קציצות בנינג'ה שמביאות את הטעם לשיא חדש!

קציצות בנינג'ה – פשוט מעלפות!

אין כמו לחזור הביתה אחרי יום ארוך ולהרגיש את הריח המדהים של קציצות טריות מתבשלות במטבח. מדובר באוכל שמחבר בין אנשים, ממלא את הבית בניחוחות משגעים, ונותן תחושה של נוחות ואהבה. הקציצות האלו, שמבושלות בשיטה חדשה וקיימת – בנינג'ה, מביאות עימן חווית טעמים בריאה וטעימה שלא ניתן לעמוד בקסמיה. זה הזמן למתכון קלאסי, שמשלב בין מסורת לחדשנות טכנולוגית, שבשאר המקרים כנראה לא הייתם חושבים עליו, אבל כאן אנחנו נשבור מגבלות, נגדיל את גבולות היצירתיות, ונעשה את זה בסטייל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות אנשים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המדהימות האלה, נדרש לאסוף מספר מרכיבים המדגימים את השילוב המושלם בעבודת המטבח. נוודא שיש לנו את כל מה שנדרש, ולתהליך עצמו נוסיף קצת רגש ואהבה!

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף צמחי)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 ביצים קלופות
  • 100 גרם פירורי לחם (אופציה ללא גלוטן קיימת)
  • כפית כמון
  • כפית עמבה (אופציה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית או תרסיס שמן למכשיר
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל בהחלט משדרג)
  • שוקי עוף (במקום קציצות, בצורה כזו או אחרת)
  • קצת סומק לפודינג ייחודי (אגדי!)

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהתארגנו על כל המצרכים המגניבים, בואו נתחיל בקסמים של הקציצות שלנו!

  1. מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והשום בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, כמון, מלח ופלפל.
  3. אם אתם רוצים, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מניחים את התערובת במקרר לכ-15 דקות למנוחה.
  5. שמים את התערובת על הידיים ומעצבים קציצות בגודל הרצוי.
  6. מחממים את מכשיר הנינג'ה והוספים מעל טיפה של שמן זית.
  7. מניחים את הקציצות בזהירות בתבנית – אל תדחסו כדי שלא יתייבשו!
  8. מפעילים את המכשיר ואדות את הקציצות על חום גבוה עד שהן משחימות משני הצדדים.
  9. כעבור כ-15-20 דקות אתם מסיימים, והקציצות מוכנות!

מרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים טבעונים? רוצים להקפיץ את זה למעמד בריאותי? אין בעיה! הנה כמה רעיונות על איך לשדרג את המתכון.

  • אפשר להשתמש בטחון צמחי או טופו למי שמעדיף את האפשרות הצמחונית.
  • לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את פירורי הלחם באי פחמימות.
  • כדי לקבל טעמים שונים, הוסיפו תבלינים שונים כמו ק curry או פפריקה מעושנת.

שדרוגים ותוספות

כדי לקחת את המתכון צעד נוסף קדימה, ישנם כמה שדרוגים שתוכלו להוסיף או לשנות לפי טעמכם האישי:

  • להוסיף גבינת פטה לתערובת לקסם ומליחות נוספת.
  • לשדרג את הרוטב – נסו להכין רוטב יוגורט או טחינה לצד הקציצות.
  • אם אתם רוצים לקפוץ למנה מלאה, אפשר להוסיף קישוא קצוץ לתערובת.
  • לגרסה מתוקה יותר, הוסיפו מעט רוטב סויה לתערובת.

שאלות ותשובות

כיצד ניתן לשמור על רכות הקציצות?
שמרו עלן עם קפיצים של שמן זית ולא על חום גבוה מדי, כדי לשמור עליהן נימוחות ומלאות טעמים.

מה אם אני לא אוהב בשר טחון?
אפשר להשתמש בקטניות כמו עדשים או חומוס טחון. הן יתנו מרקם מצוין וטעמים נהדרים.

האם ניתן להכין קציצות מראש?
בהחלט! הכנתם קציצות ביום ראשון? שימרו במקרר או הקפיאו לחצי שעה על תבנית, ואז הכניסו לשקית.

אם יש לי קציצות ישרות, כמה זמן לבשל אותן?
פשוט תשימו בחום ביניים לנמוך עד שהן יבשות מבחוץ, אבל עדיין רכות מבפנים.

מה צריך להוסיף כדי שזה יהיה מגניב יותר?
אולי טעמים של רוטב צ'ילי – זה רק יוסיף כיף לקציצות שלכם!

איך נמנעים מהקציצות מפוררות?
השתדלו להיות מדויקים עם רשימת הרכיבים. במיוחד עם פירורי הלחם וביצים!

אפשר להשתמש בירקות נוספים בקציצות?
האמת, כן! תפוחי אדמה, גזר קצוץ או קישוא – כל אלו יכולים לתפקד היטב כרכיבים.

איך מומלץ להגיש את הקציצות?
אחרי שהן מוכנות, תוכלו להניח אותן על מצע של סלט ירוק רענן עם רוטב יוגורט.

אילו תיבולים נוספים מתאימים לקציצות?
אני ממליץ על פפריקה מעושנת, כמון ושום – בשביל חוויה משגעת.

האם ניתן להכין קציצות ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן או שקדים טחונים לשדרוג הבריאותי.

אז הגעתם לסוף המתכון, אך זה רק תחילתו של מסע טעמים חדש. נקווה שהקציצות האלו יהיו הדבר המהמם הבא שתבשלו! אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות ותפיצו את האהבה עם החברים והמשפחה! לכו על זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *