בשר קפוא בנינגה – המתכון שישנה את חוויות הבישול שלך!

בשר קפוא בנינג'ה

האם יצא לכם אי פעם לחשוב על המנה שתהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים? אם לא, הגיע הזמן שתגידו שלום לבשר קפוא בנינג'ה – המנה המדהימה, הממכרת והאגדית שתגרום לכם לשכוח מכל מה שאכלתם לפני! מדובר במתכון כל כך טעים שיש סיכוי שאתם תתאהבו בו ממבט ראשון. אז תצטרפו אלינו למסע קולינרי שמתחיל עכשיו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון מושלם, גם כאן ישנם המון רכיבים שיגרמו לכם להזיל ריר! אתם לא רואים כאן מתכון סתמי – מדובר בבשר קפוא בנינג'ה, והוא ממש משגע! אז בואו נתחיל:

  • 1 ק"ג בשר בקר קפוא (כפי שמנסים, ניתן להשתמש בעוף, אם אתם מעדיפים).
  • 2 כפות שמן זית איכותי.
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק.
  • 3 שיני שום, כתושות.
  • 2 גזרות בינוניות, קצוצות.
  • 1 פלפל ירוק, פרוס דק.
  • רבע כוס סויה.
  • 2 כפות דבש או מייפל.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • תבלינים נוספים לפי טעמכם (כמו כמון, פפריקה חריפ, ו/או עשבי תיבול).

שימו לב! אם אתם רוצים לגוון וליצור גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או בנשנושים מעשה ידי עצמכם מקטניות. הבשר הקפוא כאן ייתן את הטון, אבל אין סיבה לא להתנסות!

שלבי ההכנה

בואו נראה כיצד להכין את המנה המדהימה הזו, שלב אחרי שלב. מקווים שאתם מוכנים – כי העניינים הולכים להיות לוהטים!

  1. ראשית, חממים את שמן הזית בסיר של נינג'ה או בסיר עמוק אחר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ לטיגון עד שהוא משתנה לצבע זהוב.
  3. בעוד הבצל מתבשל, חותכים את הבשר הקפוא לקוביות או רצועות אחידות.
  4. מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים היטב. כך הוא יפגע בחום ונעבוד על הטעמים.
  5. לאחר שכבר השחים מעט, מגיע הזמן להוסיף את השום הכתוש.
  6. מוסיפים את הגזר והפפריקה והפלפל הירוק, ומערבבים שוב.
  7. באמצע הבלאגן, מוסיפים את הרוטב של הסויה והדבש, ומערבבים היטב עד שהבשר מצופה ברוטב.
  8. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. אם אתם רוצים, אפשר להוסיף גם תבלינים נוספים שמוסיפים עומק וטעמים.
  10. מבשלים על חום נמוך במשך כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן.

במהלך הבישול, הבשר הקר והנפלא ייתן לכם ריחות משגעים שיכולים לגרום לכל אחד לרצות להגיע למטבח.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כבר הכנתם את הבשר, אבל מדוע לא להוסיף עוד כמה טעמים כדי להפוך אותו למיוחד ושונה? אפשר לשדרג את המנה עם:

  • וריאציות של ירקות: תוספת של קישואים, ברוקולי או פטריות תשדרג את המנה.
  • אורז: אכפת לכם להגיש אותו על תפריט של אורז לבן או אורז ירוק?
  • מנזרעי חמניות: הוספה של זרעי חמניות יביאה קראנץ' למנה.
  • עשבי תיבול: חיזוק עם פטרוזיליה קצוצה או כוסברה לתוספת ירוקה.

אפשרויות השדרוג הן אינסופיות, והמאכל הזה בהחלט מאפשר לכל אחד להוסיף את הנגיעות האישיות שלו.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי בשר קפוא?
אם אין לכם בשר קפוא, ניתן להשתמש בבשר טרי. זה פשוט ידרוש מכם טפטוף נוסף של זמן, אך התוצאה תהיה לא פחות מדהימה.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! המנה הזו מתאימה למשפחה כולה. ניתן להפחית את החום ולהתאים את התבלינים לטעמים של הקטנים.

האם ניתן להחליף את הסויה ברוטב אחר?
בוודאי! אפשר להשתמש ברוטב צ'ילי, רוטב לתיבול סלט או כל רוטב אחר שאתם אוהבים.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה?
המנה נשמרת במקרר בטוח עד 3 ימים. אם אתם רוצים להקפיא, אפשר לשמור אותה עד לשישה חודשים!

מהי הדרך הקלה ביותר לחמם את הבשר לאחר הקפאה?
כדי לחמם בשר קפוא, ניתן לשים על חום בינוני בסיר או במחבת במשך כ-15 דקות, או לחמם במיקרוגל.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! הכנת המנה מראש משמשת כפתרון מצוין לארוחות עתידיות. הקפיאו את הבשר המבושל והפשירו לפני ההגשה.

איך אפשר לשרת את המנה?
אתם יכולים להגיש את המנה כשהיא מוגשת על מצע אורז, עם סלט בצד, או בתוך פיתה רכה. כל אחת מהאפשרויות מציעה חווית טעמים אחרת!

כך פשוט המנה הזו!
נכון! זה המתכון הכל כך פשוט אך טעים. כשיש לכם את כל המרכיבים, העבודה יחסית קלה והכל יחד יוצא מדהים.

מה האפשרויות הבריאותיות לעתיד?
אם אתם מעוניינים, ניתן להמיר את הבשר למקורות חלבוניים אחרים כמו קטניות, טופו או פטריות והמנה עדיין תהיה מושלמת!

ומעל לכל, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שחבריכם ייהנו גם הם מהמעדן! מימד חדש של טעמים מחכה לכם בבשר קפוא בנינג'ה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *