איך להכין מיונז ביתי טעים וקל בבלנדר

איך מכינים מיונז ביתי

לא כל מיונז הוא מיונז! מיונז תעשייתי יכול להיות מדהים, אבל מה עם הכנת מיונז ביתי? זו חוויה משגעת! כאשר אנו מכינים מיונז בבית, אנו מביאים את הלב והנשמה למנה. המיונז הביתי הוא אגדי באיכותו ובריאותו. הוא עלול להיות קצת יותר אתגרי, אך השוקולד שזוכה ברגע שהוא נמרח על סנדוויץ' או סלט הוא באמת מושלם.

זמן ההכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מיונז ביתי מרענן, נזדקק למעט מרכיבים פשוטים שאנחנו נוכל למצוא בכל מטבח. הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 1 ביצה גדולה, טרייה
  • 1 כוס שמן זית או שמן קנולה
  • 1-2 כפות מיץ לימון (או חומץ לבן)
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון (אופציונלי)
  • מלח, לפי הטעם
  • טיפון של pepper (אופציונלי)

כעת, למי שמעוניין להעניק למיונז טוויסט בריאותי, ניתן להשתמש בביצים אורגניות, שמן אבוקדו, או חומץ תפוחים במקום החומץ הלבן. עבור גרסה טבעונית, אפשר להשתמש במי חומוס במקום הביצה

שלבי ההכנה

נורא פשוט בכל זאת! הנה השלבים להצלחה ואתם פשוט לא תפסיקו ללקק את האצבעות:

  1. מניחים את הביצה בכלי גבוה ומוסיפים את מיץ הלימון או החומץ.
  2. אם בחרתם להשתמש בחרדל, עכשיו זה הזמן להוסיף אותו.
  3. מתבלים עם מלח ו-pepper לפי הטעם.
  4. בוחרים בבלנדר הידני, ומתחילים לטחון את החומרים במהירות נמוכה.
  5. לאט לאט, מתחילים להוסיף את השמן בתנועה מתמשכת.
  6. למשוך את הבלנדר כלפי מעלה כדי להבטיח שהשמן יתמזג טוב עם הנוזלים.
  7. בוחנים את המרקם – כשלמייסש משגשגת על פני השטח, המיונז שלכם מוכן!
  8. אם המיונז סמיך מדי, אפשר להוסיף טיפת מים כדי להניח אותו.
  9. מעבירים לכלי ומאחסנים במקרר.
  10. מעלים לבטן ריקה ונגמר מצרך סנדוויץ' עם המיונז המושלם!

אחרי שסיימתם להכין את המיונז, האפשרויות לגיוונים ולשדרוגים הן אינסופיות. אנו יכולים להוסיף תבלינים כמו שום קצוץ, פפריקה, עשבי תיבול, או אפילו זיתים טחונים לפי הטעם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מיונז הוא לבנה מעולה, ואפשר לשדרגו בכל מיני דרכים. האם חשבתם על:

  • מיונז עם שום: הוספת שיני שום קצוצות למיונז תעניק לו טעם חזק וטעים במיוחד.
  • מיונז חריף: תוספת של צ'ילי או סriracha תעניק טוויסט מענג.
  • מיונז עם עשבי תיבול: תוסיפו תערובת של עשבי תיבול כמו פרסה, פטרוזיליה ובזיליקום.
  • מיונז בייגלה: Шמך את המיונז לירקות, טוסטים או סלטים, ותראו את הפלא.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין מיונז ללא ביצים?
בהחלט! אפשר להשתמש במי חומוס לתוצאה דומה ועדיין מדהימה, וכך יהיה מותאם לכל מי שמבקש את מבצעי הטבעונית.

למה חשוב להשתמש בביצים טריות?
ביצים טריות הן מאוד חשובות להכנה טובה של מיונז, כיוון שהן מסייעות להגבשה. מיונז שהתבסס על ביצים לא טריות יכול לפתח טעמים לא נעימים.

איך שומרים על מיונז ביתי?
המיונז לא מחזיק מעמד זמן ארוך כמו מיונז תעשייתי, ולכן חשוב לאחסן אותו בקירור. הוא יחזיק מעמד כ-1-2 שבועות.

מה עושים אם המיונז שלי לא התעבה?
אם המיונז לא התעבה, אפשר לנסות להוסיף שוב ביצה נוספת ולחזור על התהליך.

מה זה יחס החומרים למיונז יציב יותר?
רוב הפעולות מבוססות על יחס של 1/1 ביצה לשמן, כלומר ביצה אחת על כל כוס שמן תועיל שנסו לשמור על המרכמה שמנה.

אם יש גוון צהוב למיונז, מה זה אומר?
זה ביום טוב. המיונז יכול לקבל גוון צהוב מהשמן או מהטריות של הביצה. כל עוד זה טעים, הכול בסדר.

האם אפשר להקפיא מיונז?
על אף שהשיטה אכן יכולה להיות מעשית, אני לא ממליץ על זה. המיונז יישאר בדיר שלקרג' ואובדן המרקם יכול לגרום לבעיות בריאותיות.

איך מקבלים טעמים שונים למיונז?
כמובן! הוספת רכיבים כמו שעועית או אפילו רוטב סויה יכולה לשדרג אותו בצורה יוצאת דופן.

איזה שמן כדאי לבחור?
שמן זית הוא המומלץ ביותר ליצר הטעמים הנפלאים, אבל יש גם אפשרויות אחרות כמו שמן קנולה או אבוקדו.

האם המיונז הזה קלים לעלות במשקל?
כמובן, כמו כל דבר אחר, השימור על כמויות הוא המעניין! טעם הוא וזה שמח ומזרז שיחות עם חברים על מיטב המאכלים!

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם למיונז ביתי, אתם מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם החברים והמשפחה. הגיע הזמן להפתיע את כולם עם מיונז ביתי מדהים וממכר! אם אתם מכינים אותו, סביר להניח שסבתא שלכם תשתגע מזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *