פשטידת כרובית בריאה שתשגע את החיך שלך

פשטידת כרובית בריאה: מתכון שמשגע את החיך!

אם אתם מחפשים קינוח לא מתוק או מנה בריאה ושלטת על שולחן הארוחה, אז הגעתם למקום הנכון! פשטידת כרובית תביא את השמחה למטבח שלכם ותהיה אבן הפינה של כל ארוחה – ולא, אנחנו לא מגזימים! מדובר במנה שהולמת את המגוון והעושר של המטבח הישראלי, ובו זמנית נשארת בריאה, קלה להכנה ומעל הכל – מדהימה!

רק 40 דקות של הכנה אהובה

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

פשטידת כרובית היא מתכון אגדי שאפשר לשדרגו בכל דרך אפשרית. היא מתאימה לארוחת ערב מהירה, כאוכל קל לאורחים, או אפילו מלצרות על שולחן החג. כולם יאהבו את זה, אנחנו מבטיחים!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרובית בינונית (מתוך הכרוביתה יש 'לצוד' עירמונדה של טעמים)
  • 2 ביצים גדולות (שפעם היו מסכמות 'תנשמי' על התוכן שלהן)
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת (מזינה וממכרת, כמו שכולם אוהבים)
  • 1/2 כוס קמח חומוס (בריא וטבעוני! לפחות תעשו הרבה קנאפ!).
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק (למה קשה לעמוד על זה? כי הוא כן מרגש; נו, ליד הקולז שלה)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (ואוו מיידי להרגשה של ירק)
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם (לא מתפשרים על טעמים, לא סוחבים פנקייקים על רטבים)
  • שמן זית לשימון התבנית (שיהיה על הכושר!)

לגבי המצרכים: הם מאוד נגישים ולרוב נוכל למצוא אותם בכל מטבח או קנייה של ירקות. כרובית, כידוע, היא ירק מאוד עשיר בויטמינים, דל קלוריות ותורם לתחושת שובע. היא נהדרת לא רק כחומר עיקרי לפשטידה אלא גם כאפשרות להכנה במגוון מתכונים אחרים.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל להכין!

כדי להכין את הפשטידה המושלמת, יש לבצע את השלבים הבאים:

  1. חולטים את הכרובית במים רותחים למשך 10 דקות, עד שהיא מתרככת (לא תשכחו לבדוק אותה, זה שווה את זה!)
  2. מניחים את הכרובית לחלוטין על מסננת ומסננים את המים.
  3. מועכים את הכרובית עם מזלג, עד שהפכה לתערובת אחידה (ממש כמו מיונז, למי שתהה).
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה ומערבבים.
  5. שמים את שאר החומרים ומערבבים הכל יחד עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית.
  7. יוצרים כדורים קטנים עם הידיים ומשטחים אותם לפשטידות (תשתדלו שהן יהיו בעובי אחיד, בשביל כושר הכנה).
  8. מטגנים את הפשטידות כ-4-6 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  9. מתמקמים על צלחת עם מגבת בעדינות ובעדינות.
  10. מגישים חם עם מטבל שום, יוגורט או סלט חצילים.

זה הזמן להזכיר שישנן גרסאות שונות לפשטיטדת כרובית – לכן אתם בהחלט יכולים להוסיף גם קישואים או בטטות, או לשדרג עם גבינת מוצרלה נמתחת או רוטב טחינה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין סיבה שהפשטידה תהיה כמו שהיא בלבד. הכל פתוח לשדרוג, בדיוק כך התתקרבו לגבורה של המנה!

  • עבור גרסה טבעונית: החליפו את הביצים ב-2 כפות של זרעי צ'יה תוססים או פירות סויה.
  • לגרסה עם יותר ערך תזונתי: הוסיפו גם גרגירי חומוס או עדשים כתומות לתערובת.
  • רוצים פיקנטי? הוסיפו מעט חלפיניו קצוץ לתוך התערובת.
  • כדי שהפשטידה תהיה מתוקה יותר: ניסו לשים רבע כוס גבינת קוטג’, תופתעו מהאיכות שלה.
  • תהיו אמיצים והוסיפו תבלינים שונים: כמון, כורכום או אפילו פפריקה מעשנת – כל שינוי ישדרגו את הטעם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי גבינת פטה?
ניתן להשתמש בגבינת גבנ"צ או בהחלט להסתפק בגבינת שמנת או קוטג'. לא חובה לפצח.

האם אפשר להכין פשטידה ללא ביצים?
בהחלט! כמו שאמרנו, ניתן להחליף עם זרעי צ'יה או שלושה בננות כפויות ומאוד מתוקות – ניסיון אכזה ייחודי באמת.

איזה תוספות מתאימות לפשטידת כרובית?
סלט ירקות, טחינה, רטבים חריפים או אפילו חומוס יתקבלו בברכה.

האם אפשר להכין את הפשטידה בתנור?
אם אתם רוצים להשוויץ, בהחלט. אפשר לאפות אותה בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

מה לעשות אם הפשטידה מתפוררת?
רצוי להקפיד על הכנת תערובת אחידה כדי שהפשטידה לא תתמוטט. אין לדאוג אם זה קורה, כשתשימו מעט קמח חומוס – היא תחזור להיות מושלמת.

האם אין בעיה להקפיא את הפשטידה?
לא תהיה בעיה! יקפיאו אותה וישאירו אותה לשימוש עתידי אהוד.

כמה זמן שומרת הפשטידה במקרר?
במקרר היא תישאר טרייה כ-3 ימים. תמיד תוכלו לחמם אותה במיקרו ולהחזיר לה את העונג.

האם צריך לשמן את התבנית לפני השימוש?
בדרך כלל, יש חשיבות לשמן כדי שהפשטידה לא תיתפס לתבנית.^-^

מה עושים אם נשארה פשטידה?
היו אמיצים! שלחו אותה עם הילדים לבית הספר, או שאולי מכינים ממנה סנדוויצ’ים? לנו זה נחשף כמינימליסטי!

מגיע הצורך להשקיע את כל יכולתנו במנה הזו, היא מעלפת, מדהימה והכי טעימה שיש! אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם, כדי שהם גם יזכו להנות ממנו! כל מי ששומע על פשטידת כרובית שכזו מצהיר שזה קולוסלי ונהדר. הכל ממכר והמנות שעשיתם! שתפו אותו ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *