איך להכין מתכון לפיצה עם קמח תופח בקלות

מתכון לפיצה עם קמח תופח: פיצה שתשנה את כל מה שחשבתם על פיצה!

מי לא אוהב פיצה? כשאתם חושבים על המנה המושלמת, עליה לעלות לכן תמונה טעימה, ריח מגרה וחיוך רחב. עם מתכון לפיצה עם קמח תופח, אנחנו מתכוונים לקחת את כל מה שאתם חושבים על פיצה ולהסיט אותו לאזור חדש ומדהים!

כן, נכון, אנחנו מדברים על פיצה ביתית שיכולה להיות גם קלה להכנה כמו משחק ילדים! כל שנרצה לעשות זה לערבב כמה רכיבים, להשאיר אותם לתפוח, ואז ליהנות מהתוצאה העילאית. אנו מבטיחים לכם שהפיצה הזו תהיה כל כך ממכרת, שתשאלו את עצמכם איך עליתם על זה רק עכשיו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה ורבע (מתוך זה 30 דקות לתפיחה)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לעולמם של מרכיבי הפיצה, כי כל אחד מהם תורם למנה המושלמת הזו. הם גם מאוד קל למצוא אותם בסופר הקרוב אליכם.

  • 500 גרם קמח תופח
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית (כי אין פיצה בלי שמן זית!)
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות רסק עגבניות (הממרח המלכותי על הפיצה)
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה אהובה אחרת שלכם)
  • עשבי תיבול יבשים – אורגנו, בזיליקום, מה שאתם אוהבים!
  • תוספות לפי הטעם: פפרוני, זיתים, פטריות, פלפלים, בצל או כל מה שתרצו!

אם אתם רוצים וריאציה בריאה יותר, אתם יכולים להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח תופח וליצור גרסה טבעונית עם גבינת קוקוס במקום גבינת מוצרלה. לא נשמע מדהים?

שלבי ההכנה

נתחיל בהכנה המהנה! כאן אנחנו נכין קסם במטבח, אז הזמינו את הילדים או החברים כדי להפוך את זה לחוויה משגעת!

  1. בואו נתחיל! בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר והמלח. זהו הבסיס לפיצה שלנו.
  2. נסיף את המים הפושרים בהדרגה ונמשיך לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  3. נוסיף את שמן הזית ונלוש את הבצק במשך כ- 5 דקות, עד שהוא מתייבש ומרגיש חלק ונעים למגע.
  4. נכסה את הבצק במגבת חמה ונשאיר לתפיחה במקום חמים למשך 30 דקות.
  5. בזמן שהבצק תופס גובה, נתחיל להכין את התוספות שצריכות להתבשל על הפיצה: חותכים ומכינים את הירקות שאוהבים.
  6. לאחר 30 דקות, נלחץ על הבצק כדי לשחרר את האוויר ונפיץ אותו על משטח מקומח עד שנקבל משטח בעובי הרצוי.
  7. נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  8. נעביר את הבצק לתבנית אפייה עם נייר זית ונהיה גאים בעצמנו על העבודה הקשה.
  9. נמרח את רסק העגבניות על הבצק בצורה אחידה.
  10. נפזר את גבינת המוצרלה המגורדת מעל ובוחרים את התוספות האהובות עלינו.
  11. נכניס לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהפיצה משגעת וגבינת המוצרלה נמסה בצורה מושלמת.
  12. נוציא מהתנור, ניתן לה להתקרר לדקה או שתיים (ואם אנחנו רוצים, נזכיר את תהליך החם-חם) ונחתוך לפיסות שוות.

אתם מוזמנים להזמין את כל החברים שלכם, לשתף את המתכון ולפתוח שולחן מלא בפיצות משגעות! כל נשיכה תזכיר לכם כמה כיף לבשל יחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מי אמר שפיצה צריכה להיות רק עם פפרוני? הנה מגוון רעיונות לתוספות שמשגעות:

  • רצועות עוף מושרות במשרה מתובל, כאילו זה היה טורטייה איטלקית.
  • זיתים ירוקים ושחורים שכמובן מוסיפים טעם ואומץ.
  • בקעת פטריות הממולאות בתיבול: שום, פטרוזיליה ועשבי תיבול נוספים.
  • פרוסות אננס למי שאוהב את השילוב של מתוק ומלוח.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי קמח תופח?
במקרה כזה, אפשר להשתמש בקמח חיטה רגיל ולהוסיף 1.5 כפיות של אבקת סודה לשתייה ואבקת סודה ביקרה לתערובת.

האם אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד?
כמובן! אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר עד 24 שעות. רק אל תשכחו לתת לו להתפיח שוב לפני השימוש.

האם ניתן להקפיא את הבצק?
כן, אפשר להקפיא את הבצק לאחר שהתפיח. כשתרצו להשתמש בו, פשוט תסירו מהמקפיא, תביאהו לטמפרטורת החדר ותתנו לו לתפוח שוב.

מה ניתן לשים במקום גבינת המוצרלה?
אפשר להשתמש בגבינת קוטג', גבינת פטה או גבינת קשיו למי שמחפש חלופה טבעונית!

למה הבצק שלי יצא דחוס ולא אוורירי?
אולי לא נתתם לבצק להתפיח מספיק זמן, או ששום דבר לא היה פושר מספיק. תשקלו את כל המרכיבים עם תשומת לב.

איך אני יכול לדעת מתי הפיצה מוכנה?
תחפשו גבינת מוצרלה מבעבעת ולחמה עם צבע זהוב קל. זה תמיד סימן מצוין!

מה לעשות אם יש לי שאריות פיצה?
שמרו אותן במקרר ותהנו מהן למחרת! פיצה היא אחת מהמנות שיכולות להיות טובות אפילו אחרי כמה ימים.

האם ניתן להכין פיצה ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם קמחים ללא גלוטן ברחבי העולם שיכולים לעזור לכם. אתם יכולים גם לנסות להכין את הבצק מקמח חומוס או קמח שקדים.

איך שומרים על פיצה פריכה?
שמרו על הפיצה בקופסה אטומה כדי לשמור על הפריכות, ואילו החום שלה יצבור עוד טעמים נהדרים.

האם אפשר לאפות פיצה על אבן אפייה?
כמובן! אבן אפייה תעזור ליצור את הקרוסטה המושלמת והאווירית שנרצה שתקפיץ את כל החוויה שלנו.

וזהו! קיבלתם מתכון פיצה מדהים שכל אחד יכול להכין בקלות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם, כי מי לא רוצה לטעום מהפיצה הזו? תגידו להם כמה היא מושלמת, משגעת ובעיקר – הכי טעימה שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *