כל הסודות למתכון לחם פרנה מרוקאי מושלם

"`html

לחם פרנה מרוקאי – הכינו את עצמכם למעדן מדהים

מתכון זה לגמרי יגרום לכם להרגיש כאילו אתם נמצאים בשוק לתבלינים בנמל בברצלונה או במאפיית לחמים בלב מרוקו. לחם פרנה, עם הקלאסיקה המרוקאית שלו, הוא שילוב של פריכות מזמינה בצדדים ורכות מהממת במרכז. הוא מדהים לארוחת בוקר, צהריים או ערב, אבל הכנתו היא חוויה במלוא מובן המילה! תתכוננו, כי אתם עומדים לגלות מתכון שמיועד לחובבי אפייה, שאוהבים להפתיע את הקרובים להם בלחם טרי, חם וטעים!

זמן הכנת המתכון

  • משך ההכנה: 45 דקות (כמובן שלא כוללים את זמן ההתפחה)
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 לחמים

המרכיבים הדרושים

לחם פרנה הוא חלק מהתרבות הקולינרית המרוקאית. הוא נאפה בתנור חם מאוד, מה שיוצר לו טקסטורה אוורירית ונימוחה. עכשיו, דמיינו את הריח של לחם טרי יוצא מהתנור! כדי שהחלום הזה יהפוך למציאות, תהיו זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 350 מ"ל מים חמים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר

אלטרנטיבות מרהיבות

אפשר לגוון את המתכון בהתאם לטעמים האישיים שלכם! להלן מספר אפשרויות:

  • לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”ח איכותי או קמח שיבולת שועל טחונה.
  • ובשביל גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בשמן קוקוס במקום שמן זית.
  • במקום סוכר אפשר להוסיף דחיסה של דבש, זה אף יוסיף מתיקות נעימה.

שלבי ההכנה

וגשו לעניין! שלב אחרי שלב, כך תכינו את הלחם המושלם:

  1. בתוך קערה גדולה, נוסיף את קמח החיטה וניצור חריץ במרכז.
  2. נכניס פנימה את השמרים היבשים, הסוכר והמים החמים.
  3. נערבב מעט, ואז נוסיף את השמן והמלח. המשיכו לערבב עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
  4. נוציא את הבצק מהקערה ונחלק אותו על משטח מקומח.
  5. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא מקבל מרקם חלק ונעים.
  6. נסגור את הבצק בכיסוי ונשאיר אותו לתפיסה במשך כ-1 שעה במקום חמים.
  7. כשהבצק התפוס, נחלק אותו ל-4 כדורים שווים.
  8. נשטח כל כדור ליצירת לחם עגול בעובי של כ-1.5 ס"מ.
  9. נניח את הלחמים המגוללים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  10. נמנע את הלחמים לכ-30 דקות נוספות לתפיסה, ואז נמחם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  11. נאפה את הלחמים במשך 20 דקות ועד שיתקבל צבע זהוב.
  12. נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר על רשת.

שדרוגים ותוספות

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון והטעמים לפי מה שאוהבים! ישנם מגוון אפשרויות שיהפכו את הלחם שלכם למושלם:

  • ניתן לשלב בתערובת כדי ליצור לחם פרנה עם זית או תבלינים כמו כמון, זרעי שומשום או אפילו קימל.
  • פי כמה טעים להגיש את הלחם עם מטבלים כמו חומוס, טחינה או סלסה מרוקאית חמה.
  • מריחה של חמאה צהובה עם מעט שום טחון יכולה גם לקחת את הלחם למחוזות חדשים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק לא תופס?
כשזה קורה, בדקו שהשמרים שלכם עדיין פעילים. רותם מים חמים, הם צריכים להיות בכ-40 מעלות צלזיוס, ולא רותחים!

האם אפשר להכין את המתכון עם קמח מלא?
בטח! קמח מלא ייתן טעם עמוק יותר וטקסטורה מיוחדת, אך תצטרכו להוסיף קצת מים כי התערובת עלולה להיות יבשה יותר.

האם הלחם יכול להחזיק מעמד מספר ימים?
לאחר הכנת הלחם, הוא יהיה הכי טעים ביום הכנתו. אך אם נשמר באופן נכון בניילון אטום, יכול להחזיק 2-3 ימים.

מהו הסוד להרמת הבצק?
טמפרטורה חשובה מאוד. ודאו שהבצק במיקום חם ואין טיוטות מסביב, זה בהחלט יקל על התפיסה.

איך אני יודע שהלחם מוכן?
כשהלחם מזהיב ולחיצה קלה על תחתית הלחם משמיעה קול חלול, זה סימן מובהק שהוא מוכן!

האם ניתן להקפיא את הלחם?
בוודאי! חכו שהלחם יתקרר לגמרי, ואז עטפו אותו בניילון וזרקו למקפיא. להפשיר בלילה במקרר.

מה אפשר לשים על הלחם?
המלצה שלי – גבינת פטה עם מעט זיתים, חסה, ואולי אפילו טחינה!

האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים יכולים להשתתף בהכנה, זה מבצע מהנה ולמדו על הכנת לחם.

האם אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל?
אפשר! רק שימו לב שהמרקם יהיה שונה, כדאי לשלב עם קמח חיטה לחיזוק המרקם.

איך אנשים מרגישים כשהם טועמים את הלחם הזה?
זה מדהים. החמימות, הקראנצ'יות, והטעמים – כולם מתלהבים, המרוקאים יוכלו לספר לכם שהכול בא מהלב!

כעת, כשהכנתם את לחם הפרנה המושלם, השלב הבא הוא לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחברים שלכם להכיר את העולם המופלא של לחם מרוקאי, ואל תשכחו להגיב על איך זה יצא לכם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *