אורז שקדים: מתכון קלף שיגרום לכם להתמכר

האורז המושלם עם שקדים – מתכון אגדי וטעים!

מישהו אמר "אורז"? אז בואו נדבר על האורז המדהים הזה, שמשתלב בכל תפריט, ומביא איתו את השדרוג המושלם לכל ארוחה! כשהשקדים המשרטטים בפה מתמזגים עם טעמים עשירים של תבלינים, כל ביס מרגיש כמו מסע קולינרי של ממש. המתכון הזה הוא לא סתם מתכון – הוא חוויה, רגע מהחיים שהופך את נכון לאגדה שלא תרצו להפסיק לשתף עם כולם. אז שימו את הסינר עליכם, קחו את הקופסה של השקדים, והכינו את עצמכם למשהו מעלף!

זמן הכנה: 40 דקות | רמת קושי: בינוני | מספר מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

האורז הזה לא צריך הרבה, ואתם תראו שהשקדים הם הכוכבים האמיתיים כאן. הנה מה שצריך:

  • 2 כוסות אורז יסמין או אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים (אם רוצים, אפשר לטגן את השקדים במחבת על חום בינוני עד שהם משחימים)
  • 1/4 כוס שמן זית או חמאה (אם אתם חובבי חמאה, זה בהחלט מוסיף טעם למשל)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום (לטעם ומראה צבעוני לפחות)
  • 1/2 כפית קינמון (כן, זה מושלם)
  • אבקת שום או שום קצוץ, לפי טעם

מכירים את הפתגם "הפשטות היא המתקדמת"? במקרה שלנו, הוא מדויק מתמיד. תלוי בסוג האורז שתבחרו, תוכלו לקבל תוצאות שונות, אבל התחושה תמיד תהיה מעניינת ומשגעת. מה בסגנון הזה? אה, וגם – אם מישהו פה טבעוני, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס!

שלבי ההכנה

עכשיו לקח את כל החומרים שהכנו, ונראה איך הופכים אותם למשהו טעים ומשגע:

  1. שמים את האורז בקערה ומשרים במים למשך 10 דקות. זה עוזר להוציא את העמילן ולהפוך את האורז לאוורירי.
  2. מנקזים את המים של האורז ומניחים בצד.
  3. מחממים שמן זית או חמאה בסיר על חום בינוני.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  5. מוסיפים את השקדים לפרוסות ומטגנים יחד עם הבצל עד שהם מתחילים לשחם.
  6. מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים היטב כדי שהשקדים והבצל יתערבבו בכל האורז.
  7. מוסיפים את המים, מלח, כורכום, קינמון ואבקת שום. מביאים לרתיחה.
  8. כשזה רותח, מכסים את הסיר, מורידים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-20 דקות.
  9. לא כל כך מהר! אחרי 20 דקות בודקים אם האורז רך. אם לא, מסיימים את הבישול על חום נמוך.
  10. מכבים את הלהבה, מסירים את מכסה הסיר ומניחים לאורז לנוח כ-5 דקות. לאחר מכן, מטפלים בעזרת מזלג לתוצאה האוורירית!

נכון, זה קל? כל אחד יכול לעשות את זה, נכון? האורז הזה פשוט נהדר, ותשמחו לדעת שהוא טעים גם ביום שאחרי. יתרה מכך, שכחתי לגבי חיזוקים! אם בא לכם להרים את הכפפה, אפשר להוסיף תוספות מדליקות כמו חמוציות מיובשות, אגסים שדחוסים, או כל מה שיגרום לכם ליהנות מעבר לאורז!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו אנחנו מגיעים לחלק המעניין – מה ששדרוגים עשויים להפוך את המנה לקצת יותר מיוחדת.

  • חמוציות מיובשות – להוסיף לחוויה מתוקה ומעט חמוצה.
  • תוספת נענע קצוצה או פטרוזיליה – יעניקו למנה צבעוניות ומרעננות.
  • קטניות כמו חומוס או עדשים – להוסיף להביא עוד קצת בריאות.
  • פפריקה מעושנת או חריפה – אם אתם מחפשים טעם בסגנון ים תיכוני יותר חזק.
  • שקדים קלויים – טעם פריך, ומי לא אוהב את זה?

עובדה מפתיעה: השקדים טעימים גם כשהם בכדורים! עם טחינה – זה פשוט מרענן! אני ממליץ למי שלא טעם עדיף לנסות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בסוגים אחרים של אורז?
בהחלט! אפשר להשתמש באורז חום, או אפילו אורז מלא, אבל יש לקחת בחשבון שהזמן הכנה עלול להתארך.

איך אני שומר על האורז לאחר ההכנה?
האורז הזה נשאר טוב במקרר עד שלושה ימים, והוא אוהב חברים חדשים כמו חביתות וסלטים.

האם ניתן להקפיא את האורז?
ודאי! לקחו אותו לקופסה אטומה, ונשמור אותו במקפיא עד שלושה חודשים.

מה אם אני מרגיש שאני צריך יותר טעם?
אתם יכולים להוסיף יותר תבלינים כמו כמון או פפריקה, ואם מתחשק לכם, טיפות של שום.

האם השקדים עולים? לפעמים הם גסים יותר לי?
נכון! אחרי שישה ימים מדליקים. עדיף לחמם אותם טיפה על מחבת.

איך אני יודע שהאורז מוכן?
תשאלו מהנסיון שלי, כששמים מזלג באורז, ואם הוא מתפרק בקלות, הגעתם למה שצריך!

כמה אנשים מגיעים עם המתכון הזה?
המתכון הזה יאפשר כ-4-6 מנות, מה שאומר שתוכלו לארח או סתם לפנק את עצמכם!

האם אני יכול להוסיף ירקות לאורז?
בוודאי! גזר, זוקיני או תפו”א קצוצים עובדים נהדר.

מה לעשות אם האורז שורף?
אם שורף, זה סימן שהשארתם אותו יותר מידי על הגז. כדאי להוסיף מים אם ראיתם שזה קורה!

זה בריא?
אורז הוא בסיס מצוין, והשקדים מוסיפים חלבון ובריאות שלא תמצאו בכל מקום.

ותכלס, למה לא לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים? תנו להם להכיר את השגעון הזה, ותעשו טוב לכולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *