עוגת חלבה וקוקוס שתשדרג כל ארוחה

עוגת חלבה וקוקוס מדהימה שאין אפשרות לעמוד בפניה!

איזו חגיגה לעיניים, איזה ריח משגע שמתפשט בכל הבית ברגע שהעוגה נכנסת לתנור! עוגת חלבה וקוקוס היא שדרוג אמיתי לכל מפגש משפחתי, וברגע שתשקדו עליה, תגלו שהיא הרבה יותר ממנה פשוטה – היא חוויה שלמה. רכה, אוורירית ונימוחה, יש לה טעם שאי אפשר לשכוח, מרגע הראשון שהיא נוגעת בשפתיים. מי לא ירצה ללקק את האצבעות אחרי ביס ראשון? ומה לגבי עם כוס קפה או תה? זה פשוט מושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • בישול/אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגיש: 10 מנות

עוגת חלבה וקוקוס הזו היא האגדי של כל המתכונים, ונכון, זה לא מתכון של סבתא, אבל הוא בהחלט מגיע לתואר מרגש בזכות כל מה שיש בו! אתם לא תאמינו כמה קל להכין אותו, ומהר מאוד תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב, עד שיתחיל להיות לכם על זה דיאלוג עם עצמכם.

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נדבר על המרכיבים! המנעולים שאותם נפתח בהצלחה יהיו:

  • 230 גרם חלבת קוקוס (חלה מתוקה מאוד)
  • 150 גרם קוקוס טחון, לא ממותק
  • 200 גרם סוכר קוקוס או סוכר רגיל
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 מ"ל שמן צמחי
  • 250 גרם קמח תפו"ח (נכנס בקלות למערבל)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

רכיבים אלו ימלכו יחדיו ליצירת עוגה שמענגת את הלב כל כך, שלא תרצו להיות לבד. נשמע שמשגע לא? מה שכן – יש גם אפשרויות להחליף רכיבים! אם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו לשים במקום ביצים תחליפי ביצים או טחינה. ואם תרצו לעשות את זה ללא גלוטן, פשוט תחליפו את הקמח בקמח תפו"ח ללא גלוטן שיתאים יהיה מושלם!

שלבי ההכנה

וככל שמתקרבים לישורת האחרונה, זה הזמן להתחיל עם המתכון המרגש!

  1. במטרפה או במערבל, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתפזרת כמו חלומות מתוקים.
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב עד שהשמן נבלע בתצורה החוויה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ואת התבלינים ומשאירים את זה לערבוב קצרצר.
  4. בשלב הזה, ניתן להוסיף את החלבה וה קוקוס הטחון. סתום את העיניים ולתמוך בעוד ערבוב. זה הזמן לפשט את השאיפה לחלום!
  5. מסננים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב עד שהתערובת נראית אחידה.
  6. משמנים תבנית קוגה בקוטר 22 ס"מ ומעבירות לתוכה את התערובת.
  7. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשהים את התבנית בתנור במשך 40 דקות, עד שהעוגה מזהובת.
  8. תנו לעוגה להיתקרר מעט לפני שאתם מגישים, כדי שהחגיגה תיכנס כמו שצריך עם רוטב שוקולד או קצפת קלה.

וזהו! מעכשיו, זו יכולה להיות עוגת האוכלים המושלמת שלכם. ואם אתם בגישה של צמצום הקלוריות, נסו להכין עם סוכר קוקוס דל קלוריות. זה עובד מדהים ולא מפסיד בטעם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ועכשיו, בואו נדבר על אפשרויות השדרוג! רבותיי, אין גבולות! כל אחד יכול להוסיף טעמים משגעים מהעונה. לדוגמה:

  • פירות יבשים כמו צימוקים, תמרים או אגסים – שנותנים טעם משגע.
  • שוקולד מריר קצוץ – למי שאוהב את השוקולד בלב.
  • נגיעות של ערער (אגוזי לוז או אגוזים קצוצים) – ישדרגו את העוגה לכדי הגיוס שאפשר לתת בעוגות באירועים.
  • אולי גם רוטב שוקולד מלמעלה, שיהפוך את כל העסק להנאה ממכרת?

כעת, אתם יכולים ליצור אינסוף גרסאות מענגות של העוגה הנפלאה הזו. עם כל כך הרבה אפשרויות, החוויה לא נגמרת לעולם!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בטח! עוגת חלבה וקוקוס נשארת רלוונטית במקפיא במשך כשישה חודשים. עטפו אותה היטב בניילון נצמד כדי למנוע קיפאון מתנפח.

כמה זמן לפני מועד ההגשה כדאי להכין את העוגה?
מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה, כך שהיא תספוג את כל הטעמים ותהיה נימוחה ומדהימה!

האם יש אפשרות להכין אותה מבלי לשים סוכר?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בתחליפי סוכר טבעיים כמו סטיביה או סירופ אגבה. הטעמים ימתקפו על ידי חלבה עצמה, ובכל זאת התוצאה תהיה מדהימה.

האם ניתן להחליף את הקוקוס בחלבה?
בוודאי! אפשר להחליף את הקוקוס במוס חלב שקדים או חלב קוקוס לטעמים מרעננים נוספים. כך כל אחד יכול לחפש את השילוב המושלם בשבילו.

מהות הזמן המושלם לבישול?
אם תנור שלכם הוא בעל מצבים, אני ממליצה על מצב "אידיאלי" עם חימום עליון ותחתון. כך תוודאו שהעוגה תקפוץ כמו מדליה במצעד!

האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! העוגה טעימה במיוחד לילדים. מתוקים, רכים, ואוכלים הרבה יותר מאשר אסון בחצר.

לאיזה סוג של קישוטים אפשר להוסיף לעוגה?
דווקא כאן עולם האפשרויות רחב ביותר! אפשר לשים אבקת סוכר, קצפת עם פירות טריים, אפילו שוקולד קצוץ על גבי.

האם ניתן לבשל את העוגה בתבנית מיוחדת?
כן, לחלוטין! אתן יכולות להשתמש בתבניות עוגה שונות, כמו תבניות קטנות או אפילו מיני עוגות שיתאימו לאירועים קטנים.

אם לא אוהבים קוקוס, מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים אגוזי לוז קצוצים או פקאן במקום קוקוס ואפילו טחינה בתוך התערובת עצמה.

האם מתכון זה משתנה לפי העונה?
מובן! כל עונה יכולה להוסיף אלמנטים שונים. פירות קיץ, שוקולדי חורף. ככל שתרקדו על זה, העוגה תדבר אליכם בשיטות שונות!

אתם מוזמנים לנסות את המתכון ולהתענג על טעמים מדהימים! ואחרי שתצליחו, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. הידע שהישגתם שווה זהב עבור כולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *