חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן בקלות

חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן

דמיינו לעצמכם קיץ חם, ריח מרגש של תיבול אסייתי נישא באוויר, ואנשים מתאספים סביב השולחן לחגיגה צבעונית של טעמים. בדיוק כאן נכנס לתמונה חזה עוף בטריאקי מוקפץ עם אורז לבן, מתכון אגדי שישאיר אתכם ממכרים טעימים לנצח. אנחנו הולכים להכין מנה משגעת, שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות ולבקש תוספת. כל אחד ימצא את עצמו בקסם של הסוושי האסייתי הזה, תרגישו שהאוכל שאתם מכינים הוא לא סתם אוכל אלא חוויה מהפנטת ולאלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשמכינים חזה עוף בטריאקי, חשוב להתמקד במרכיבים איכותיים שנותנים את האפקט המדהים. זה לא רק חזה עוף; זה מעבר, זה סיפור, זה טעם! הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 600 גרם חזה עוף פרוס בצורה דקה
  • 1/2 כוס רוטב טריאקי מדהים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סויה מלוחה
  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, מגורר או פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 2 כפות שומשום קלוי (לא חובה, אבל ממש מושלם!)
  • אורז לבן מבושל (לפי הצורך, כשלושה סמ"ק לאדם)

אם אתם רוצים לשדרג, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו ראשי ברוקולי או קישואים פרוסים! כך תגיעו למנה הכי טעימה שיש! עוד דבר שניתן למחשבה הוא להכין את הרוטב לבד, אבל זה כבר סיפור למתכון אחר.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לחלק הכיפי! שלב אחר שלב עד למנה המושלמת:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד שהוא רך ושקוף.
  3. מוסיפים את חזה העוף הקצוץ ומבשים עד שהעוף מקבל צבע זהוב ומתחיל להיראות מוכן.
  4. מתבלים ברוטב הטריאקי ובסויה ומערבבים היטב, כך שכל חתיכת עוף תתעטף בטעמים.
  5. מוסיפים את הגזר והפלפל הקצוץ וממשיכים לקפוץ עוד כ-5 דקות.
  6. כשהירקות מתרככים, סוחטים מעט מיץ לימון (ממש משגע את הטעמים!) ולא לשכוח לפזר שומשום קלוי מעל.
  7. מבשלים עוד דקה-שתי דקות, ובינתיים מכינים את האורז הלבן במקביל.
  8. מניחים את האורז על צלחת שטוחה ומעל מסדרים את חזה העוף המוקפץ עם הירקות.
  9. מגישים חם, עם תוספת של רוטב סויה בצד למי שאוהב מנה "ממכרת".

מה שנשאר עכשיו זה לשמוע את הכינוי "המלך של הצהריים" כשמישהו יבקש ממכם מתכון נוסף. כולם ישכחו מהוגה האוכל של אתמול!

תוספות ושדרוגים אפשריים

האפשרויות לשדרוג חזה עוף בטריאקי הן אינסופיות! אפשר להוסיף:

  • חומץ אורז לשדרוג החמיצות של הרוטב.
  • טופו במקום עוף לגרסה צמחונית.
  • אטריות סובה למנה פחמימתית ממכרת.
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט ולתוספת טעם.
  • רוטב צ'ילי מתוק לרענון המנה.

אם אתם רוצים ללמוד עוד על תרבות האוכל האסייתית, החקר סביב החומרים כולל הרבה קסמים שהופכים כל מנה להרפתקה חווייתית.

שאלות ותשובות

איזה סוג אורז מומלץ להשתמש במתכון? ניתן להשתמש באורז בסמטי, אורז יסמין, או אורז לבן קלאסי. כל אחד מהם במרקם ובטעם מעט שונים, אך כמובן שכולם עובדים מצוין!

האם אפשר להכין את המנה בלי רוטב טריאקי? כמובן, אתם יכולים להשתמש ברוטב סויה עם מעט סוכר או דבש. זה ייתן למנה טעם מתוק אך הוא יהיה שונה.

מהם היתרונות הבריאותיים של חזה עוף? חזה עוף הוא מקור מצוין לחלבון רזה, דל פחמימות וכולל חומרים מזינים כמו ויטמינים B וברזל.

האם אפשר להכין את זה לטבעוניים? בהחלט! פשוט החליפו את חזה העוף בטופו או סייטן, והשתמשו ברוטב טריאקי מוכן ללא ביצים.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר? ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים, וכולם יודעים שיום אחרי, זה רק משתבח!

האם זה מתאים לארוחה עם אורחים? מהנסיון שלי, המנה הזו תמיד מקבלת תשואות! טעימה, מצטלם יפה, פשוט מושלמת.

איך מתרכזים כדי שהמנה לא תדבק במחבת? השקיעו בתבנית איכותית, השתמשו בשמן מספיק ואל תעמיסו כמות גדולה מידי כדי שכל חלקית תקבל את תשומת הלב שלה.

מה אפשר להגיש לצד המנה? סלט ירקות רענן, תפו”א אפוי בתיבול קל או ירקות קלויים, כל אחד מהם ישלים את המנה המהממת הזאת.

האם ניתן להקפיא את המנה? בהחלט, רק חשוב להקפיא במיכלים או שקיות אטומות על מנת לשמור על הטעם.

מה לגבי תוספות אחרות שאני יכול להוסיף למנה? שוזי תבלינים כמו כמון, כורכום או גלולה תיבול יוסיפו המון טעמים. אל תחששו להתנסות!

אם אתם מתגעגעים לאוכל של סבתא, אסור לשכוח לשתף את המתכון הזה עם המשפחה והחברים. תנו להם את ההזדמנות לשווק במנה המדהימה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *