פילה בקר בבישול ארוך שיגרום לכם להתמכר

פילה בקר בבישול ארוך: מתכון משגע לכל אוהבי הבשר

כולנו יודעים שיש משהו בלתי ניתן לערעור בקסם של מנת פילה בקר בבישול ארוך. המחשבה על בשר רך, שניתן לחתוך עם מזלג, עטוף ברוטב עשיר ומשגע – מעלה חיוך לכל חובב אוכל. לא מדובר בעוד מתכון שולי. זהו מתכון שיגרום לכם לקפוץ מהכיסא מרוב התלהבות! במנה הזו, אנו משתמשים בטכניקות בישול שמעניקות לבשר יותר עושר וטעם, כמו גם מגע של אהבה ואכפתיות. האם אתם מוכנים לגלות איך להכין את המנה האגדי הזו? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא להרפתקה הקולינרית שלנו, חשוב להיות מצוידים במרכיבים הנדרשים. הדבר שהופך את המתכון הזה למדהים כל כך הוא השילוב בין טעמים שונים שיוצרים יחד מנה שבאמת קשה לעמוד בפניה.

  • 1 ק"ג פילה בקר (יפה ואיכותי)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיניים שום, קצוצות
  • 2 גזרים, קצוצים לעיגולים
  • 2 מקלות סלרי, קצוצים
  • 1 כף פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
  • 250 מ"ל יין אדום (כאן תבחרו יין שאתם אוהבים)
  • 1 ליטר ציר בקר
  • 1 כפית עלי טימין יבשים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמיר קצוץ לקישוט (אופציונלי)

שדרוגים ותוספות אפשריים

לאורך הדרך, אנו עשויים לחשוב על שדרוגים ותוספות למנה המעלפת הזאת. איך נשמע לכם להוסיף פטריות מוקרמות, או אפילו תפוחי אדמה קטנטנים? שלב הקישוט עם כוס ברוטב או עלי בזיליקום קצוצים יכול להחיות את המנה ולהוסיף לה נופך של רעננות.

שלבי ההכנה

וכשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בבישול! הקדישו כמה דקות לכל שלב, ותנו למנות שלכם פינוק של אהבה:

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. נניח את נתחי הבקר בסיר, נזהר לא להעמיס על הסיר כדי לקבל פריכות מושלמת.
  3. נטגן את הנתח מכל צד במשך כ-3-4 דקות עד שיתקבל צבע חום משגע.
  4. לאחר שהבשר מוכן, נוציא אותו מהסיר ונניח בצד.
  5. נוסיף את הבצל לסיר ונבשל עד שיהיה שקוף.
  6. נוסיף את השום הקצוץ, הגזר והסלרי ונבשל עוד כ-5 דקות.
  7. נסחוט את היין האדום ונערבב היטב.
  8. נחזיר את נתחי הבקר לתוך הסיר.
  9. נוסיף את ציר הבקר, הפפריקה, עלי הטימין והאורגנו.
  10. נביא את התערובת לרתיחה, ולאחר מכן ננמיך את הלהבה.
  11. נכסח את הסיר, ונבשל על חום נמוך במשך 2-3 שעות, או עד שהבשר מרגיש רך ונמס בפה.
  12. בתום הבישול, נתקן טעמים עם מלח ופלפל לאיזון מושלם.
  13. נכוון את התוספות, טפיחה קטנה עם שמיר קצוץ ובשילוב המושלם הזה, המנה מוכנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון עם בשר אחר?
ניתן להשתמש בחזה בקר או נתח אנטרקוט, אך יש לקחת בחשבון שזמני הבישול יכולים להשתנות.

מה עלי לעשות אם אין לי יין אדום?
אם אתם לא חובבי יין, אפשר להשאיר את היין החוצה. ניתן להשתמש בציר בקר נוסף או אפילו מים עם כמה תבלינים להוסיף טעמים.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! המנה טעימה לא פחות גם אחרי יום במקרר. ניתן לחמם מחדש ולאכול את המנות משגעות האלה גם לאחר יום או יומיים.

מה ניתן להגיש בצד?
אפשר להוסיף פירה לתוספת רכה, אורז בסמטי או אפילו קוסקוס – כל אחד מהאפשרויות הללו יכול להיות טעים להפליא!

איך אני שומר על הבשר שלא יתייבש?
סוד הבישול הארוך הוא להקפיד על רתיחה נמוכה, כך שהבשר יישאר עסיסי ורך.

האם המנה מתאימה לאירוח?
באופן חד משמעי – כן! המנה הזו פואטית, טעמים וניתנת להגיש בצורה מרהיבה על צלחת לאורחים.

אפשר לשלב ירקות נוספים בבישול?
מומלץ בהחלט! קישואים, בטטה או אפילו פטריות יכולות להתאים מאוד.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור עד 3 ימים בקירור, אך כדאי לחמם לפני ההגשה כדי להחזיר את ייחודיות הטעמים.

מה השדרוג הכי הרבה שעשיתם עם המתכון?
שדרוגים כמו רוטב בפטריות מתובלות או תוספת של שוקולד מריר יכולים להפתיע לטובה!

האם יש גרסה ללא בשר?
באופן טבעי, ניתן להחליף את הבשר בחלבון צמחי כמו טופו או סייטן ולבשל בדיוק באותו האופן.

אז מדוע אתם מחכים? הקדישו זמן למנה הזו שהמילה מדהים לא מצליחה לתאר את טעם עשייתה. כשאתם משתגים בכדי לנסות את המתכון הזה, אני בטוח שתבקשו עוד ועוד! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולחבק את הקולינריה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *