איך הכנתי חביתת ירק עיראקית מדהימה בבית

מתכון לחביתת ירק עיראקית – טעם מסורתי במרקם מודרני

תשכחו מכל מה שחשבתם על חביתה! החביתת ירק העיראקית הוא יצירה השואבת השראה מאמהות וסבתות, עם טוויסט של רעננות שמשדרגת אותה למעלה. משהו במרקם המיוחד והטעמים העשירים יגרום לכם להרגיש כמו על גבול המזרח התיכון, ואפילו עוד יותר! עם כל ביס, תרגישו את השילוב המושלם בין הירקות הטריים לשקיפות הבצק שילדכם יטרפו, ותחושו את האהבה שהושקעה בכל פרוסת ירק. אז בואו נתחיל במסע לקראת חוויה קולינרית נפלאה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, אנו נכנס לממלכת המרכיבים, שכמובן הם מעלפים בפני עצמם:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס קישואים קצוצים דק (מומלץ לגרר)
  • 1 כוס גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • שמן זית לטיגון

לאחר שזיהינו את המרכיבים, ניתן לעבור לגרסה טבעונית! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הביצים ברסק תפוחים או טופו מרוסק, לשמור על כל שאר המרכיבים. קל לאללה, לא?!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להפעיל את הידיים ולנקות את הקצוות! ניתן להתחיל:

  1. לערבב את כל הירקות בקערה גדולה.
  2. להוסיף את הביצים ולערבב היטב עד שהכל מתאחד.
  3. להתבל במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  4. להוסיף את הקמח ולערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד.
  5. לחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  6. לשפוך רבע מהתערובת למחבת ולהשטיח אותה בעזרת כף.
  7. לטגן במשך 3-4 דקות עד שהחביתיה מזהיבה.
  8. להפוך את החביתיה בעזרת תרווד ולטגן עוד 2-3 דקות.
  9. לחזור על התהליך עם יתרת התערובת עד ש… נוצרות עוד חביתות מהסוג המהמם הזה!
  10. להניח את החביתות על נייר סופג לספוג את השמן העודף, ולהגיש חם.

וזהו, ככה פשוט, מהנסיון שלי זה מתכון ממש מדהים שממכר לכל המשפחה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא מספיק? אין בעיה! ניתן להוסיף מגוון טעמים נוספים לחביתות. מה אפשר לשלב?

  • עשבים טריים – כמו פטרוזיליה, נענע או קוריאנדר.
  • גבינת פטה מפוררת שיכניס עושר נוסף.
  • כוסברה קצוצה להעשרת הטעם.
  • לערבב עם קוביות חציל קלוי.
  • לשדרג את החביתה במעט צ'ילי חריף ולהפוך אותה למושלמת.
  • אם רוצים שזה יהיה אפילו יותר מרענן, מומלץ להגיש עם סלט ירקות טרי.

לכל תוספת או שדרוג יש את המגע המיוחד שלו. אני ממליץ לכם לנחש ולהתנסות עד שתמצאו את השילוב הכי טעים שיש לכם ולהתרשם מההפתעות שהחביתות מציעות!

שאלות ותשובות

כמה זמן נשמרות חביתות הירק במקרר?
חביתות ירק נשמרות במקרר כשעה לאחר טיגון. אני ממליץ לאכול אותן טריות. אם רוצים, אפשר להקפיא אותן ולשים במקפיא ל-2-3 שבועות.

האם אפשר להכין חביתות ללא קמח?
בהחלט! אפשר לעצב אותן כך שהן יהיו טבעוניות ודי דל פחמימות. במקום קמח, ניתן להשתמש בתפו”א מרוסק או פשוט להימנע מזה.

מה ההבדל בין חביתת ירק עיראקית לחביתה הרגילה?
החביתת ירק העיראקית משלבת מגוון ירקות, וכמובן הבצק שלה יותר עשיר במרקם ובטעמים. זה בדיוק מה שעושה אותה אגדי!

אילו ירקות אפשר להוסיף?
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, פטריות, בטטה, או כל ירק אחר שאתם אוהבים שייתן טוויסט מעניין.

האם החביתות יכולות להיות קפואות?
כמובן! ניתן להקפיא החביתות, רק יש לכסות טוב כדי שיישמרו את הטעמים שלהן.

האם יש בעיה לעשות את החביתות בלי ביצים?
אין בעיה לקבוע טעמים שונים. אפשר להשתמש ברסק תפוחים, טופו או שמן זית.

איפה אפשר להשיג קמח ללא גלוטן?
קמח ללא גלוטן זמין ברוב החנויות לאוכל בריא ובחנויות טבע.

מה אפשר להוסיף לרוטב?
מומלץ להוסיף יוגורט או טחינה עם שום בפועל, יוצא ממש טעים!

איך אני יודע אם יש מדי שומן במחבת?
כשהשמן מתחיל להעלות בועות קטנות, זה אומר שהשמן מוכן לשימוש.

איזה מתכון בריא ניתן להכין עם החביתה?
סלט ירקות מרענן בתוספת החביתה יוצר מסלול מדהים!

אל תימנעו מלשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם החברים שלכם, כי תאמינו לי, חוויה כזו לא לשים בצד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *