15-20 דקות על חום נמוך, עד שהדג מבושל ושולי הרוטב נמסים.
  8. מסננים לנפילת טעמים, מכבים את הלהבה ומעניקים לצלחת נגיעה של כוסברה טרייה מלמטה.

שימו לב, תהליך ההכנה הוא לא רק למי שבישול, אלא גם ההזדמנות להביע את עצמכם ולשדרג את המתכון עם תוספות – רטבים שונים, תבלינים או ירקות, שאותם אתם אוהבים. אם אתם רוצים טוויסט, ניתן להוסיף פירורי לחם או חצילים קלויים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

יש לכם אפשרויות רבות לשדרוג החריימה, כדי להפוך אותו למושלם. למשל:

  • להוסיף כזוהרת פפריקה כבושה שתחמם את הכנתכם.
  • לשלב בצל ירוק קצוץ דק בתור תוספת רעננה.
  • לכבוש את הלחם עם חריף – אז תוסיפו פלפל חריף לקראת הסוף.

כמו כן, אחת הטעויות הכלליות היא לא להגזים בכמות התבלינים. אז, אם אתם חדשים בעולם התבלינים, כמה שהם משגעים – העדיפו להוסיף מעט, לדוגמה, ולעשות חזרה במקום להיכנס לסחרור.

שאלות ותשובות

מה זה חריימה?

חריימה היא מנה ים תיכונית המסורתית בעיקר אצל יהודים מצפון אפריקה. מדובר בדג המבושל ברוטב עגבניות פיקנטי.

איך לדעת אם הדג מוכן?

אם הדג מתפורר בקלות ומקבל צבע מטושטש, הוא מוכן! דג לא צריך להיות שקוף במרכזו.

אפשר להכין חריימה עם דגים אחרים?

בהחלט! אפשר להשתמש בברמונדי, דניס או אפילו סלמון. כל דג שנשאר עסיסי וטעים.

האם ניתן להקפיא חריימה?

חריימה ניתנת להקפאה, אך היא עשויה להפסיד מהמרקם שלה. רצוי לחמם מחדש על חום נמוך.

מה ההמלצה למקד בצורה הטובה ביותר?

הוסיפו תיבול ליד או רצועות של ירקות טריים! זה יחזיק את הטעמים ויהיה גם בריא.

איך לשמור על החריימה מייבש?

יש לוודא שהרוטב בלחץ, ויש לערבב בין לבין כדי לשמור על נוזליות.

מה תוספות אגב יפות שתמיד צריך?

אורז מבושל, טחינה ורוטב לימון קולעים מצוין!

אפשר להכין חריימה בריא יותר?

אפשר להמעיט בשמן ולהשתמש ברוטב עגבניות טבעי וללא סוכר. זה מה שגורם לחריימה להיות נימוחה ונפלאה.

למה לא לשים את הקולנרי שלי במקפיא?

כאשר החריימה מאד מלוחה מדי, היא מצטמצמת בדגימות שצורכות ממנה לאורך זמן.

למה כדאי לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?

כי החריימה הזאת פשוט אגדה! תנו גם לאחרים לטעום – אולי הם יפספסו!

לסיכום, אל תהססו להילחם בבורות ובקשו מכולם להרים קופסה אחת מהחריימה הזו – בדיוק כמו של סבתא. קיבלתם מתכון קליל, טעים ומלא בדמיונות. תעשו לעצמכם טובה, אל תשאירו את כל הכיף לעצמכם, שתפו עם כולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *