בצק נפוליטני: הדרך המושלמת לפיצה עשירה!

בצק נפוליטני מדהים: סוד הפיצה הכי טעימה שיש

כאשר אנחנו חושבים על פיצה, אי אפשר להתעלם מהפיצה הנפוליטנית, שהיא מהמאכלים האיטלקיים האהובים עלינו. לכל אחד מאיתנו יש זיכרונות ילדות של פיצה שנאפתה בתנור כשהקירות רטובים מהאדים, האוויר מלא בניחוחות מדהימים, והבצק – אוורירי, נימוח, מדהים, כזה שנמס בפה. המתכון הזה ייקח אתכם למסע אל לב ליבה של נאפולי, עם פיצה מושלמת שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל פיסת בצק!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות (לא כולל התפחה)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4 פיצות בגודל בינוני

בפועל, בצק הפיצה הנפוליטני הוא הבסיס לכל חוויית האוכל הזו. בזכות התהודה של הקמח עם המים, המלח והשמרים, מתפתח גוף שמחזיק את כל התוספות במינון המושלם. כשהשפים בנאפולי הפכו את המתכון לאגדי, הם לא נודעים על טכניקות מסוימות, אלא על אהבה אמיתית לאוכל.

המרכיבים הדרושים

עכשיו כשכבר כמעט אפשר להריח את הבצק בתנור, הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שידאגו שהפיצה שלכם תצא מושלמת בכל ביס!

  • ק"ג קמח חיטה באיכות גבוהה (עליכם לוודא שזה קמח פיצה)
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח (שימו לב – זה מוסיף טעם מדהים)
  • 3 גרם שמרים טריים או 1.5 גרם שמרים יבשים (מספיק כדי להרים את הבצק)
  • אופטימי: 10 מ"ל שמן זית (כדי להוסיף קורט של שיא הטעם)

המרכיבים החלופיים

אם אתם חפצים לגרסה טבעונית, פשוט הוציאו את השמן זית או השתמשו בשמן קוקוס. כמו כן, ניתן לשדרג את הבצק עם תוספות כמו עשבי תיבול יבשים כמו אורגנו או בזיליקום לתוספת טעם פגז!

שלבי ההכנה

כדי להתרגל לתהליך, אנחנו נצטרך לעקוב אחרי שלבים מסודרים. במקרה הזה, הסדר הוא העיקר. אז בואו ניכנס למטבח!

  1. שמים את השמרים במים הפושרים ומערבבים לכמה דקות עד שהשמרים נמסים.
  2. מניחים את הקמח בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז.
  3. מוסיפים את המים עם השמרים לקמח לאט לאט, מבלי להפסיק לערבב.
  4. כשהקמח מתחיל להתרקם, הוסיפו את המלח והמשיכו לערבב בעזרת ידיים עד שהכל מתאחד.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה וממשיכים ללוש אותו במשך 8-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
  6. שימו את הבצק בקערה משומנת, כסו בניילון נצמד והשאירו לתפוח למשך שעה במקום חמים.
  7. לאחר שעה, הבצק יתקבל ובמהלך שלב זה, נחלק אותו ל-4 כדורים אחידים.
  8. שמים את הכדורים בקופסאות נפרדות ומאפשרים להם לתפוס עוד 30-60 דקות.

שדרוגים ותוספות אפשריים

עכשיו כשיש לנו את הבצק המושלם, אפשר להתחיל לפתח את הפיצה הכי טעימה שיש! מהנסיון שלי, תוספות כמו גבינת מוצרלה איכותית, רוטב עגבניות עסיסי, כמה פיסות של פפרוני או ירקות טריים ימשיכו לדאוג שהפיצה תתעלה על כל מה שחשבתם עד כה!

שאלות ותשובות

איך משפרים את הבצק שלי אם הוא לא מצליח להתרומם?
יש לבדוק את טריות השמרים, לעיתים השמרים לא מספיקים ללוות את התהליך ולהסביר לבצק במהירות מספקת.

האם אני יכול להשתמש בקמח רגיל במקום קמח פיצה?
קמח פיצה מבוסס על תכולת גלוטן גבוהה, מה שיעזור בבצק לגדול ולא להיות דחוס כמו קמח פשוט.

למה חשוב להשאיר את הבצק למספר שעות לתפוס?
ההתפחות היא תהליך הכרחי שדואגת שהטעמים יתפתחו ושהבצק יהיה נעים ולא דחוס.

האם ניתן להקפיא את הבצק?
בהחלט! ניתן לשמור את הבצק במקפיא ולשלוף אותו מתי שבא לכם להכין פיצה מדהימה.

איך יודעם שהפיצה אפויה?
כאשר הקצוות מתחילים להזין גוון חום זהוב והבצק נושם בתוכו, זה הזמן להוציא מהתנור.

איזה רוטב כדאי לי לשים על הפיצה שלי?
רוטב עגבניות איכותי עם שום, בזיליקום ואולי אפילו קצת רוטב פיצה מסחרתי יהיה מושלם.

איך אני יודע אם הפיצה שלי קיבלה קראסט מושלם?
לחצו על התחתית, אם היא נופלת לא נוחה והקראסט פריך, אתם בדרך הנכונה.

מה לעשות אם הפיצה נדבקת לתבנית?
להסיט את התבנית ברגע שמניחים אותה על התבנית ולהשתמש בשמן זית או קמח תפו”א.

האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים?
בהחלט, ניתן להמיר את השמרים הטריים עם 1/3 מהכמות בשמרים יבשים.

מה לעשות עם הבצק אם אני לא משתמש בו באותו יום?
ניתן לשמור בקירור או במקפיא עם עטיפת ניילון.

אחרי כל ההכנה הזו, אנחנו ממתינים לטעום את התוצאה הסופית שהולכת להיות פשוט אגדית. פיצה נפוליטנית שמישהו חם רק מתחילת הדרך שלה והכנתם אותה! אז אם נהנתם, לא תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה! מי יודע כמה אנשים יגלו את האוצר הזה?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *