"`html
לחמניות גבינה ברזילאיות: תענוג מדהים שהופך אותך למעריץ!
ישנם רגעים בחיים שבהם טעם אחד יכול להקפיץ אותנו למקום אחר, להחזיר אותנו לנוסטלגיה מתוקה או להרגיש כאילו אנחנו קופצים מתוך מחשבה לכפר בברזיל. לחמניות הגבינה הברזילאיות, ששמן מוכר גם כא פאו דה קיו (Pão de Queijo), הן לא רק תענוג. הן עולם של טעמים, טקסטורות ופשטות מדהימה. עם כל ביס, אנחנו מרגישים איך הגבינה נמסה לנו בפה, והפצפוץ של קמח המניאוק מוסיף לפריכות של הלחמניה.
אם אתם מתכוונים להכין את הלחמניות הללו, אתם עלולים למצוא את עצמכם ממתינים בקוצר רוח עד שהן ייצאו מהתנור, כי המבצע שהן יוצרות באוויר הוא פשוט משגע!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 20 לחמניות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה מאוד.
- הכמות: 20 לחמניות מדהימות.
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהכנתם את עצמכם לחוויה הזו, הגיע הזמן לפרט את המרכיבים. בסה"כ נדרש לכם מעט מאוד רכיבים, אך כל אחד מהם הוא מרכזי להצלחת המתכון. אם אתם רוצים, אפשר גם לשדרג את המתכון ולהפוך אותו לטבעוני או ללא גלוטן – על כך נדבר בהמשך.
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה קשה אחרת)
- 1 ביצה גדולה
- 100 מ"ל חלב
- 50 מ"ל שמן לצרכי בישול
- 250 גרם קמח מניוק (או קמח תפו”א ללא גלוטן)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים להפוך את הלחמניות הללו לבריאותיות יותר, אתם יכולים לשלב חלב שקדים במקום חלב רגיל. גבינות כמו גבינת פטה יוסיפו טעמים נוספים מדהימים וטעימים. כמו כן, קמח מניוק הוא האלטרנטיבה המושלמת עבור חברים רגישים לגלוטן, ועדיין יוצרים תוצאה אוורירית ונימוחה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגענו לשלב הכי מרגש – הכנת הלחמניות. כל אחד מכם יכול להיות שף בשלב הזה, ואנחנו בטוחים שתהיה לכם המון הנאה לאורך הדרך:
- מחממים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מכניסים את הגבינה המגורדת, הביצה, החלב והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח מניוק, מלח ואבקת סודה לשתייה. לשים את הבצק עד שהתערובת אחידה.
- מניחים לתערובת לנוח בדקה, סטריפ ישנה את הבצק.
- לשים את הבצק בידיים מעט משומנות ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מסדרים את הכדורים בתבנית מכוסה בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהלחמניות מתפחות ומקבלות צבע זהוב.
- אתם חייבים לתת ללחמניות להתקרר קצת לפני שאתם מתנפלים עליהן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים לחמניות גבינה ברזילאיות הן דרך מצוינת לתת מענה לטעמים שונים. טעמים כמו פפריקה, כמון או עשבי תיבול ירוקים יכולים להוסיף נגיעה ייחודית ולהעניק ללחמניות אווירה של חגיגה. אם אתם יותר מתקדמים, אפשר לשלב בתוכן ריבת פירות כגון ריבת תות או ריבת משמש. הלחמניות ייצאו מדהימות!
שאלות ותשובות
מה הסוד ללחמניות גבינה אווריריות?
הסוד טמון בלחישה הקטנה של קמח המניוק לסוג הבצק. הוא מעניק לו את הטקסטורה הנכונה ולא כבד אלא קליל ונמס בפה.
האם אפשר לשמור את הלחמניות במקפיא?
בהחלט! תהליך ההקפאה יעזור לשמר את הטעמים והמרקם. כדאי לאפות אותן קודם ולאחר מכן להקפיא.
מה אפשר לשים במקום גבינת מוצרלה?
אפשר להשתמש בכל גבינת גבינה קשה או אפילו גבינת פטה! כל מה שנותן תשובה לגבינה איכותית והמלח שלה.
איך יודעים מתי הלחמניות מוכנות?
ברגע שהן מתחילות להזהיב ולפזר ריח משגע – זה הזמן. אפשר גם לבצע טסט קל – לנסות לחתוך אחת ולראות אם הפנים רכות.
האם אפשר להכין את המתכון ללא ביצה?
כן, אפשר להשתמש בחצי תפוח אדמה מרוסק או בננה מתוקה להכנת לחמניות רכות.
כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות לאחר ההכנה?
כדאי לאכול אותן ביום ההכנה, אך אם יש אותן נשמרות במקפיא למעלה מחודש.
האם ניתן להכין גרסה עם תוספים כמו ירקות?
אפשר בהחלט! הוסיפו קונספטים כמו זיתים, פטרוזיליה קצוצה או פפריקה.
מה הטריק למנוע שהלחמניות יתייבשו?
תשימו את הלחמניות בתוך קופסה סגורה עם נייר סופג, וכך תבטיחו שהן ישמרו על רכותן.
את מי כדאי להזמין לאירוח עם הלחמניות?
כל חברים שלכם צריכים לטעום מהלחמניות! תופתעו לגלות עד כמה הן מושכות קלמנטינה בירה או יין.
המתכון הזה הוא מתכון אגדי שישאיר אתכם קבועים במטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון בחזרה ברשתות החברתיות ולהזרים אהבה וגבינה לכל עבר!
"`