מטיאס כבוש טעים במיוחד – כך תכינו אותו בבית

מטיאס כבוש – המלך של המטבח!

כשהשמש שוקעת והאוויר מתחיל להתקרר, אחת מהמנות שיכולות להעביר את התחושה של חגיגה בצלחת היא בהחלט מטיאס כבוש. מדובר באחת המנות הים-תיכוניות המדהימות והמרעננות ביותר, שמתאימה לארוחה משפחתית, פיקניק על חוף הים או אפילו כנשנוש על הספה בסוף יום ארוך. אז אם אי פעם תהיתם איך להכין את המטיאס המושלם, אתם במקום הנכון! שימו לב, במדריך הזה לא רק נעבור על המתכון, אלא גם נעניק לכם כלים להפליא את החברים והמשפחה במנה ביתית וללקק את האצבעות!

זמן הכנה: כחצי שעה | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 4-5 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-5 אנשים

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את המטיאס הכבוש המיישר, תצטרכו את החומרים הבאים. מגניבים הספייסים? כי יש לנו כאן קצת סיפור על כל אחד מהם!

  • 300 גרם מטיאס (דג חזיר או דג אחר לבחירתכם)
  • 1/2 כוס מלח גס
  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון (שימו לב, תוספת של טעם מעלף!)
  • 1/2 כפית קיילי או פתיתי צ'ילי (לגרסה חריפה)
  • 1/2 לימון, סחוט

מרכיבים חלופיים

אין בעיה אם אתם רוצים לנסות משהו אחר. בהחלט אפשר להחליף את המלח הגס בסוכר כהה ולהוסיף רבעו של פרי ישנם רבים שאוהבים לשדרג ולהוסיף לוטוס או אגוזים קלויים לתוך התערובת. והכי מדהים? ניתן להכין את המתכון הזה בגרסה טבעונית לגמרי, ולכן תוכלו גם להוסיף פרות כמו את הקטניות או דגים באיכות מזון אנרגטי!

שלבי ההכנה

ובכן, השלב הראשון שלכם הוא קריטי – זאת הדרך שבה המנה משגעת את החיך שלכם!

  1. מניחים את המטיאס בקערה ומפזרים עליו את המלח.
  2. משרים את הדג במשך כחצי שעה במקרר.
  3. סוחטים את הלימון על הדג ומניחים בצד.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את החומץ ושמן הזית עם השום הקצוץ והכמון.
  5. מסננים את הדג מהמלח, שוטפים היטב ומניחים אותו בקערת המשרה.
  6. משרים את הדג במשרה במשך 2-3 שעות (או יותר למי שרוצה טעמים חדים יותר).
  7. בטרם ההגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והקיילי או פתיתי הצ'ילי.
  8. אפשר להגיש עם פרוסות לחם פריך או סלט רענן כדי לשדרג את החוויה!

כשהדג שוהה במשרה, הוא יחד עם התיבול יוצר כל כך הרבה טעמים וארומות שיכולים לגרום לכולם להילחם על הצלחת האחרונה. זהו הזמן שתרצו לקחת את הזמן ולחכות לתוצאה הסופית.

שדרוגים ותוספות

ישנם אינספור דרכים לשדרג את מטיאס הכבוש! תקחו את זה כמה צעדים קדימה. תוכלו להוסיף:

  • תבלינים נוספים כמו אניס או כמון כדי למקצע את הטעמים
  • סלסה שעשויה מצנוניות, עגבניות ובצל כדי להוסיף רעננות
  • ממרח טחינה דליל שמתווסף מצוין לצלחת
  • אפילו פירות יבשים כמו תמרים כדי להוסיף מתיקות!

האפשרויות רבות, והמובן מאליו הוא שהכנת המטיאס היא אפילו משגעת עם כל השדרוגים שאתם מוסיפים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בדג פריזאי?
כן, בהחלט! דג פריזאי יכול להוסיף שכבת טעמים מדהימה למנה.

מה אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות?
בעוד שמטיאס כבוש הוא בעצם מנה בריאה, תוכלו לשדרג את הארוחה על ידי הגשתו עם ירקות קרים במקום לחם.

האחרונה שבשאלות – איך אני יודע שהדג מוכן?
אם טעמתם טיפה מהמרינדה והתיבולים נמסים בפה, אז עשיתם עבודה מדהימה!

מה אם אני רוצה להוסיף פירות אקזוטיים?
שילוב של אננס קצוץ יכול להציע חוויה פירותית מרעננת יחד עם הדג.

איזה דג מומלץ אם אני לא אוהב מטיאס?
ינשוף, סלמון ואפילו דג בקלה יכולים לעבוד יפה אם נמרחים וטבולים כראוי!

האם אני יכול לשמור את הדג במקרר?
בהחלט! הדג יכול להחזיק במקרר כשבוע, אך כדאי לצרוך אותו בהקדם האפשרי כדי לשמור על טעמיו.

האם אפשר להוסיף אגוזים?
בוודאי! אגוזי פקאן או צנוברים יוסיפו פריכות מעניינת.

כמה זמן כדאי להשרות את הדג?
בין שעתיים לשלוש שעות, תלוי בטעמים הרצויים.

האם אפשר להגיש את המנה חמה?
לא באמת, המנה מוגשת נהדר קר או בטמפ' החדר.

איך אפשר לגרום למנה להיות יותר חריפה?
תוספת של פתיתי צ’ילי או כמה טיפות רוטב שבשידור ישגעו את החיך שלכם!

אז עכשיו, כשיש לכם את המתכון הכי טעים שיש, קחו לכם כמה זמן וסלטו את החברים שלכם עם המנה המושלמת הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי דבר כזה מדהים שווה להיות מפורסם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *