כנפיים מטוגנות מתכון לארוחה מושלמת בכל פעם

כנפיים מטוגנות – המתכון המושלם

כולנו מכירים את התחושה הזו – התחשק לכם לנשנש משהו טעים, נימוח וצרוף עם קראנץ' כזה שעושה את הלב מתמלא בשמחה. אז מה דעתכם על כנפיים מטוגנות? שום דבר לא יכול להכות את הכנפיים הכחולות (או הבהירות) הללו, כשאתם מצליחים לטעום מהן את הטעם האגדי והמפנק. מתכון זה ייקח אתכם למסע בעקבות השמחה והטעם, והכנפיים האלו יגרמו לכם לרצות להכין עוד ועוד. אתם תגלו מדוע כולנו מתים עליהן, ולא בכדי, כי מדובר במנה שגורמת לכל מפגש משפחתי או חברתי להיות משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ופטור לכולם!

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

ישנם כמה מרכיבים פשוטים שיכולתם לחשוב עליהם. כל מה שאתם זקוקים לו זה:

  • 1 ק"ג כנפיים עוף
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס פאנקו (או קמח תפו”א למי שרוצה טיפה יותר טעם)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שום אבקת
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • שמן לטיגון

כמובן שאתם יכולים לגוון את המרכיבים. לדוגמה, במקום פאנקו ניתן להשתמש בקמח תפו”א, ואפשר גם להוסיף תיבול לפי הטעם: חריף, מתוק או אפילו עשבי תיבול!

שלבי ההכנה

אם אתם מחפשים מתכון שהיה מתוק פתאום, פשוט נקראו בעתה! כאן נמצא השרואים! הנה השלבים להכנה:

  1. מניחים את הכנפיים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את החלב, הביצה ותיבול השום והפפריקה, ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, פאנקו, מלח ופלפל.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק לטיגון על חום בינוני.
  5. עם כף קצה, נשלפת הכנפיים מהתערובת לחלב, ואז לטבול בתערובת הקמח והפאנקו.
  6. מטגנים את הכנפיים בשמן, מסובבים פעם או פעמיים, עד שהן מזהובות ופריכות.
  7. מניחים על נייר סופג אחרי הטיגון כדי להיפטר מעודפי השמן.

ושם, החגיגה שלכם מוכנה! אתם עומדים בפני ריח של כנפיים מטוגנות שהן פשוט מעלפות, והחיים לא יכולים להיות מושלמים מזה!

תוספות לשדרוג המנה

כמובן שיש עוד כמה רעיונות לשדרוג הכנפיים האלו. אפשר למשל להכין רוטב צ'ילי דבשי, רוטב ברביקיו או רוטב שום-שום. אם תרצו לנסות את הרוטב שלי, מעניין לנסות לערבב קונפיטורה פיקנטית עם רוטב סויה ורוטב סרירצ'ה – שילוב שהוא מדהים ולא ייאמן! תשקלו גם להוסיף פטרוזיליה קצוצה לקישוט, שתיתן את הצבע הירוק המושלם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בכנפיים קפואות?

בהחלט! כמובן שכדי לשמור על טעם ומרקם טוב, כדאי להפשיר אותן היטב לפני ההכנה כדי שהן יתבשלו בצורה אחידה.

למה להשתמש בפאנקו?

פאנקו הוא קמח מחיטה ייחודי שמעניק לכם את הקראנץ' הזה שכולנו כל כך אוהבים. הוא קל יותר והמרקם שלו אוורירי, דבר שמקנה לכנפיים את הטקסטורה המושלמת, אבל אם שלכם זה לא אפשרי, אל תהססו להשתמש בקמח רגיל.

יש לכם רעיונות לרוטב טוב?

חד משמעית! רוטב ברביקיו מתוק, רוטב פיקנטי או אפילו מעט חמאת שום ישדרגו את הכנפיים לרמה הגבוהה ביותר!

האם כדאי לטגן בשמן רגיל או בשמן זית?

שמן רגיל הרבה יותר טוב לטיגון מכיוון שהוא מחזיק חום גבוה יותר בלי לשרוף. טיגון בשמן זית יכול להוסיף טעם מיוחד, אלא אם כן אתם מתכננים לטגן כמה זמן.

האם זה מתכון בריא?

בעצם, הכנפיים מטוגנות לא נחשבות לאוכל בריא. אך אם אתם מחפשים בריאות, ישנה אפשרות לאפות את הכנפיים במקום לטגן – זה יוצא ממש טעים גם כן!

מה לעשות אם רוצים לשמור על המנה?

אני ממליץ להכין כמות שתאכלו ביום ההכנה, אך אם בכל זאת נשארו לכם, אתם יכולים לשמור במקרר ולאחר מכן לחמם בתנור כדי לשמור על הפריכות.

האם אפשר להכין מנה טבעונית?

בהחלט, ניתן להשתמש בנשנושים טבעוניים בטיבול זהה! חפשו תחליפי עוף שמבוססים על סויה או טופו.

מה ניתן להוסיף על המנה?

שום דבר לא משגע כמו להכין דיפ לצד המנה: רוטב יוגורט או רוטב פלאפל יכולים להתאים מאוד!

למה הכנפיים כל כך פופולריות?

כנראה בגלל השילוב של הטעם הנימוח והפריך גם יחד, שמזכיר את הבית, האוכל של סבתא, ונותן חום של מפגש משפחתי ולא רק בתור מזון!

איך ניתן להגיש את המנה?

ניצלו את המוזיקה והגעתם עם המנה לכוסות שתייה, כריכי פולנטה עם ירקות או סלט להשלמת היחס המושלם.

אז, מה אתם מחכים? הכנפיים המטוגנות המדהימות מחכות לכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ולספר על החוות דעת שלכם. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *