בקר בתנור בישול ארוך – המתכון שיגרום לכם להתמכור

בקר בתנור בישול ארוך

ברגע שיהיה לכם את המתכון המדהים הזה לבשר בקר בתנור בישול ארוך, תתחילו לתהות איך תכללתם את זה בחיים שלכם עד עכשיו. מדובר באחד מהמתכונים הכי טעימים שיש – מלא בטעמים משגעים, ריחות מעלפים ואושר שאין לו תחליף. התוצאה? נתח בקר רך, נמס בפה ומלא בשום ובצל, מכוסה ברוטב עשיר, שיכול לשדרג כל ארוחה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נכיר את החומרי הגלם שיהפכו את המנה הזו לאגדה. יש משהו קסום בבחירה הנכונה של מרכיבים, והמנה הזו לא שונה:

  • 1.5 ק"ג נתח בקר (נתח שייטל או צלי) – השילוב המושלם של רכות עם טעמים חזקים
  • 2 בצלים גדולים – המתיקות שלהם תוסיף למנה profondeur
  • 5 שיני שום – כי שום = אהבה
  • 2 כפות שמן זית – לכל הטעמים הנפלאים
  • 2 כוסות ציר בקר – הבסיס המושלם לכל תבשיל
  • 1 כף רסק עגבניות – זה מה שעושה את זה לכל כך טעים!
  • 1 כוס יין אדום – קפיצה חזקה לטעמים
  • 1 כפית טימין יבש – כי חייבים קצת תיבול
  • 1 כפית מלח – טבליה לכל טעם
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס – בשביל הkick האחורי
  • 2 פרוסות גזר – לפרופורציה ודקורציה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה – לקישוט

שלבי ההכנה

לעברי חשוב לזכור שלכל שלב יש את המשמעות שלו. תכינו את בזמן הכי מתאים ותיהנו מתהליך הבישול המהמם:

  1. מחממים oven על חום של 160 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הבשר בתבנית עם שמן זית ומקפיצים אותו מכל הצדדים עד שיתקבל צבע זהוב.
  3. מוציאים את הבשר, ומוסיפים את הבצל ואותו משחימים קלות.
  4. מוסיפים את השום ומעט מערבבים, עד שהשום מתחיל לפזר את הטעמים המדהימים שלו.
  5. כשהבצל והשום משחימים, מוסיפים את רסק העגבניות ואחר כך את היין, ומערבבים את התמהיל.
  6. מוסיפים את הציר, את הגזר, את הטימין, המלח והפלפל.
  7. מחזירים את הבשר לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 3 שעות.
  8. כשהשעות עוברות, תזכרו לפתוח ממש כאן את התנור ל30 דקות האחרונות, על מנת להשיג צבע חום מדהים!
  9. מוציאים מהתנור וממתינים כמה דקות לפני שנוגעים, שיכנסו כל הטעמים פנימה.
  10. לקראת האוכל, מפזרים פטרוזיליה קצוצה על הבשר ומקשטים עם הגזר.

אחרי כל שלב, ניתן להרגיש את הריחות מתפשטים, ובטוח שיש לכם כבר רעב בלתי נשלט. לא פלא שזו אחת המנות הכי ממכרות שמצליחות להחזיק אתכם בסביבה. ואם אתם מחפשים גרסה טעימה נוספת, אפשר לשלוף גרסאות טבעוניות עם בשר סויה או נתחי טופו!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

וסליחה לי, אך אל תשכחו – תוספות תמיד מוסיפות לא רק טעמים אלא גם שמחות! תחשבו על פירה תפוחי אדמה מרגיע או אפילו קוסקוס בולגרי, שעוד בושל בכמה תבלינים דליקטיים. ואם יש לכם חריף בקרם שלכם? שמרו אותו על השולחן, זה יכול להעלות לכם את המנה למעלה!

שאלות ותשובות

מה הייחודיות בבישול ארוך?
כשמבשלים בבישול ארוך, התוצאה היא נתח בשר שמתמוסס בפה, כתוצאה מהתהליכים הכימיים שמתרחשים.

האם אפשר להשתמש בבשר אחר למתכון?
בוודאי! ניסיון אישי שלי להחליף בבשר חזיר “סלואו קוקר” נתן תוצאות נפלאות.

כיצד לדעת מתי הבשר מוכן?
הבשר מוכן כשמצפצף את תחושת הרכות מבעד למזלג, ככה אפשר לדעת שמגיע תהליך הבישול הנכון.

האם אפשר להקפיא את הבשר אחרי שמבשלים אותו?
כן, אפשר! אך מומלץ לשמור בתבניות ולא בקופסאות.

זה יכול להיות בריא עם כל המרכיבים?
בהחלט! אם תשתמשו בירקות נוספים, זה יכול לענות על דרישות מותאמות בריאות אחרות.

מה הכי טעים לשתות עם המנה הזו?
יין אדום יתחבר לחלוטין לטעמים, אך גם מיץ ענבים יכול להיות מעניין!

האם המתכון מתאים לדיאטה?
במתכון הזה יש שומן מסביר. אך בקר עם תוספת של פטריות ככל הנראה ייתן גרסה “דל פחמימות”.

כמה תוספות ניתן להכין עם השאריות?
אתם יכולים להכין סנדוויצ'ים מפנקים עם בשר בצלוחית, מנה פשוטה של סלסה או להכין כריך עם רוטב.

מתי עדיף להכין את הבשר הזה?
הנה כך, זה מושלם לארוחת שבת או אירועים עם משפחה וידידים – תשומת לב.

כיצד לשדרג את הרוטב?
על ידי הוספת רוטב סויה או דבש לרוטב, אתם יכולים להקפיץ את הטעמים!

אז מה אתם מחכים? נשמע שתכוונו מטרה לארוחה המיוחדת הבאה שלכם. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם חברים ובני משפחה, ושתפו את ההנאה שלכם ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *