צלי 5 בתנור: המתכון המושלם לארוחה מיוחדת!

מתכון לצלי 5 בתנור – מושלם לכל ארוחה

האם אי פעם טעמתם צלי שגרם לכם לרצות ללקק את האצבעות? האם דמיינתם מנה שממלאת את הבית בניחוחות מדהימים וגורמת לכולם להתאסף מסביב לשולחן? אתם לא לבד. הצלי ששגרתנו פה הוא אגדי, מעלף ומכיל את כל החומרים שיגרמו לכם לחכות לחורף כדי להכין אותו שוב ושוב. היום אנחנו נלמד כיצד להכין צלי 5 בתנור, אחד מהמעדנים המפורסמים של סבתא – שמחממים את הלב ואת הבטן!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

צלי הוא אחד המאכלים, שלוקחים אתכם למסע טעמים שלא תשכחו. כל ביס יעניק לכם הנאה שהרבה זמן לא חוויתם. אז מה אנחנו רוצים שיהיה לנו בסיר? שימו לב לרכיבים המצוינים שלצלי 5 שלנו:

  • 1.5 ק"ג של נתח צלי בקר (או עגל)
  • 2 כוסות מים
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים ל-4
  • 4 שיניים של שום קצוצות
  • 2 כפות שטוחות של חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קמצוץ של פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס יין אדום (למי שאוהב, כמובן!)
  • עשבי תיבול כמו טימין ורוזמרין לפי הטעם
  • שמן זית לפי הצורך

כשהרכיבים האלה מתחילים להתערבב יחד, תדעו שלכם הולך להיות צלי מדהים שיעשה לכם את החורף כולו! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את נתח הבשר בתחליפי בשר מבוססי טחינה או סייטן. את תפוחי האדמה ניתן להמיר בקולורבי או באורז אם תרצו עיבוד שונה.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו נמשיך לשלב המהנה באמת. תתכוננו לתהליך ההכנה. זה הזמן להפעיל את הריחות, את הטעמים ואת האהבה למנה. כך הכנת צלי 5 בתנור:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם משחימים.
  2. מוסיפים את השום השחוט ומערבבים עד שניחוח השום ממלא את המקום.
  3. מניחים את נתח הצלי בסיר וצורבים מכל הצדדים עד שהבשר משחים כולו.
  4. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים.
  5. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
  6. יוצקים את היין האדום ונותנים לו להתאדות כ-5 דקות.
  7. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את הסיר ומניחים על הגז – מבשלים על חום נמוך כ-3 שעות.
  9. מדי פעם, במשך הבישול, שימו לב להוסיף עוד מים במידה והנוזלים מתייבשים.
  10. כשכל הספרות הפכו לנעימות, הוציאו את הצלי מהסיר, חתכו אותו פרוסות והניחו על צלחת יפה.
  11. תבלו עם עשבי תיבול לפני ההגשה כפי שאתם אוהבים!

הצלי שלכם עכשיו מוכן! אתם יכולים לטפוח לעצמכם על השכם. זהו מאכל שמשגע, וכשמריחים אותו מתבשל, האורחים שלכם יתחילו להתרוצץ במטבח מועדים לשיחה טובה. שימו לב, תמיד מומלץ להגיש עם לחם טרי ולשתף את כולם בצלוחיות רוטב על העצמות!

שדרוגים ותוספות

יש תמיד מקום להשקיע עוד קצת כדי להפוך את המנה לנפלאה יותר. כך שאם אתם רוצים טוויסט נוסף על הצלי, יש לי כמה רעיונות מדליקים:

  • הוספת גבינת פרמזן מעל תפוחי האדמה, שתהפוך שכבת גבינה קריספית.
  • שילוב של ירקות שורש נוספים כמו פטרוזיליה או סלק, שירענן את הגוון וייתן טעם נוסף.
  • הוספת קוביות טופו (גרסה טבעונית) כשהנתח מתקרר סופית.
  • שימוש בבצק פילו להכנת פאי מסביב לצלי, עם ציפוי פריך.
  • אפשר גם להכין רוטב על בסיס שום ופטה ולמזוג עליו! וואו, וואו, כמה שזה טעים!

שאלות ותשובות

מהו זמן הבישול המושלם לצלי 5?
בישול אידיאלי הוא כ-3 שעות בחום נמוך מאוד. כך הבשר יתבשל באיטיות ויהפוך לעסיסי ונימוח.

מה ניתן להגיש עם הצלי?
אמנם אנחנו אוהבים אותו עם תפוחי אדמה, אפשר להגיש אותו עם קוסקוס, פירה, אורז או סלט ירקות מרענן.

האם ניתן להקפיא צלי?
בהחלט! לאחר שהצלי התקרר, אפשר לשים אותו בשקיות הקפאה ולשמור במקפיא. כך גם תוכלו לחסוך אותו למישהו במתנה מדהימה.

למה כדאי לשים יין אדום במתכון?
היין עוזר להדגיש את העומק של הטעמים ומעניק למנה ניחוח ייחודי. פשוט מושלם!

האם אפשר להכין צלי עם נתח אחר של בשר?
כן! אפשר להשתמש בנתחים כמו נתח קצבים, נתח מוסר או עגל. כל נתח עם שומן מתאים יתן תוצאה עשירה.

כיצד שומרים על גוון הצלי ולא שומנים מדי?
השתמשו במספר נתחי בשר וטפלו בהם כמו שצריך. אם תוסיפו מדי פעם מים ומרווח בטמפרטורה, תהיה לכם תוצאה משגעת.

האם ניתן לעשות את הצלי על כיריים ולא בתנור?
כמובן! בפאן כבד או סוטאז' אפשר גם לבשל אותו על הכיריים. פשוטדליקו את הלהבה על נמוך והקפיצו על נוזלים כשצריך.

מה עושים אם נראית לי חסרה טעם?
תוסיפו עוד קצת תבלינים, מאנצ'יים או רטבים חריפים. לפעמים גם מסיכה של צילי מעודדת!

אני רוצה לגרסה בריאה יותר. מה לעשות?
אפשר להמיר את הבשר בבשר עוף או דגים, ואם תוסיפו יותר ירקות שורש שהגזמו בכבישה קלה – התוצאה תהיה בריאה מאוד!

האם מתכון זה לקח לכם זמן מהנסיון שלי?
בהחלט! כל הכנה היא פיתוח ושיפור. הניסיון שלי בפצצה הזו הביא אותי לתוצאה נפלאה ומדהימה שהפכה למנה הקבועה שלי בכל חגיגה!

זהו, חברים! הגעתם לסוף המתכון, ואני מקווה שהצלחתם לדמיין את השמן המהמם שבישלתם עם הבשר העירקי המפואר. אל תשכחו לשתף את החוויה עם כולם ולברך את המנה ולטפח את המומחיות שלכם! זה עלול להוביל לכם לחיבוק חם מסבתא הבאה שאף היא תהנה מהמלים הטובות. שיהיה לכם בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *