בצל ממולא כורדי המתכון שכולם מדברים עליו

"`html

בצל ממולא כורדי: חוויה מדהימה לחך

פעם, כשחיפשתי מתכון שיביא אותי למקום חמים בלב, נזכרתי בבצל ממולא כורדי. אני לא מצליח להסביר במדויק כמה טעמים, ריחות וזכרונות מתקהלים סביב המנה הזאת. בצל ממולא הוא לא סתם מנה, אלא סיפור. כל בצל הוא סיפור משל עצמו, וכל אחת מהטעמים שבתוכו מפתיעה ומרגשת. זה מסוג המתכונים שמעבירים אותנו לאווירה של בית, לעיתים מזכיר טעמים של סבא או סבתא, ולעיתים אפילו מה שהיה חסר לנו ביום קשה. אז בואו נתחיל ונספר על איך להכין את המנה הזאת שהיא פשוט מעלפת!

ZתCooking Time: 90 דקות | Difficulty: Medium | Serves: 4 people

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4

הרכיבים הדרושים

הבצלים הממולאים הללו יציבו אתכם על פסגת הגלריה הקולינרית. על מנת להכין אותם, צריך להצטייד במרכיבים הבאים:

  • 4 בצלים גדולים ויפים
  • 250 גרם אורז פלג טכני (כשר, וטבעוני)
  • 400 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 2 כפות שטוחות של כמון טחון
  • 1 כפית שטוחה של קימל טחון
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • לרוטב: 2 כוסות מים, 4 כפות סילאן או דבש, 1/2 כוס רסק עגבניות

וכמובן, אם אתם רוצים לעשות את זה דל פחמימות, אפשר להחליף את האורז בכוסמת או קווinoa. כל אפשרות היא פשוט אגדה!

שלבי ההכנה

ההכנה של הבצל הממולא כורדי דורשת אהבה והתמחות, והרי לכם כל השלבים כדי שיצא לכם מושלם:

  1. מבעירים מים בסיר ענק ומוסיפים את הבצלים למשך 10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
  2. מניחים את הבצלים להישטף מתחת למים קרים ומניחים להם להתקרר.
  3. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהאורז מתייבש.
  4. בקופסה, מערבבים את הבשר הטחון עם האורז המבושל, הקימל, הכמון, הפפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  5. קוטעים בזהירות את החלק העליון של כל בצל ומסירים את השכבות הפנימיות, כך שנוצר חלל למילוי.
  6. ממלאים את הבצלים בתערובת הבשר והאורז, ודוחסים היטב כך שהמלית לא תיפול.
  7. מניחים כל בצל ממולא בסיר בינוני, שופכים עליו את תערובת הרוטב, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 60 דקות.

תוספות או שדרוגים מותרים

זה הזמן להיות יצירתיים. אפשר להוסיף גזר מגורר, צנוברים קלויים או אפילו שזיפים מיובשים למילוי המשגע שלכם. הכנת רוטב מתקתק עם טחינה תוסיף טוויסט מלא טעמים. אפשר לשדרג עם תיבול עשבי תיבול אחרים כמו טימין או רוזמרין – כל אחד יוסיף חוויה מדהימה!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לאחסן את הבצל הממולא?
שימוש במיכלי אחסון סגורים במקרר יאפשר לכם לשמור על הטריות למשך עד חמישה ימים. הכינו כמות כפולה, והקפיאו בהצלחה!

מה ניתן לשים במקום הבשר לטוס טעמים בריאים יותר?
אני ממליץ על חומוס טחון או פטריות קצוצות! טעים ומשגע.

האם אפשר לשנות את סוג האורז במשכנה?
בהחלט! אורז בסמטי או אורז לחמין יתאימו באותה מידה.

מה אם אני רוצה להכין את הבצל ממולא מראש?
זה מצוין! תוכלו למלא את הבצלים, לשמור במקרר למשך 24 שעות ולאפות כשתצטרכו.

האם אני יכול להוסיף ירקות לתוך המילוי?
בהחלט! גזר, קישוא או פטריות קצוצות יהיו מצוינים לשדרוג על המנה.

האם זה מתכון שאפשר להכין לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים צבעים וטעמים מגוונים, תציעו להם להשתתף בהכנה, והם יתחברו למנה.

כמה מומלץ להגיש את הבצל הממולא?
אני ממליץ להגיש עם סלט ירקות מרענן בצד, זה עובד מושלם יחד.

האם יש אפשרות להכין את המנה ללא גלוטן?
כן, הכל אפשרי! השתמשו באורז ללא גלוטן או אפילו בקטניות. זה נשאר מדהים.

מה כדי להוסיף לארוחה שמכילה בצל ממולא?
כרובית אפויה בגריל, צלחת חומוס או לחם מחמצת… הבחירות שלכם בלתי מוגבלות.

איך לשרת את המנה לערב חגיגי?
כדי לשדרג את האסתטיקה, אני ממליץ לפזר פטרוזיליה קצוצה על המנה ולפזר טחינה דלילה. זה .מושלם בעיני, במיוחד למי שמחפש להפתיע את האורחים.

אהבתם את המתכון שלנו? שתפו אותו ברשתות החברתיות, גודלו את החוויה שלכם ואל תשברו בהנאה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *