כרובית בפירורי לחם בתנור – מתכון קל וטעים

"`html

כרובית בפירורי לחם בתנור

מי לא אוהב את הרגע הזה כשנכנסים למטבח ויודעים שהולך להיות משהו מדהים? בעבר, הכרובית שכרוב יכול היה להיראות כמו ירק משעמם, אך במתכון המעלף הזה היא הופכת להיות מנת צד משגעת! המנה הזו פשוט ממכרת, ומלאה בטעמים שעושים חשק ללקק את האצבעות. כשנכניס אותה לתנור, כל בית יתחיל להריח כאילו הכנו משהו אגדי וצפוף, וזה בדיוק מה שיגרום לכולם לרצות לטעום עוד ועוד. אז קחו נשימה עמוקה, כי אתם עומדים לצלול אל תוך מתכון חדשני, שהופך את הכרובית לא אחת אלא כוכבת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולמספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

להכנת הכרובית המושלמת, נזדקק למספר מרכיבים קלאסיים ושילוב מיוחד שיעשה את העבודה. להלן רשימת המרכיבים שלנו:

  • 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
  • 3/4 כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בפירורי לחם מלאים להרגשה בריאה יותר)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (מומלץ, אך ניתן להשאיר אותה בחוץ לגרסה צמחונית)
  • 2 ביצים בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מרדף מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית תבלין עשבי תיבול (כגון אורגנו, טימין או בזיליקום)
  • 1 שן שום, קצוצה (אופציונלית)

בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-4 כפות חלב שקדים או סויה עם 2 כפות קמח תפו”א להדבקה. גם הגבינה ניתנת להחלפה בגבינת שקדים, כך שהמנה נשארת בריאה וגם אפויה!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיעה השעה לגלות מהי הדרך להכין את המנה הזו, שהיא באמת משגעת. אם תמיד רציתם לדעת איך להכין כרובית נפלאה בתנור, אתם במקום הנכון. אתם עשו את הצעד הראשון, עכשיו נמשיך:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית האפייה עם נייר אפייה.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, כך שהבישול יהיה אחיד.
  3. משרים את פרחי הכרובית במים רותחים למשך 5 דקות, זה מסייע לריכוך המעטפות.
  4. משרים את הכרובית במים קרים ומסננים.
  5. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם מלח ופלפל ותבלינים שהכנתם.
  6. מערבבים את פירורי הלחם וגבינת הפרמזן בקערה נוספת.
  7. מוסיפים את פרחי הכרובית לקערת הביצים ומוודאים שהם מצופים היטב.
  8. מעבירים את הכרובית לקערה עם פירורי הלחם ומערבבים היטב.
  9. מעבירים את הכל לתבנית שברשותכם ומשמנים מעט בשמן זית.
  10. אופים בתנור במשך 20-30 דקות או עד שהציפוי זהוב ומתייצב.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כדי לקחת את המנה הזו למקום גבוה עוד יותר, ניתן לשדרג אותה בכמה דרכים:

  • להשתמש בתבלינים חריפים כמו פפריקה או כמון כדי להוסיף פיקנטיות.
  • לגרר פריזאי עם גבינת מוצרלה לפני האפייה למעטפת עבה ומפנקת.
  • להוסיף צנוברים קלויים מעט לפני ההגשה – זה נותן טעם אגדי!
  • לחתוך לשוליים מעט לימון ואפילו רוטב טחינה בצד להנאה זוגית.

שאלות ותשובות

האם ניתן לאפות את הכרובית באוויר פריך?
נכון לתת לקוראים לדעת ששיטת האוויר פריך עובדים מצוין גם כאן! פשוט עוקבים אחרי אותו תהליך וכך תוכלו ליהנות ממנה עדיין פריכה ונפלאה.

האם אפשר להקפיא את הכרובית אחרי האפייה?
כן, זה אפשרי! מתן לכרובית להתקרר לגמרי ואז להקפיא במיכל אטום בחדר הקפאה שלכם. כך תוכלו לחמם אותה שוב לשימושים עתידיים.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
כיצד לא? מגישים אותה לצד טחינה ירוקה או רוטב יוגורט עם עשבי תיבול!

האם יש דברים נוספים שאפשר לשים על המנה לפני האפייה?
בטח! ניתן לפזר מעל כמה עשבי תיבול טריים, פרוסות פקאן קלוי או אגוזי לוז למרקם מעניין יותר.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור את המנה עד 3-4 ימים במיכל סגור במקרר, אבל למי שיש שני ימים ללקק את האצבעות זה עלול לא לקרות…

האם אפשר להכין את המנה יום קודם?
לגמרי, אתם יכולים להכין אותה שלא תיאכזבו עם קצת חימום כך ששוב תוכלו ליהנות מהקראנץ’ המושלם!

האם יש סיכוי שהמנה לא תצא פריכה?
תשימו מבט על קל יותר למרוטות ולא להפוך למרקם רך!

מה יכולה להיות המנה לצד הכרובית הזו?
עוד אפשרויות מושכלות יהיו חזה עוף בתנור, או סלט ירקות קיץ מרענן שישלים בצורה אקסטרא את החוויה.

באיזה תבלינים הכי כדאי להשתמש?
הקפיצות הפרחוניות כמו כורכום, פפריקה או קימל בהחלט מוסיפות טעם מרהיב!

האם מתאים גם למי שלא אוהב כרובית?
בעוד אחד שיבוצע על ידי אי הידיעה, מי יודע… אולי יחדש לכם את האהבה לכרובית!

אז אחרי ששמעתם על כל זה, הגיע הזמן לגלות את המתכון המהמם הזה לחברים ולמשפחה. מי לא רוצה לשדרג את ארוחת הערב עם כרובית מדהימה? אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם כדי שגם לאחרים תהיה הזדמנות לנסות את המנה המעלפת הזו! בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *